Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:45:06 GMT

۵۹۵ هزار هکتار از اراضی همدان زیر کشت غلات است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۶۶۵۵

۵۹۵ هزار هکتار از اراضی همدان زیر کشت غلات است

«محمد شهرام پرورش» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع غلات کشت شده در استان ۴۳۶ هزار هکتار به گندم اختصاص یافته که ۷۱ هزار هکتار به صورت آبی و ۳۶۵ هزار هکتار به صورت دیم کشت شده است.

وی اراضی زیر پوشش جو در استان را ۱۵۹ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۵۱ هزار هکتار از اراضی زیر کشت جو به صورت آبی است و ۱۰۸ هزار هکتار نیز به کشت دیم اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان تصریح کرد: برای کشت قراردادی گندم قراردادی بین کشاورزان و شرکت بازرگانی دولتی ایران منعقد شده است که کشاورزان می توانند نهاده های خود را تحویل بگیرند و هزینه های خود را پس از برداشت گندم پرداخت کنند و امیدواریم که این روش کمک موثری برای تولید گندم داشته باشد.

پرورش با اشاره به اینکه این نوع کشت با هدف تامین منابع مالی برای تامین نهاده های کشت گندم انجام می گیرد، ادامه داد: با توجه به برنامه های جامع جهادکشاورزی، عزت و اقتدار کشاورزان در گروی اجرای کامل کشاورزی قراردادی است.

وی، سن گندم را مهمترین و خسارت‌زا ترین آفت در حوزه کشاورزی دانست و افزود: هم‌اکنون (در مرحله داشت غلات) مبارزه با سن به ویژه سن مادر در حال انجام است که در بازه زمانی نیمه دوم فروردین در ۱۲۸ هزار و ۹۳۶ هکتار از اراضی مبارزه با این آفت صورت گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از افزایش ۳۲.۶ درصدی مبارزه با آفت سن در اراضی زیر کشت غلات استان در سالجاری خبر داد و گفت: در سال گذشته و در مدت زمان مشابه در ۹۷ هزار و ۲۵۱ هکتار از اراضی زیر کشت مبارزه شیمیایی با این آفت انجام شد.

پرورش با اشاره به اینکه آفت سن مادر در کمیت مزارع اثر می گذارد و مبارزه با آن تا نیمه اردیبهشت ادامه دارد تصریح کرد: در راستای مبارزه با سن مادر از تمام ظرفیت سازمان، مراکز جهاد کشاورزی و تعاونی های تولید استفاده می شود.

وی گفت: با توجه به بارش کمتر باران نسبت به سنوات گذشته و افزایش ۱ تا ۱.۵ درجه ای میانگین دما، تمامی کشاورزان برای داشتن بیشترین سطح مبارزه با آفت سن و تولید محصولی سالم و عاری از آفت زدگی ترغیب شدند.

بخش کشاورزی استان همدان ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است.

استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.

برچسب‌ها سازمان جهادکشاورزی استان همدان همدان اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهادکشاورزی استان همدان همدان اراضی کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان همدان همدان اراضی کشاورزی کشاورزی استان همدان هکتار از اراضی هزار هکتار اراضی زیر زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۶۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول

مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: حدود ۱۳ هزار تن سیر از ۵۳۵ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان برداشت شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، بهروز قمرزاده با اشاره به پایان برداشت سیر در این شهرستان بیان کرد: 535 هکتار از زمین های کشاورزی دزفول در سال زراعی 1403- 1402 به کشت سیر اختصاص یافت.

وی با اشاره به کیفیت بالای سیر تولیدی دزفول افزود: کیفیت بالای سیر تولیدی این شهرستان باعث شده تا علاوه بر مصرف این محصول در دزفول و خوزستان و سایر استان‏های کشور، در صورت فراهم بودن شرایط، به کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه نیز صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: به منظور ارتقای سطح کیفی سیر تولیدی دزفول و کمک به بازاریابی فروش این محصول، علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی و ارایه توصیه‌های فنی برای تنظیم بازار فروش سیر تولیدی این شهرستان اقدام شده است.

به گزارش تسنیم، برداشت سیر در این شهرستان همه ساله از اوایل اسفند ماه آغاز و تا اوایل اردیبهشت به پایان می رسد.

سال گذشته زراعی 9 هزار تن سیر از 370 هکتار از مزارع دزفول برداشت شد که امسال این میزان چهارهزار تن افزایش یافت.سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان دزفول 90 هزار هکتار است که 65 هزار هکتار از این مساحت مربوط به کشت آبی و 25 هزار هکتار کشت دیم است.

هم‌اکنون 126 محصول شامل 63 نوع محصول کشاورزی و 43 نوع گل و گیاه زینتی در دزفول تولید می‌شود که نشان دهنده ظرفیت بالای کشاورزی در این شهرستان است. سالانه بالغ بر 2.5 تا سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در دزفول تولید می‌شود 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول