Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد شیرزاد ، درباره صحبت‌های رئیس‌جمهور در خصوص گرانی‌ها و مقصر دانستن دولت قبل در این زمینه گفت: معتقدم برخی دولتمردان هنوز در فضای انتخابات سیر می‌کنند و از آن بیرون نیامده‌اند. در فضای انتخابات فرد مسئولیتی بابت گفته‌هایش ندارد و انتقاد کردن هم مالیاتی برایش صادر نمی‌شود و صورت حسابی برای شخصی که بی‌حساب و کتاب تحلیل‌های نه چندان درست اقتصادی و سیاسی می‌دهد، نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بعد از انتخابات همین که آقایان مسئولیت می‌گیرند آن زمان دیگر باید حرف‌هایی که می‌زنند کارشناسی و حساب شده باشد، عنوان کرد: من تعجب می‌کنم آقای رئیسی به عنوان یک انسان صریح‌النفس چه نوع گفتمان و صحبتی است که مطرح می‌کند؛ بله در ۴ سال گذشته تورم بالا داشتیم، البته نه تورم ۶۰ درصد اما به هرحال تورم بالا داشتیم و همه هم این موضوع را قبول دارند، ولی چرا به ۴ سال پیش‌تر از آن نگاه نمی‌کنند که تورم تقریبا زیر ۱۰ درصد بود؟ همین روحانی که امروز از او نقد می‌کنند ۲ دوره با رأی بالای مردم ریاست کرد آن زمان برجام و مذاکرات در حال پیشرفت بود و شرایط کشور به سمت نرمال می‌رفت.

وی با بیان اینکه در دوره‌ای تورم بسیار متعادل و اقتصاد کنترل شده بود و همان زمان هم کارشناسان معتقد بودند دولت نباید تورم را تا آن حد کنترل می‌کرد، اظهار داشت: شرایط هرچه که بود تورم بسیار پایین بود و قطعا آن تورم را هم به حساب مدیریت دولت آقای روحانی نمی‌گذاریم، بلکه شرایط جهانی، حل مسئله برجام و روی کار آمدن اوباما کمک کرد و دولت هم موقعیت را غنیمت شمرد. اما بعدش دولت با یک سیلاب بنیان‌برافکنی از طرف آمریکایی‌ها روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید:

فعال سیاسی اصلاح طلب : رئیس مجلس و رئیس جمهور مانند فرد عادی سخن می‌گویند / مردم به سخنان مسئولان اعتماد ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب : دولت‌ و مجلس بحران دستاورد دارند/آقایان لکنت زبان گرفتند

شیرزاد یادآور شد: بحران‌هایی در دی ماه ۹۶ و بعد در سال ۹۷ و ۹۸ به وجود آمد که امروز آن بحران‌ها نیست. البته بخش عمده این بحران‌ها از بیرون هدایت می‌شد؛ اما دیگر آن‌ها را مشاهده نمی‌کنیم. بحران‌های منطقه‌ای هم یک منشاءهایی در بیرون کشور دارد، تحریم‌های ترامپ هم اتفاقات افتاد و ما یکدفعه شاهد رها شدن و سقوط ارزش ریال بودیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: اگر این آقایان امروز بسیار رندانه ژست کارشناسی می‌گیرند و می‌گویند اعلام کردن ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و تثبیت آن اشتباه است، من سوال می‌کنم آن زمان کجا بودند؟ کدام بیانیه را دادند که بگویند این کار اشتباه است! کدام تشکل سیاسی را داشتند که موضع‌گیری کند و بگوید این کار را نکنید و قیمت ارز را آزاد کنید! این آقایانی که امروز عنوان اقتصاددان دارند و می‌گویند تصمیم دولت قبل اشتباه بوده و مرتب هم صداوسیما صحبت‌های آقای جهانگیری را پخش می‌کند و تنها جایی که آقای جهانگیری، جهانگیری است در صدا و سیماست است، بیایند بگویند آن زمان چه گفتند و چه کردند؟ همه‌شان ساکت بودند و رضایت داشتند به آن اتفاقی که می‌افتد، به دلیل این‌که کسی نمی‌دانست این سقوط ارزش ریال تا کجا ادامه پیدا می‌کند و احساس عمومی این بود که باید جلویش گرفته شود که البته تبعات خودش را هم داشت.

وی یادآور شد: هیچ‌کس نمی‌دانست آیا دولت ترامپ تکرار خواهد شد یا دولت بعدی خواهد آمد؟ خوش‌شانسی دولت آقای رئیسی این بود که به دولت جدید آمریکا خورد. سوال این است امروز که دست به کمر می‌زنند و می‌گویند ما یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کنیم، آیا این نتیجه تمهید ویژه‌ای بوده است؟ آیا تحریم‌ها را دور زده‌اند؟ کیست که نداند چین در صف خرید قرار گرفته است و برخی از کشورهای دیگر خرید نفت می‌کنند و این کار با اقماض آمریکایی‌ها رو به رو شده است در صورتی که یک قطره نفت تا این اواخر دولت آقای روحانی نمی‌خریدند حتی برای واردات واکسن ما مشکل داشتیم تا وقتی که تغییر دولت در آمریکا صورت نگرفته بود.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی بیان کرد: من نمی‌خواهم بگویم هیچ اقدام و مدیریتی صورت نگرفته است، بله دولتمردان جدید هم کار خودشان را کرده‌اند اما واقعا رندانه است بیایند این نوع صحبت کنند زیرا تمام گردش کواکب و اقمار به نفع آقای رئیسی شده است و یک شرایط مثبتی رقم زده شده است و درست هم نیست آن که خوب بوده است را به پای خودت بگذاری و هر آنچه بد اتفاق افتاده است را بگذاری به پای رقیبی که نه تریبون دارد و نه در صدر است که جواب شما را بدهد! من فکر می‌کنم این اتفاق گردن خودشان را خواهد گرفت. این دوستان اگر می‌خواهند حرف بزنند تریبون یکجانبه در دست‌شان است اما نامنصفانه حرف نزنند همه جوانب، مشکلات و تنگناها را بگویند، اگر قرار است تحلیلی باشد کارشناسانی از دو سوی این مسئله بتوانند نظر دهند نه اینکه یکجانبه منبر بروند.

وی تاکید کرد: من معتقدم بزرگترین مشکل دولت فعلی نامنصفانه قضاوت کردن درباره دسته بزرگی از مدیران است، چراکه مسئله آقای روحانی و جهانگیری نیستند؛ جمعی از مدیران هستند که در دولت‌های گذشته خدمت کردند.

این فعال سیاسی بیان کرد: این آقایان که خودشان را از نظرات تحلیلی دیگران محروم می‌کنند و شیفته نظرات خودشان هستند، تمام مشکلات را گردن رقیب می‌اندازند از دیدن مشکلات خودشان غافل می‌مانند همین‌گونه رفتار کردن‌شان باعث می‌شود که یک جایی زمین بخورند، زیرا همیشه شرایط تا این حد مطلوب و ایده‌آل نیست و ممکن است زمانی عوض و بحرانی شود آن هنگام است که آقای رئیسی و کابینه‌اش باید ببیند مرد میدان هستند و مانند آن چیزی که بر سر دولت گذشته آمد پای مشکلات می‌ایستند و منصفانه مقاومت می‌کنند و کاستی‌ها را گردن می‌گیرند یا خیر.

۲۱۲۱۷

کد خبر 1624812

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اصلاح طلبان دولت سیزدهم فعال سیاسی اصلاح طلب آقای رئیسی بحران ها آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۲۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!

تین نیوز

یک فعال کارگری از ناتوانی وزارت کار در تامین منافع جمعی کارگران کشور انتقاد کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، احسان سهرابی، فعال کارگری در ارتباط با عملکرد وزارت کار در مقوله دستمزد ۱۴۰۳ و رویکرد شخص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تنها اثری که از سه جانبه گرایی در کشور باقی مانده در نهادی به نام شورایعالی کار است که متاسفانه امروز آقای وزیر وفق اصل ۴۰ قانون اساسی عمل نمی کند و از حوزه اختیارات قانونی پا فراتر گذاشته و منافع عمومی کارگران را تحت الشعاع قرار داده است.

مقصود سهرابی، تلاش وزیر کار برای اصلاح قانون کار با هدف تغییر مواد ۴۱ و ۱۶۷ این سند قانونی است تا دیگر شورایعالی کار متولی تعیین دستمزد کارگران کشور نباشد و نمایندگان کارگران نتوانند در این زمینه مشارکت داشته باشند.

دست اندازی به حقوق مزدیِ کارگران

سهرابی تاکید کرد: اگر بخواهند تعیین دستمزد را از ید اختیار شورایعالی کار خارج کنند، بدترین بی عدالتی را در حق  کارگران روا داشته اند و در عین حال با این اقدام، همه مقاوله نامه های بنیادین بین المللی را نیز زیر پا گذاشته و از حیز انتفاع ساقط کرده اند.

این فعال کارگری با بیان اینکه «امروز شاهد ناتوان ترین وزیر کار در ۴۰ سال گذشته هستیم» اضافه کرد: در تمام سال های پس از انقلاب، وزارت کار وزرایی با خطی مشی های فکری مختلف را تجربه کرده است که بعضاً در میان آن ها افراد قانون گرا هم بوده که تمکین به قانون کار نموده اند و جلسات شورایعالی کار را با چالش هایی برگزار کرده و دستمزد سالانه کارگران را تصویب نموده اند. اما امروز به دلیل ضعف مدیریت، متاسفانه شورایعالی کار را به اغما برده و شرایطی ایجاد کرده اند که نمایندگان کارگران جلسه را ترک می کنند.

به گفته سهرابی، امروز «اجماع» هیچ جایی در مذاکرات مزدی شورایعالی کار ندارد و آنچه از سوی وزیر کار و معاونان ایشان در نشست های مزدی می بینیم، تحکم و برخورد آمرانه ی فراقانونی ست.

تفرقه نیندازید!

او با بیان اینکه قصد دارند میان کارگران و تشکل های کارگری اختلاف و تفرقه بیندازند و از این طریق به مراد دل شان برسند؛ افزود: نمایندگان اصلی کارگران در شورایعالی کار تا امروز تن به امضای هیچ مصوبه ای نداده اند و نکته مهم و اصلی هم همین است؛ اینکه آیا فردی خاص، چیزی را امضا کرده یا نه، اهمیت چندانی ندارد چراکه نمایندگان کارگران در نهاد شورایعالی کار مشخص هستند و قرار نیست افرادی که خودشان پیمانکار هستند یا چند شرکت خصوصی ثبت داده و چندین کارگر برایشان کار می کنند، خود را در مقام نماینده کارگر جا بزنند و معادلات موجود را به نفع دولت و کارفرما تغییر دهند.

این فعال کارگری در ادامه تصریح کرد: مگر تا سال ۱۴۰۲ دبیر اتاق تعاون و ریاست تعاون یکی از استان ها به عنوان مثلاً نماینده کارگر در جلسات شورایعالی کار شرکت نمی کرد؟ وزیر و معاون روابط کار ایشان می دانستند که ایشان بازنشسته است و صلاحیت حضور ندارد ولی متاسفانه بازهم از ایشان دعوت می شد! در عین حال، این سناریو که دولت بخواهد یکی از تشکلات عالی کارگری را جذب و سایر تشکلات را دفع نماید، یک سناریوی نخ نما و مردود است و باید به آقایان وزرا و معاونان ایشان گفت، لطفاً از مسیر تفرقه اندازی نروید چون به جایی نمی رسید!

اختیار مزد را به مجلس ندهید!

سهرابی با بیان اینکه «بیش از اینها بذر بی اعتمادی در دل کارگران کشور نکارید» ادامه داد: هفته کارگر از راه رسیده و بعد از آن هم به جهت گزارش دادن در مجمع عمومی سازمان جهانی کار حاضر می شوید؛ آنجا چطور می خواهید از سه جانبه گرایی بگویید؟ آیا به مقاونامه های ۱۳۱ و۲۶ و ۸۷و۹۸و ۱۴۴... سازمان جهانی کار عمل کرده اید؟

او تاکید کرد که واگذاری تعیین دستمزد به مجلس شورای اسلامی، جز ضرر و غبن سنگینِ اجتماعی نتیجه ای نخواهد داشت: « اینگونه سیاست گذاری سطحی آقایان که تعیین دستمزد را به کمیسیون های مجلس بسپارند، غیرقانونی و کاملاً نادرست است و غیر از اینکه یک کار تخصصی را به بهارستان ببرند و هر روز کارگران ناراضی و مستاصل را  به حضور در پشت درب های بهارستان بکشانند ثمره ای دیگر نخواهد داشت. به راستی که قدری تفکر و تامل لازم است. باید پرسید آیا آن چنان از نمایندگان کارگران و مطالبه گری برحق کارگران زخم خورده اید که واقعاً می خواهید زیر میز بزنید و کل مناسبات سه جانبه را از میان بردارید! هیچ کجای قانون، چنین اختیار و مجوزی به وزیر کار و معاونان ایشان نداده است، نداده است.

به اعتقاد این فعال کارگری، به نظر می رسد منافع کارگران و حقوق قانونی آن ها به سخره گرفته شده است؛  قانون کاری که یادگار حضرت امام (ره) است، قرار است توسط این تصمیم گیران جراحی و تعدیل شود.

سهرابی هر نوع اصلاح قانون کار بدون جلب رضایت و موافقت صد درصدی کارگران و نمایندگان واقعی آن ها را یک اقدام نادرست و غیرقانونی دانست و تاکید کرد: کارگران در مقابل این نوع دست اندازی ها ساکت نمی نشینند؛ اگر قرار باشد قانون کار و حقوق مزدی و قانونی کارگران به نفع کارفرمایان و دولت، جرح و تعدیل شود، کارگران کشور سکوت نخواهند کرد؛ یک وقت خیال نکنند ریش و قیچی در دست خودشان است و می توانند طبق دلخواه، جراحی قانون را پیش ببرند!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید