Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن پسندیده، با حضور در برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما افزود: نزدیک ۱۶ - ۱۷ سال از زمان تصویب و ابلاغ قانون مدیریت و پسماند می‌گذرد. پیش از این ما قوانین و مقررات مشخصی برای ساماندهی مدیریت پسماندها نداشتیم.

وی ادامه داد: در این قانون شهرداری‌ها مکلف بودند مکان‌هایی را برای دفع پسماندها مشخص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۱۳۸۳ که قانون مدیریت پسماندها تهیه، تدوین و تصویب شد ما شاهد یک قانون مترقی و جامع بودیم.

پسندیده گفت: بر اساس قانون مدیریت پسماند به منظور حفظ محیط زیست از آثار زیانبار پسماند، تحقق اهداف اصل ۵۰ قانون اساسی از طرف دیگر و به منظور مدیریت بهینه پسماندها همه سازمان‌ها، دستگاه‌ها، نهادها، اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم بودند که مقررات مدیریت پسماندها را رعایت کنند.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در این قانون حدود یازده دستگاه مسئولیت حوزه مدیریت پسماندها را عهده دار هستند.

پسندیده گفت: در بخش مدیریت اجرایی پسماندهای عادی، طبق قانون مدیریت پسماند بر عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نهاده شده یا در خارج از محدوده شهر و روستا بر عهده بخشداری‌ها است.

وی با بیان اینکه مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه بر عهده تولید کننده ها است، افزود: برای اینکه این اقدامات عملیاتی شود و قانون به اهدافش دست پیدا کند ضرورت دارد سازمان‌ها و نهادهای بالادستی یک برنامه‌های جامع و عملیاتی را به عنوان نقشه راه تدوین کنند.

پسندیده اضافه کرد: وقتی می‌گوئیم قانون خوب و مترقی داریم، اگر خوب اجرا می‌شد ما نباید با این چالش‌ها مواجه بودیم در بحث محیط زیست چالش‌های مختلفی داریم که یکی از چالش‌های ما بحث عدم توجه به ساماندهی مدیریت پسماندها بوده که الآن در برخی مناطق از جمله ساحلی شمالی به معضل ملی تبدیل شده است.

وی گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست دستگاه اجرایی نیست، سازمان حاکمیتی و نظارتی است یعنی مسئولیت نظارت بر حسن اجرای قانون را دارد و بر همین اساس هم تکالیف و مأموریت‌هایی که بر عهده هر دستگاهی است به طور مستمر مورد پیگیری قرار می‌دهد.

کد خبر 5473248 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: حسن پسندیده سازمان محیط زیست مدیریت پسماند شهرداری تهران شورای شهر تهران ماه رمضان 1401 شب های قدر موزه شهر تهران آموزش و پرورش ماه مبارك رمضان قوه قضاییه غلامحسین محسنی اژه ای علیرضا زاکانی پلیس راهور سازمان زندان ها آلودگی هوا مدیریت پسماندها مدیریت پسماند قانون مدیریت محیط زیست بر عهده چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۱۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی

 به دنبال فراخوان اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز و انجمن‌های محیط زیستی مبنی بر پاکسازی ساحلی رودخانه کارون و دعوت از عموم شهروندان اهوازی جهت مشارکت در این برنامه تعدادی از فعالان و دوستداران طبیعت نسبت به پاکسازی محیط اقدام نمودند.

صغری رستمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز در ابتدای این مراسم ضمن تقدیر از حضور داوطلبانه دوستداران محیط زیست در این برنامه گفت: اجرای این گونه برنامه‌ها در راستای فرهنگ سازی برای توجه به مقوله پسماند و جلوگیری از آلودگی‌های محیط زیست است و خواستار مشارکت همه اقشار جامعه در این گونه حرکت‌های زیست محیطی شد.

وی افزود: امروزه یکی از مهمترین معضلات در بخش پسماند در استان، کشور و حتی جهان، پلاستیک است که باید برای کاهش آن و جایگزین با موادی که سریعتر تجزیه و آسیب کمتری به محیط زیست بزنند، اقدام کنیم.

رستمی ادامه داد: باید به کودکان یاد داد که ما نه تنها زباله‌ها را در طبیعت رها نمی‌کنیم، بلکه زباله‌های رها شده را هم جمع آوری می‌نماییم تا طبیعت زیبایمان را از وجود ناپاکی‌ها پاکسازی نماییم.

 این مراسم از کوچکترین فعال محیط زیست نیز با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد