Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@03:15:56 GMT

لزوم شفافیت حداکثری/ شفافیت نباید فقط مختص مجلس باشد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۴۹۷۹

لزوم شفافیت حداکثری/ شفافیت نباید فقط مختص مجلس باشد

احسان ارکانی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس، اظهار داشت: طرح شفافیت آرای نمایندگان منحصر به مجلس شورای اسلامی است، در حالی که مطالبه مردم این نیست که فقط مجلس شورای اسلامی شفاف باشد.

وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها باید شفاف شوند، گفت: برای مثال، موضوع آزادسازی واردات خودرو در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان هم آن را تایید کرد، اما در مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ کسی از مذاکرات مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره واردات خودرو مطلع نیست و ما نمی‌دانیم که چه کسانی با این موضوع موافق و چه کسانی مخالف بودند.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین هیئت وزیران جلسات متعددی دارد که مردم از آن خبری ندارند. برای مثال، در هیئت وزیران درباره حذف ارز ترجیحی مذاکره می‌شود، اما ما هیچ اطلاعاتی از این مذاکرات نداریم. اگر هیئت وزیران مصوب کرده است که ارز ترجیحی روغن حذف شود، درباره این موضوع رأی‌گیری شده است، اما نمی‌دانیم که کدام وزیر موافق و کدام یک مخالف با این موضوع بوده‌اند.

ارکانی متذکر شد: در طرح شفافیت آرای نمایندگان فقط شفافیت مجلس مطرح بود، اما طرح جدید موسوم به طرح شفافیت قوای سه‌گانه جامع‌تر است و مجلس و سایر نهادها همگی باید شفاف شوند.

وی ادامه داد: برخی از افراد مخالف شفافیت سایر قوا هستند و می‌گویند که منظور ما از شفافیت آن است که فقط مجلس باید شفاف شود و بقیه قوا نباید شفاف شوند. ما این موضوع را قبول نداریم و معتقدیم مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیئت وزیران، شورای انقلاب فرهنگی، شرکت ملی نفت و سایر دستگاه‌ها باید صورت جلساتشان را در سایت خود بارگذاری کنند و متن مذاکرات آنان هم باید علنی باشد.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شفافیت باید حداکثری باشد، گفت: همین الان مذاکرات مجلس علنی و رأی نمایندگان هم مشخص است. جمعی از نمایندگان از همان ابتدا گفته بودند که شفافیت باید حداکثری باشد و قرار بود این موضوع در کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گیرد و در کنار شفافیت مجلس، هیئت وزیران، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شوراهای دیگر هم شفاف شود، اما طرحی که در کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس بررسی شد، اینگونه نبود و در آن چیزی جز شفافیت نمایندگان وجود نداشت.

ارکانی اظهار داشت: الان مجلس شفاف‌ترین دستگاه است و مذاکرات نمایندگان به صورت علنی پخش می‌شود. همچنین بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس هم در نامه‌ای به هیئت رئیسه اعلام کردند که می‌خواهند آرای آنان به صورت داوطلبانه اعلام شود. بر این اساس باید شفافیت در جاهایی اتفاق بیفتد که در پستوها تصمیم می‌گیرند.

کد خبر 5474193 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای نگهبان مجمع تشخیص مصلحت مجلس شورای اسلامی طرح شفافیت آرای نمایندگان افغانستان مجلس شورای اسلامی محمد مخبر ایران ارتش جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران هیئت دولت مقام معظم رهبری مذاکرات وین حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی انقلاب اسلامی ایران محمد باقر قالیباف مجمع تشخیص مصلحت نظام مجلس شورای اسلامی هیئت وزیران طرح شفافیت باید شفاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۴۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی و بعد از اتمام بررسی جداول بودجه خطاب به نمایندگان، اظهار کرد: این امکان وجود دارد که در تنظیم جداول برای ایجاد تراز، جابه‌جایی‌هایی داشته باشیم، اما این به معنای تغییر ماهیت جداول نیست و ردیفی اضافه نمی‌شود.

وی بیان کرد کرد: بر این اساس، نمایندگان به هیات رئیسه کمیسیون تلفیق اجازه دهند تا این اقدام را در راستای ایجاد تراز و رفت و برگشت‌های شورای نگهبان انجام دهند که وکلای ملت با ۴۶ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه با این موضوع موافقت کردند.

کد خبر 6092932 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • قدردانی «سردار رادان» از نمایندگان مجلس