Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قاسمی فرزاد شامگاه پنجشنبه در جلسه بررسی ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در استان همدان، گفت: آمادگی کامل برای ایجاد و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر را داریم و این موضوع با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی استان در اولویت برنامه‌های استان قرار دارد.

وی با بیان اینکه ۵۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان تولید می‌شود، افزود: هم اکنون در حال تولید و بهره‌برداری از انرژی‌های خورشیدی هستیم؛ اما استان همدان به شدت نیازمند توسعه و افزایش این گروه از انرژی‌های پاک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار همدان ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی استان داشتن برنامه میان‌مدت و بلندمدت ضروری است و پروژه‌های مؤثر و قوی در این راستا باید در سطح استان اجرا شود.

قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه مصرف نیروگاه شهید مفتح در زمینه آب و گاز، بسیار فراوان است، اضافه کرد: یک هزار مگاوات برق در نیروگاه شهید مفتح تولید می‌شود که تقریباً این میزان صرف مصرف داخلی می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: استمرار تکیه بر انرژی تولید شده در این نیروگاه با توجه به کاهش منابع آبی استان خطرناک است و باید برای ایجاد نیروگاه‌های کوچک و استفاده بهینه از انرژی خورشید تلاش مضاعف داشته باشیم.

وی با بیان اینکه آب موجود در سدهای استان همدان به دلیل تابش نور خورشید به شدت تبخیر می‌شود که می‌توان با اجرای پنل‌های خورشیدی سطح آب سدهای استان به ویژه سد اکباتان را پوشاند و از منابع موجود استفاده بهینه کرد، اظهار کرد: در سطح استان همدان، اراضی ملی، دیم و غیرقابل کشت فراوانی وجود دارند و می‌توان در راستای تبدیل اراضی ملی و دیم غیر قابل کشت به مزارع انرژی پاک اقدام کرد.

استاندار همدان یادآور شد: این اقلیم باعث می‌شود تا در جهت تأمین برق و کاهش قطعی و افت انرژی گام برداریم.

قاسمی فرزاد خاطرنشان کرد: در راستای تأمین زمین و حمایت از متقاضیان احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوتاهی نمی‌کنیم و با آغوش باز از اجرای طرح‌های توسعه انرژی‌های پاک استقبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه چند واحد صنعتی استان برای مشارکت در این زمینه پیشگام شده‌اند، خاطرنشان کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرک‌های صنعتی استان برای ترویج و ترغیب واحدهای صنعتی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر شتاب کنند.

در این نشست تفاهم نامه‌ای در راستای توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر بین استاندار همدان و معاون وزیر نیرو به امضا رسید.

کد خبر 5472841

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا قاسمی فرزاد همدان انرژی خورشیدی ماه رمضان 1401 بوشهر شب قدر ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا شب های قدر خراسان رضوی مشهد ارتش جمهوری اسلامی ایران شیراز گرگان ایلام راهپیمایی روز قدس استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۷۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود کمانی معاون وزیر نیرو رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا)، در نشست آنلاین با رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشور و در جمع مدیران ستادی دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارت نیرو که به منظور تبیین، بررسی و رفع موانع موجود در تأمین ساختگاه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر برگزار شد، اقدام مشترک دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی برای تسهیل در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را نتیجه بخش دانست و خاطرنشان کرد: تصویب آئین نامه رفع موانع تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط هیأت وزیران و پرداختن به نکات مورد توجه در مصوبه هیأت وزیران برای تسهیلگری در تخصیص اراضی ساخت نیروگاه‌ها قابل تقدیر است.

وی بر عزم دولت سیزدهم برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تاکید و تصریح کرد: ناترازی برق و گاز وجود دارد و بنابراین به دلایلی همچون آلایندگی، توسعه نیروگاهی از طریق سوخت‌های فسیلی امکان پذیر نیست، بنابراین در سطح کشور و بر اساس مصوبات، نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت مجموع ۱۵ هزار مگاوات در حال توسعه است که شامل بسته‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی ۴۵۰۰ مگاواتی برای طرح ویژه و ۴۰۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی ذیل ماده ۱۲ رفع موانع تولید و ۳۲۰۰ مگاوات برای نیروگاه‌های حوزه صنعت و بسته توسعه نیروگاه بادی ۳۰۰۰ مگاواتی است.

کمانی با بیان اینکه روند اجرا و مسائل اقتصادی طرح‌های ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ارگان‌های مختلف، بررسی و در نهایت در شورای اقتصاد تصویب شده که این روند در طول یک تا سه سال به طول انجامیده است، تاکید کرد: سرمایه گذاران مجری طرح‌های ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به صورت کامل توسط ساتبا ارزیابی شده‌اند؛ به عنوان نمونه سرمایه گذاران مجری طرح ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، شناخته شده هستند و ارزیابی این سرمایه گذاران انجام شده، ضمن اینکه ضمانت‌های لازم برای شرکت آنها در فرایند برگزاری مناقصه دریافت شده است. علاوه بر آن، در هنگام عقد قرارداد، ضمانت نامه‌های سنگین از سرمایه گذاران اخذ شده و از سوی وزارت نیرو اطمینان داده می‌شود که ارزیابی‌های سرمایه‌گذاران به درستی انجام شده است.

وی، خطاب به مسئولان ذیربط در سازمان امور اراضی کشور اطمینان داد که ارزیابی‌های سرمایه گذاران به درستی انجام شده است و گفت: نظارت بر روند اجرای پروژه‌های ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر مهم است که در حال رصد شدن هستند؛ این امر توسط گروه‌های کنترل پروژه در ساتبا در حال پیگیری است؛ این نظارت‌ها از زمان آغاز قرارداد شروع می‌شود و برای قراردادهای منعقد شده شروط گذاشته شده و از جمله «دوره پیشبرد» آنان بررسی می‌شود. از آن سو درخواست می‌شود با همکاری سازمان امور اراضی در اجرای طرح ویژه ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۹۰ ساختگاه کشور تسریع شود.

لازم به یادآوری است، از قطعه زمین‌هایی که پیش از این در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته، حدود ۱۵۰ نیروگاه به بهره‌برداری رسیده و نیروگاه‌هایی با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت در حال احداث هستند.

کد خبر 6099677

دیگر خبرها

  • نیروگاه مفتح همدان: نقشی در ایجاد فروچاله‌ها نداریم
  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • راه‌اند‌ازی ۶۵۰ نیروگاه خورشیدی در استان سمان در سال ۱۴۰۳
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی