Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی پژوهشگران UCLA در این بررسی که ۱۰۳۸ نفر را در فاصله آوریل ۲۰۲۰ و فوریه ۲۰۲۱ در برمی‌گرفت، نشان داد که ۳۰۹ نفر از این افراد به «کووید درازمدت» دچار شده‌اند.

تشخیص کووید درازمدت در صورتی داده می‌شد که بیمار در پرسشنامه‌ای علائم مداوم را ۶۰ تا ۷۰ روز پس از عفونت کرونا یا بستری شدن به علت آن ذکر می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مداوم‌ترین علائم در این افراد خستگی (۳۱ درصد) و تنگی‌نفس (۱۵ درصد) در افرادی بود که قبلا به علت کووید-۱۹ بستری شده بودند. در میان بیماران سرپایی، بیشترین علامتی که ادامه پیدا کرده بود، از دست رفتن بویایی بود که ۱۶ درصد افراد گزارش داده بودند.

یافته‌های این بررسی با پژوهش‌های قبلی متفاوت است. برای مثال بررسی دانشگاه کالیفرنیا-دیویس تخمین زد که ۱۰ درصد بیماران کووید-۱۹ دچار علائم درازمدت می‌شوند. یک بررسی در سال ۲۰۲۱ بوسیله دانشگاه پن استیت هم نشان داد بیش از نیمی از بیماران کووید-۱۹ در سراسر جهان به کووید درازمدت مبتلا می‌شوند.

بخشی از تفاوت میان این بررسی‌ها با این واقعیت مربوط می‌شود که هنوز تعریف رسمی و با پذیرش همگانی درباره کووید درازمدت وجود ندارد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا کووید درازمدت را به صورت تجربه «مشکلات جدید، عود کننده یا مداوم پزشکی برای ۴ هفته یا بیشتر پس عفونت اولیه» تعریف می‌کند. در مقابل، در بررسی UCLA بیمارانی که پس از ۶۰ تا ۹۰ روز از عفونت هنوز دارای علائم بودند، دچار کووید درازمدت شمرده شده بودند.

پژوهشگران UCLA همچنین خصوصیات جمعیت‌شناختی و تظاهرات بالینی بیماران دارای کووید درازمدت هم بررسی کردند تا درمان‌های موثر برای این عارضه بیابند.

به گفته این پژوهشگران، افراد با سابقه بستری شدن به علت کووید-۱۹، دیابت، شاخص توده بدنی با بیشترین احتمال دچار کووید درازمدت شده بودند. 

سن بالاتر و وضعیت اجتماعی- اقتصادی در این بررسی با کووید درازمدت ارتباطی نداشت که باعث تعجب این پژوهشگران بود چرا که این دو عامل اغلب با بیماری شدید و خطر بالاتر مرگ ناشی از کووید-۱۹ ارتباط دارند.

نقاط ضعف این بررسی به گفته این پژوهشگران شامل این که گزارش علائم و شدت آن بر اساس داوری شخصی بیماران بود و شمار علائم ارزیابی‌شده هم محدود بود.

این پژوهشگران می‌گویند با توجه به این یافته‌ها باید جمعیت‌های متنوع‌تری از بیماران را پیگیری کرد تا سیر بیماری در کووید درازمدت را شناخت و چگونگی تاثیر عوامل فردی مانند بیماری‌های قبلی زمینه‌ای، عوامل اجتماعی-اقتصادی، وضعیت واکسیناسیون و نوع سویه ویروس بر نوع و تداوم علائم کووید درازمدت را ارزیابی کرد.

کد خبر 671366 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس کووید درازمدت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۰۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود، در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد و در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد.

گیتا فرشاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: در انسان تولید تخمک‌ها در طول هفته ۲۰ بارداری ۶ تا ۷ میلیون است و در زمان تولد این مقدار به یک تا ۲ میلیون کاهش پیدا می‌کند، در زمان بلوغ نیز تخمک‌ها به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تخمک می‌رسد و در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی تولیدمثلی یک خانم فقط ۴۰۰ تخمک آزاد می‌شود و بقیه تخمک‌ها هدر می‌روند.

وی افزود: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود در این مدت قاعدگی‌ها منظم است ولی طول و دوره سیکل‌های قاعدگی به‌مرور کوتاه می‌شود و در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد.

متخصص زنان، زایمان و نازایی بیان کرد: در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد، معمولاً ۴۶ سالگی متوسط یائسگی است که در برخی خانم‌ها در ۴۳ سالگی و در برخی دیگر تا ۵۴ سالگی هم ممکن است یائسگی به تأخیر بیفتد.

وی با بیان اینکه ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، تصریح کرد: اگر مواردی چون اعمال جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و عوامل محیطی که می‌تواند تخمدان را تخریب کند را کنار بگذاریم ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، حتماً شنیده‌اید در ختر خانم‌هایی که مادرانشان زود یائسه می‌شوند نیز یائسگی زودتر اتفاق می‌افتد و این موضوع نشانگر نقش ژنتیک در ذخیره تخمدان است.

فرشاد ادامه داد: علاوه بر اینکه تعداد فولیکول‌ها در یک خانم با افزایش سن کم می‌شود کیفیت تخمک‌ها هم کاهش می‌یابد البته ممکن است با کم شدن کیفیت تخمک، خانم در سن بالا باردار شود اما این بارداری به انتها نرسیده یعنی بارداری موفق اتفاق نخواهد افتاد و در این شرایط میزان سقط و ناهنجاری‌های کروموزومی در تخمک‌ها افزایش پیدا می‌کند، این خطر اگرچه تا سن ۳۵ سالگی کمتر است اما در سن ۴۰ سالگی این میزان به ۷۰ درصد و در سن ۴۵ سالگی نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌رسد یعنی نزدیک به ۱۰۰ درصد تخمک‌های خانم ۴۵ ساله ناهنجاری دارند و این موضوع نقش سن در باروری یک خانم را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایش‌های متفاوتی وجود دارد که ذخیره تخمدان را تا حدی به ما نشان می‌دهند یکی از آزمایش مهم و کاربردی آزمایش هورمون AMH است این هورمون از فولیکول‌های بدوی در زمان جنینی ترشح می‌شود تا زمانی که فولیکول به ۲ تا ۵ میلی‌متر می‌رسد و سپس ترشح آن متوقف می‌شود بنابراین هرچه تعداد فولیکول‌های تخمدان بیشتر باشد میزان هورمون بیشتر می‌شود.

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: با افزایش سن وقتی تعداد فولیکول‌ها کم می‌شود میزان این هورمون هم کمتر خواهد شد و این هورمون به خاطر اینکه در طول سیکل قاعدگی خانم تغییرات ناچیزی دارد به‌راحتی می‌توانیم ذخیره تخمدان را حدس بزنیم البته سونوگرافی واژینال، تعیین تعداد و اندازه فولیکول‌ها که توسط متخصصین زنان انجام می‌شود می‌تواند شکست درمان و یا موفقیت درمان و ناباروری را نشان دهد.

انتهای پیام

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تشخیص سخت و پیچیده بیماری آندومتریوز بهترین راه مصرف مکمل‌های آهن چیست؟ ارتباط دور کمر با ناباروری زنان

دیگر خبرها

  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟