Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@23:52:18 GMT

این گیاه سلامت دندان را به شما هدیه می‌دهد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۸۵۷۶

این گیاه سلامت دندان را به شما هدیه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

درخت مسواک یک درخت همیشه سبز است که در مناطقی از ایران با نام‌های چوج و اراک شناخته می‌شود. همان طور که از اسم این گیاه می‌توان حدس زد، از درخت مسواک برای ساخت مسواک استفاده می‌شود. این درخت در مناطق گرم و نسبتا استوایی رشد می‌کند. از مهم‌ترین قسمت‌های دنیا که در آن درخت مسواک بوجود می‌آید می‌توان به مصر، عربستان، ایران و حبشه اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر خواص درخت مسواک به دلیل داشتن موادی مانند تانن، ترکیبات گوگردی، ترکیبات ایزوتیوسیاناید و فلورین می‌باشد. جالب است بدانید که این گیاه برای اولین بار در ایران مشاهده شده است.

حفظ سلامت دهان

درست همانند مسواک‌های مدرن، این گیاه نیز یک ابزار بسیار موثر برای سلامتی دهان است. اثربخشی این شاخه به علت اقدامات بیولوژیکی و مکانیکی آن است. درخت مسواک غنی از ترکیبات شیمیایی متعددی است که مانند خمیر دندان عمل می‌کند. شاخه‌های این درخت، عملکرد‌های مکانیکی شبیه یک مسواک دارد که باعث می‌شود آن یک ابزار مفید برای رسیدن به هر گوشه‌ای از دهان شما و حذف مواد غذایی بر روی دندان‌ها باشد. طبق مطالعات انجام شده، خواص درخت مسواک حاوی ۱۹ ماده فعال است که به ارتقای بهداشت و سلامت دندان کمک می‌کند.
خواص آنتی باکتریال

مطالعات متعدد نشان داده است که خواص درخت مسواک شامل ترکیبات قوی آنتی باکتریال است که با انواع مختلف باکتری‌هایی که معمولا در داخل دهان شما قرار می‌گیرند مبارزه می‌کنند. مشخص شده است که بیش از ۵۰۰ نوع مختلف میکروب در دهان شما وجود دارد، بعضی از آن‌ها به طور بالقوه مضر هستند و می‌توانند عفونت‌های دهان را ایجاد کنند. مواد تشکیل دهنده فعال در درخت مسواک، نه تنها به جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌ها کمک می‌کنند، بلکه همچنین باعث از بین رفتن آن‌ها بدون ایجاد عوارض جانبی می‌شوند. این گیاه حاوی اسید گالیک، گوگرد، سالوادورین و ترتی الیامین است که دارای خواص ضد باکتری و ضد میکروبی است و از این رو در مهار رشد باکتری کمک می‌کنند. خواص درخت مسواک همچنین می‌تواند به سلامت زبان شما نیز کمک کند.

جلوگیری از تشکیل پلاک‌های دندانی

مشکلات دهانی مانند بیماری‌های پریودنتال و پوسیدگی دندان اغلب ناشی از انباشت پلاک در دندان‌های شما است. بر طبق مطالعات، عصاره‌های حاصل از خواص درخت مسواک قادر به مهار رشد باکتری‌های مختلف است که مسئول تشکیل پلاک هستند. باکتری‌های هوازی و بی هوازی، از جمله S. mutans و L acidophilus، باعث پوسیدگی دندان می‌شوند. یک مطالعه بالینی نشان می‌دهد که درخت مسواک دارای اثر ضد میکروبی بر روی این باکتری‌های کریوژنیک است و از گیاهان ضد باکتری موثر‌تر است. همچنین این گیاه می‌تواند PH پلاک‌ها را افزایش بدهد و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند.

افزایش کلسیم و کلرید در بزاق

مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از خواص درخت مسواک در تمیز کردن دندان باعث تولید کلرید و کلسیم در بزاق می‌شود. در عین حال، به کاهش مقدار فسفر و همچنین مقدار pH در بزاق کمک می‌کند. در حالی که افزایش مقدار کلسیم در بزاق به جلوگیری از کاهش مواد معدنی و ترویج این مواد در مینای دندان کمک می‌کند، مقدار زیادی کلرید در کاهش سرعت تشکیل سنگ کلیه مفید است. در نتیجه دندان‌های شما قوی تر، سالم‌تر می‌شوند و در معرض خطر افتادن و آسیب قرار نمی‌گیرند.

جلوگیری از ورم لثه

بر اساس گزارش‌های متعدد، درخت مسواک در کاهش پلاک دندانی و در نتیجه ورم لثه بسیار موثر است. پلاک دندانی علت اصلی ورم لثه و بیماری پریودنتال است. مطالعات نشان می‌دهد که خواص درخت مسواک تأثیر کلی روی پلاک دندان و التهاب لثه دارد. خمیر دندان‌های که حاوی عصاره این گیاه هستند در برداشتن پلاک دندان بسیار مؤثرتر اند. همچنین استفاده از خمیر دندان‌هایی که حاوی این ماده هستند از خونریزی لثه هنگام مسواک زدن جلوگیری می‌کند.

ضد قارچ

کاندیدا (نوعی قارچ) مسئول چندین عفونت حفره دهان است. عصاره درخت مسواک در کنترل این عفونت قارچی مؤثر است. مطالعات نشان می‌دهد که این گیاه دارای خواص ضد قارچی است و از این رو می‌توان آن را برای مهار رشد قارچ‌هایی مانند Candida albicans استفاده کرد.
سفید کردن دندان‌ها

در این گیاه مقدار زیادی سیلیس وجود دارد. سیلیس به عنوان یک ماده ساینده و در از بین بردن لکه‌ها از دندان‌های شما کمک می‌کند، بنابراین سفید شدن آن را بهبود می‌بخشد.

منبع: آسان طب

منبع: آفتاب

کلیدواژه: درخت مسواک دندان سلامت دهان و دندان نشان می دهد پلاک دندان باکتری ها دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۸۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • خواص جکوزی برای پوست