Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت امور خارجه مولداوی، سفیر مسکو را برای ابراز "نگرانی عمیق" خود درباره اظهارات یک فرمانده نظامی عالی‌رتبه روسیه که گفته بود جمعیت روس‌زبان این کشور در معرض سرکوب قرار دارند، احضار کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه مولداوی در بیانیه‌ای که در وب‌سایت خود منتشر کرد، ‌آورده است: این اظهارات بی‌پایه و اساس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولداوی یک کشور بی‌طرف است و این اصل باید از سوی تمامی بازیگران بین‌المللی از جمله فدراسیون روسیه مورد احترام قرار گیرد.

احضار سفیر روسیه به دنبال آن صورت می‌گیرد که یک ژنرال ارشد ارتش روسیه برای اولین بار گفت که "هدف این کشور از حمله به اوکراین تصرف کامل جنوب و باز کردن مسیری زمینی به منطقه جدایی‌طلب ترنسنیستریا در مولداوی است." ژنرال رستم مینکایف تاکید کرد که "روسیه به دنبال کنترل کامل جنوب در کنار شرق و منطقه دونباس اوکراین است."

همچنین وزیر خارجه مولداوی در بیانیه‌ای این اظهارات را "بی‌پایه و برخلاف موضع رسمی روسیه در حمایت از تمامیت ارضی مولداوی در مرزهای به رسمیت شناخته شده آن" خواند.

ترنسنیستریا یک منطقه جدایی‌طلب مولداوی با حمایت روسیه و هم مرز با اوکراین است. این منطقه از غرب هم‌مرز با اوکراین است و در پی سقوط اتحاد جماهیر شوروی در جنگ خونین، اعلام استقلال کرد اما هنوز رسما بخشی از مولداوی محسوب می‌شود و به صورت بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است. به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس، از سال ۱۹۹۵ نزدیک به ۱۵۰۰ سرباز روس در این منطقه پایگاه و حضور دارند.

مشخص نیست که ژنرال مینکایف مستقیما موضع کرملین را اعلام کرده است یا خیر. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه پیش از آغاز حمله به اوکراین درباره "تبعیض علیه روس‌زبانان در اوکراین" صحبت کرده بود.

مقام‌های دفاعی روسیه به بی‌بی‌سی گفته‌اند که در حال بررسی گفته‌های این مقام نظامی هستند. این اعلام موضع در صورت تایید برای اولین بار چشم‌اندازی از برنامه‌های روسیه در هفته‌های پیش رو به دست می‌دهد. مولداوی در اعتراض به این موضوع، سفیر روسیه را برای پاره‌ای توضیحات فراخوانده است.

ژنرال مینکایف، معاون فرمانده بخش مرکزی روسیه است و در جریان رویدادی نظامی در سوردولوسک صحبت کرد. به گفته این مقام نظامی "کنترل جنوب اوکراین راه دیگری به ترنسنیستریا است که در آنجا هم جمعیت روس‌زبان تحت سرکوبند."

وزارت دفاع اوکراین اظهارات این ژنرال روس را معادل "امپریالیسم روس" خوانده است.

در همین حال یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفته است هفته‌های پیش رو در جنگ روسیه علیه اوکراین "بسیار تعیین‌کننده" است و احتمال دارد که شدت و قدرت حملات روسیه به شرق اوکراین افزایش جدی پیدا کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مولداوی ، روسیه ، حمله روسیه به اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مولداوی روسیه حمله روسیه به اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است

به گزارش جماران؛ گفت و گوی عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی با خبرآنلاین در پی می آید:

 

پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد دلیل آن چیست؟ 

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

 

فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند. علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.

درباره عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای حجاب چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همین‌گونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

 

فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

 

به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

 

به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند. به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. 

ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست. فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. 

در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه‌ و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

دیگر خبرها

  • واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه/ ۲ نفر کشته شدند
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ