Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@07:22:00 GMT

غذاهای سنگین را از افطار حذف کنید

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۷۸۵۴

یک کارشناس تغذیه تاکید کرد: معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد بنابراین خوردن غذاهای سبک، آسان هضم، کم حجم، پرکالری و نرم مناسب‌تر است. ناطقان: «کیانوش همدانی» در این رابطه توضیح داد: برای نمونه نبات با چای کم رنگ، خرما، لبنیات کم چرب با سوپ یا حلیم یا شله زرد یا فرنی مطلوب است.

وی بیان کرد: سفره افطار را با خرما، لبنیات کم چرب، نان، سبزی و یک غذای سبک گرم مانند سوپ یا شله زرد یا آش و یا حلیم یا فرنی زینت ببخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس تغذیه عنوان کرد: در ماه رمضان مصرف زولبیا و بامیه رونق پیدا می کند زیرا که محصولات حاوی روغن، نشاسته و قندهای ساده هستند و مصرف محدود آن ها مطلوب تر است.

همدانی تصریح کرد: در زمان رسیدن افطار آب سرد ننوشید زیرا ضمن ایجاد حالت ضعف، میل به نوشیدن آب را بیشتر کرده و موجب رقت شیره معده ،پر شدن حجمی از معده و مصرف کمتر غذای اصلی می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان برای تأمین نیاز بدن نوجوانان و کودکانی که در سن رشد هستند، وعده های غذای افطار و شام را بصورت دو وعده مجزا کنید.

این کارشناس تغذیه در ادامه گفت: پس از افطار در ماه مبارک رمضان، شام را پرچرب یا شیرین مصرف نکنید؛ در وعده شام یا سحری از مصرف دوغ و نوشابه های گازدار خودداری کنید زیرا گاز آن ضمن تحریک معده، موجب اشغال حجمی از معده شده و سبب مصرف کمتر غذای اصلی می شود.

همدانی همچنین افزود: در ماه مبارک رمضان برای تأمین املاح و ویتامین ها، مصرف سالاد، سبزی و ماست را از یاد نبرید.

وی ادامه داد: در ماه مبار ک رمضان با مصرف انواع میوه تازه یا خشک یا آبمیوه طبیعی و خانگی در فاصله زمانی بین افطار و شام یا شام و سحری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تأمین نمایید.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از یبوست که بدلیل کم شدن مصرف آب بروز می نماید؛ از سبزیجات پخته و خام، خورش های آلو و کرفس و میوه ها استفاده کنید.

وی همچنین اعلام کرد که در ماه مبارک رمضان، بیدارنشدن برای سحری به طور کامل اشتباه است و در طولانی مدت روز سبب بروز ضعف و بی حالی روزه دار می شود.

این‌ کارشناس تغذیه گفت: در ماه رمضان افرادی که سحری نمی خورند از ساعت 11 روز بعد کم کم دچار افت کاری و گاه سرگیجه افت قند خون، سردرد وحتی افت فشار خون می شوند، در سحر های ماه رمضان سعی کنید غذای مختصر مصرف کرده، از مصرف دوغ گازدار و نوشابه های گازدار بپرهیزید زیرا می تواند موجب برگشت غذا و ابطال روزه می شود.

همدانی افزود: مهمترین منبع سوخت و انرژی برای فعالیت مغز، گلوکز است که در نان، برنج و ماکارونی به مقدار کافی وجود دارد.

وی عنوان کرد: در ماه رمضان برای کاهش بوی بد دهان دندان ها را مرتب مسواک زده و از گیاهان و میوه مانند هلو، هل، انجیر، به، برگ ترب، دارچین و اسفناج استفاده نمایید.

این کارشناس تغذیه به ورزشکاران نیز توصیه کرد که در ماه مبارک رمضان بهتر است تمرینات ورزشی سبک تر باشد زیرا در حین ورزش بدن نمک و آب زیادی را از دست می دهد که در ورزش های شدید منجر به ضعف شدید روزه دار می‌شود. منبع: عصر ایران برچسب ها: غذاهای سنگین ، وعده افطار ، حذف

منبع: ناطقان

کلیدواژه: غذاهای سنگین وعده افطار حذف ماه مبارک رمضان کارشناس تغذیه ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۷۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • مورایس: با افتخار یک مسلمان هستم
  • مورایس: با افتخار یک مسلمان هستم + فیلم
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور