Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ ریزش گردوخاک این مهمان ناخوانده به جو استان کردستان علاوه بر بند آوردن نفس مردم باعث تنگی نفس طبیعت به‌ویژه زنبورهای عسل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آب‌وهوای کوهستانی و معتدل استان کردستان همواره در کشور به تمیزی و طبیعت بکر بهاری معروف است، اما چند سالی می‌شود که یک مهمان ناخوانده به‌اسم گردوغبار گاه و بیگاه سرکی به کردستان و کل نوار غربی کشور می‌کشد و مشکلاتی را با خود به‌همراه می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گردوغبار بسیاری از کارکردها و پتانسیل‌های استان کردستان از جمله گردشگری، کشاورزی و باغداری را تحت تأثیر قرار می‌دهد و این تأثیرپذیری بر اقتصاد استان کارگر است.

در این میان شاید زنبور عسل بیشترین آسیب را ببیند چراکه زنبور عسل از گل و گیاهان بهاری و متنوع در طبیعت استان کردستان تغذیه می‌کند و ورود این موج‌های گردوغبار و تحت‌ تأثیر قرار دادن گل‌هایی که منبع تغذیه زنبور عسل هستند بر اقتصاد این حرفه می‌تواند تأثیر به‌سزایی داشته باشد.

در زمینه واکاوی این مهم محمد شیخ‌احمدی کارشناس مسئول پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در زمان حاضر قریب به 7هزار و 600 زنبورستان با 280هزار کلنی در استان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه افرادی که بیش از 40کلونی زنبور عسل را داشته باشند زنبوردار حرفه‌ای معرفی می‌شوند، افزود: در استان کردستان دو هزار و 100نفر زنبوردار حرفه‌ای در حال فعالیت هستند.

شیخ‌احمدی با اشاره به میزان تولید عسل در سال گذشته در استان خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک هزار و 872 تن عسل در کردستان تولید شده است.

کارشناس مسئول پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: با توجه به اینکه زنبور عسل حشره‌ای بسیار وابسته به شرایط آب و هوایی است ورود امواج گرد و غبار به استان می‌تواند بسیار به ضرر این حشره و در نهایت تولید عسل و زنبور داران کردستانی باشد.

وی بیان کرد: گرد و غباری که از ابتدای سال جاری چندین بار وارد جو استان شده است بر جمع‌آوری شهد و تولید مثل زنبور‌ها بسیار مؤثر است به نحوی که ورود این امواج گرد و خاک می‌تواند نتیجه‌ای منفی بر تولید عسل در کردستان را ایفا کند.

کاهش معنادار جمعیت زنبورها
شیخ‌احمدی تصریح کرد: با وجود چنین شرایط آب و هوایی زنبورها تمایلی به خروج از کندوی خود ندارند و این عدم خروج زنبور از کندو به تغذیه نشدن زنبورها و در نتیجه کاهش جمعیت زنبورها منجر می‌شود لذا زنبورداران باید شرایط تغذیه زنبورها را با قرار دادن کیک گرده، شربت و خمیر شیرین در کندوی آنها فراهم کنند تا جمعیت کندوها دچار کاهش نشود.

وی بیان کرد: کیفیت عسل تولیدی در این برهه از سال هیچ ارتباطی به تغذیه مصنوعی و یا طبیعی زنبور عسل ندارد بلکه فقط تغذیه و بقای زنبورها در این برهه از سال مهم است.

کارشناس مسئول پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: به صورت طبیعی جمعیت کندوها در ابتدای فصل بهار حدود 5قاب است و در شرایط عادی و نرمال این جمعیت باید به 10 قاب در پایان فصل بهار برسد اما با شرایط آب و هوایی که وجود دارد و ریزش گرد و خاکی که حدود چند وقت است استان را درگیر خود کرده است اگر زنبورداران نسبت به تغذیه زنبورعسل‌های خود تمهیدات لازم را انجام ندهند قطعاً جمعیت زنبورهای عسل آنها کاهش خواهد یافت.

وی افزود: از سویی دیگر کمبود بارش و نبود آب کافی در بهار امسال نیز می‌تواند تأثیرات مخربی بر زنبورهای عسل داشته باشد چراکه زنبور عسل برای تولید عسل جدا از شهد گیاهان به آب نیز احتیاج دارد لذا زنبورداران با احداث حوزچه‌های آب کوچک در اطراف کندوهای خود می‌توانند این مشکل را حل کنند.

شیخ‌احمدی اذعان کرد: از سویی دیگر عدم خروج زنبورها از کندو، تأثیرات مخربی را از جمله بیماری‌هایی مانند کنه واروا را با خود به همراه دارد که می‌تواند باعث ضرر و زیان شود.

کارشناس مسئول پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی کردستان در پایان سخنان خود بهترین راه‌کار برای مبارزه با این شرایط آب و هوایی که همه زنبورداران استان با آن در ارتباط هستند را اسکان کندوهای زنبور عسل خود در مناطقی که کمتر با این شرایط آب و هوایی مواجه هستند دانست و یادآور شد: تنها راه مبارزه زنبور داران استان با این پدیده آب و هوایی مهاجرت به استان‌هایی است که کمتر با این پدیده مواجه هستند!

جهت‌یابی برای زنبورها سخت می‌شود
مهران محمدی‌خواه، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با این شرایط آب و هوایی و ریزش گرد و خاک بر روی گل‌ها، زنبور عسل قطعاً برای جمع‌آوری شهد بر روی گل‌ها نمی‌نشیند  و نکته دیگر اینکه زنبورها به دلیل استفاده از موقعیت مکانی خورشید برای جهت یابی هنگامی که گرد و غبار نور خورشید را کمرنگ می‌کند دچار مشکل می‌شوند که  این عوامل خود باعث کاهش تغذیه‌گرایی زنبور عسل و در نهایت کاهش جمعیت زنبور در کلونی‌ها می‌شود.

وی افزود: جدا از بحث تولید عسل اگر زنبوری از کندوی خود خارج نشود قطعاً باغداری و کشاورزی استان نیز دچار آسیب خواهد شد چراکه عامل اصلی گرده‌افشانی در طبیعت زنبورهای عسل هستند لذا این گرد و خاک تأثیراتی بسیار مخرب‌تر از آنچه در ظاهر مشخص است را برای استان به همراه دارد.

محمدی‌‍‌خواه به بیمه زنبورداران استان اشاره و اذعان کرد: متأسفانه در استان کردستان آنچنان که باید بیمه از آسیب‌هایی که گرد و خاک به زنبورداران و محصولات کشاورزی استان وارد می‌کند، پشتیبانی نمی‌کند و این عدم پشتیبانی می‌تواند به تولیدکنندگان عسل در کردستان زیان‌های بدون جبرانی را وارد کند.

وی به گرانی خمیر شیرین، کیک گرده و شربت برای تغذیه زنبورها اشاره کرد و افزود: این گرانی‌ها می‌تواند به عدم توانایی تغذیه مصنوعی زنبورهای عسل توسط زنبورداران منجر شود که خود آسیب زیادی را به جمعیت زنبورهای عسل وارد می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کردستان اظهار کرد: مهاجرت زنبورداران و جابه‌جایی کلونی‌های زنبور عسل هزینه‌های زیادی را برای زنبوردار به همراه دارد و این در حالی‌ست که کمترین پشتیبانی‌ها از زنبورداران به عمل می‌آید.

محمدی‌‍‌خواه  یادآور شد: کاهش بارش بهاری در استان نیز بر تولید عسل در کردستان جدا از ورود ریزگردها بسیار مؤثر است چراکه زنبورهای عسل جدا از شهد گل و گیاهان به آب نیز احتیاج دارند.

ریزگردها کام کندوداران استان لرستان را هم تلخ کرد/ احتمال کاهش 50 درصدی تولید عسل ترخیص محموله 6هزارتنی غذای زنبور عسل پس از 4 سال بلاتکلیفی با دستور ویژه قضایی ارتباط نیش زنبور عسل و درمان سرطان سینه

شنیده‌های خبرنگار تسنیم حاکی از آن است که زنبورداری در پروسه کشاورزی نیازمند حمایت‌های بیشتری است، گرچه شرایط آب و هوایی و طبیعی تأثیر بسزایی در تولید عسل دارد اما آموزش‌های کافی به زنبورداران می‌تواند بسیاری از آسیب‌های موجود را کاهش دهد.

انتهای پیام/487/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرایط آب و هوایی عسل در کردستان استان کردستان جمعیت زنبورها زنبورهای عسل جمعیت زنبور تغذیه زنبور شیخ احمدی تولید عسل گرد و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان

علی مرادی امروز در جلسه قرارگاه رسانه و فضای مجازی کردستان که با موضوع روز دختر در سالن جلسات صداوسیمای کردستان برگزار شد، گفت: سریال سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلا  در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای تولید می‌شود.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان اضافه کرد: عدم تعیین‌تکلیف شهرک سینمایی سنه‌دژ موجب تاخیر در تولید این سریال شده است که هفته آینده با پیگیری استاندار کردستان تعیین‌تکلیف خواهد شد.

وی گفت: شهیده ناهید فاتحی‌کرجو، فاطمه اسدی، فرشته باخویشی نمونه‌هایی از زن مسلمان کرد قهرمان هستند که نباید از معرفی آنها غفلت کرد.

 مرادی خاطرنشان کرد: ۵۸ شبکه ماهواره‌ای کردزبان جامعه ما را تهدید می‌کنند که الگوسازی و توجه به ظرفیت‌هایی الگویی کردستان به نوعی بازدارندگی خواهد داشت.

ماه‌شرف خانم در سال ۱۲۲۶ قمری (برابر با ۱۱۸۴ خورشیدی و ۱۸۰۵ میلادی)، زمان حکومت امان‌الله خان والی اردلان در خانوادهٔ اهل فرهنگ قادری در سنندج به دنیا آمد و به تحصیل و تربیتش همت گماشتند و بر خلاف سنت دیرین و جاری زمان، او را هم‌سطح با مردان به آموختن علوم متداول زمان تشویق و ترغیب نمودند. 

دیری نگذشت که این ماه‌شرف در ردیف ادیبات و سخن‌سنجان قرار گرفت.

مستوره با ذوق و قریحهٔ شعریش توانست با سرودن قصائد نغز و غزلیات آبدار با شاعران نامدار زمان خود مقابله کند و در تاریخ‌نویسی پابه‌پای مورخین جلوه نماید. میرزا علی‌اکبر منشی دیوان غزلیات مستوره کردستانی را بیست‌هزار بیت دانسته‌ است. 

ماه‌شرف خانم به عنوان اولین زن تاریخ‌نگار زن جهان اسلام مطرح است. دیوان اشعار، تاریخ اردلان و عقاید مستوره از جمله تالیفات این بانوی کردستانی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ظرفیت تمامی ادارات برای کاهش فقر در جامعه به کار گرفته شود
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • 10 ایده کیک زنبور عسل (عکس)
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • تصاویر عجیب از طوفان شدید و گردوغبار در همسایگی ایران
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار در کشور
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد