Web Analytics Made Easy - Statcounter

دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در حالی آغاز شده است که ناظران هیچ خروجی برای آن را محال نمی‌دانند و برای نامزد راستگرایان نتایج بهتر از دوره‌های قبل را پیش‌بینی می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایران اکونومیست، دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) با باز شدن حوزه‌های رأی‌گیری در ساعت 8 به‌وقت محلی آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی‌گیری در سرزمین‌های فرادریایی این کشور در اقیانوس آرام و اقیانوس هند از روز گذشته آغاز شده است.

به‌نوشته رسانه‌های اروپایی بیش از 48 میلیون تن از شهروندان واجد شرایط فرانسوی در این انتخابات شرکت می‌کنند و دو گزینه برای ریاست‌جمهوری کشورشان در 5 سال آینده را پیشِ‌رو دارند که یکی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور میانه‌روی کنونی و دیگری مارین لوپن، رقیب نزدیک او از جناح راست افراطی است.

در دور دوم فقط دو نامزد برتر شرکت دارند که بیشترین رأی را در دور اول انتخابات به دست آورده‌اند. ماکرون و لوپن در دور اول انتخابات بهترین نتیجه را بین دوازده نامزد به دست آورده به دور دوم راه یافتند.

دور دوم انتخابات در فرانسه عادی است: از سال 1965 تا کنون هیچ برنده‌ای در اولین رأی‌گیری وجود نداشته است.

ماکرون در مبارزات انتخاباتی بیشتر به موضوع اروپا پرداخته است و می‌خواهد پیشرفت‌های اقتصادی را به‌ارمغان بیاورد و با نابرابری‌های اجتماعی مبارزه کند.

در اولین دوره ریاست‌جمهوری‌اش ماکرون می‌خواست تغییرات زیادی ایجاد کند، اما بارها با مقاومت مواجه شد، به‌عنوان مثال، فرانسوی‌ها هفته‌ها علیه برنامه‌های بازنشستگی ماکرون اعتراض کردند که در نهایت شکست خورد. وی همچنین به‌دلیل لغو مالیات بر ثروت هنوز از شهرت خود به‌عنوان 'رئیس‌جمهور ثروتمندان' خلاص نشده است.

مارین لوپن هم در این دور انتخابات تلاش کرد چهره معتدل‌تری را به نمایش بگذارد، با وجود این، عقاید لوپن راستگرا و ملی‌گرایانه است.

نظرسنجی‌ها از پیروزی مجدد ماکرون حکایت دارد اما با این‌همه طرفداران و نزدیکان رئیس‌جمهور در هفته گذشته با یادآوری این که هیچ اتفاقی در انتخابات بعید نیست از مردم خواستند با حضور پرشمار خود برای رأی دادن به ماکرون، مانع پیروزی لوپن و وارد آمدن شوک در فرانسه بشوند، شوکی که مشابه آن در سال 2016 در نتیجه پیروزی برگزیت در همه‌پرسی بریتانیا و پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا خلاف نتایج نظرسنجی‌ها حاصل شد.

بسیاری از کارشناسان اروپایی درباره عواقب پیروزی لوپن در این انتخابات هشدار داده‌اند. رهبران چپ‌گرای اتحادیه اروپا از جمله اولاف شولتس، صدراعظم آلمان تلویحاً از رأی‌دهندگان فرانسوی خواسته‌اند ماکرون را به‌جای رقیبش انتخاب کنند.

لوپن در صورت پیروزی در این انتخابات نخستین رهبر فرانسه از جناح راست افراطی و نخستین رئیس جمهور زن این کشور خواهد بود. ماکرون نیز در صورت پیروزی، نخستین رئیس جمهور فرانسه خواهد بود که در دو دهه اخیر دو بار در انتخابات پیروز می‌شود.

دو نامزد در روز شنبه بر اساس قانون انتخابات فرانسه حق تبلیغات نداشتند و هیچ نظرسنجی‌ای هم منتشر نشده است. برابر آخرین نظرسنجی‌ها، ماکرون تا ده درصد از لوپن پیشتر بوده، اما این فاصله نسبت به دور دوم در دوره قبلی انتخابات در سال 2017 که همین دو نامزد در آن شرکت داشتند، کمتر شده است.

حوزه‌های رأی‌گیری در ساعت 8 شب بسته خواهد شد و بلافاصله بعد از بسته شدن حوزه‌ها شمارش آراء آغاز خواهد شد و پیش‌بینی‌های با دقت بالا انجام و از طریق رسانه‌ها اعلام می‌شود.

در سال 2017، ماکرون 66 درصد و لوپن 34 درصد آرا را به دست آوردند، اما ارزیابی‌ها در این دوره حاکی از آن است که راستگرایان افراطی شرایط بهتری از قبل دارند.

رئیس جمهور جدید پس از اعلام نتایج، حداکثر ده روز پس از انتخابات، مسئولیت رسمی را به‌عهده می‌گیرد. وی دارای قدرت زیادی است. رئیس جمهور رئیس ارتش است و می‌تواند در مورد عملیات نظامی و استفاده از سلاح هسته‌ای تصمیم‌گیری کند، برای عملیات طولانی‌تر یا اعلان جنگ البته وی نیاز به مصوبه پارلمان دارد.

+

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ریاست جمهوری رئیس جمهور رأی گیری دور دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۲۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «شی جین پینگ،» رییس‌جمهور چین امروز یکشنبه در یک سفر دو روزه به پاریس می‌رود و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش، او را برای کاهش عدم تعادل تجاری تحت فشار قرار می‌دهد و تلاش می‌کند او را متقاعد کند که از نفوذ خود بر روسیه درباره جنگ اوکراین استفاده کند.

سفر رییس‌جمهور پین در در زمان افزایش تنش های تجاری بین اروپا و چین انجام می‌شود و در چین شرایطی احتمالاً این اهداف ماکرون به ارحتی محقق نخواهد شد.

فرانسه از تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد صادرات خودروهای الکتریکی چین حمایت می کند و در ژانویه پکن تحقیقاتی را در مورد واردات براندی - که عمدتاً در فرانسه تولید می شود - آغاز کرد - اقدامی که به طور گسترده به عنوان تلافی جویانه در میان مجموعه رو به رشد تحقیقات اتحادیه اروپا تلقی می شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه پیش از سفر شی جین‌پینگ، سفری که اولین بار پس از ۵ سال به اروپا انجام می‌شود گفت: «ما باید به فشار بر مقامات چینی ادامه دهیم تا تضمین‌های بیشتری در مورد مسائل تجاری به ما بدهند».

رییس‌جمهور در این سفر با امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه و اورسولا فون‌درلاین، رییس کمیسیون اروپا دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

اختلافات بین ۲۷ عضو اتحادیه اروپا - و به ویژه بین فرانسه و آلمان - توانایی آنها برای نفوذ بر چین را تضعیف می کند. منابع آگاه اعلام کردند که اولاف شولز، صدراعظم آلمان به مکرون و شی در پاریس نخواهد پیوست.

کد خبر 6096914

دیگر خبرها

  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند
  • ایتالیا: نیرو‌های ما هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد
  • ایتالیا: نیروهای ما هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد