Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، مشترکان شبکه برق شکایت دارند که چرا شرکت‌های توزیع برق در کشور به جای قرائت دقیق کنتورها، به اعلام هزینه برق مصرفی خانوارها براساس برآوردهای نامشخص اقدام کرده‌اند؛ به‌ویژه اینکه قبض‌های علی‌الحساب اعلام شده از جهش بی‌ضابطه و قابل توجه ارقام برق مصرفی برخی مشترکان حکایت دارد.

به‌گزارش همشهری، اواخر سال گذشته بود که شرکت‌های توزیع برق، به‌ویژه در تهران بزرگ، به جای فرستادن مأموران خود برای قرائت کنتورها و محاسبه دقیق برق مصرفی شهروندان از الگوی جدید رونمایی کرد که براساس آن هزینه برق مصرفی برخی مشترکان به‌صورت برآوردی یا همان علی‌الحساب محاسبه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان موقع اعتراض‌ها زیاد شد و در واکنش، شرکت توزیع برق تهران بزرگ در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: برای مدیریت هرچه بهتر روند مصرف برق و براساس سیاست‌های ابلاغی وزارت نیرو، این شرکت، همگام با سایر نقاط کشور، اقدام به صدور قبوض الکترونیک برآوردی میان دوره براساس میانگین مصرف دوره مشابه سال گذشته کرده است.

این شرکت توضیح داده از آن جا که مبالغ قبوض صادر شده براساس میانگین مصرف، محاسبه شده بدیهی است درصورت هرگونه تفاوت در قبض پرداختی و میزان انرژی مصرف شده، مبالغ پرداخت شده درصورتحساب قطعی صادر شده بعدی به‌حساب بستانکاری مشترکان منظور خواهد شد.

چرا باید پول بدهیم؟

شهریور سال گذشته بود که معاون برق و انرژی وزارت نیرو در واکنش به انتقادها از صدور قبض‌های برق براساس الگوی برآوردی اعلام کرد: بنا به دستور وزیر نیروی دولت گذشته چنانچه اشتباهی در بخش محاسبه قبض مشترکان رخ داده باشد، اصلاح می‌شود و حتی درصورت درخواست مردم، امکان پرداخت اقساطی قبوض نیز میسر خواهد بود.

اما پرسش اصلی شهروندان این است که چرا شرکت‌های توزیع برق به محاسبه دقیق کنتور برق‌ها براساس گزارش مأموران قرائت اقدام نمی‌کنند؟

مشاهدات خبرنگاران همشهری نشان می‌دهد: صدور قبض‌های برآوردی برای برخی خانوارها که مستأجر بوده یا خانه‌شان در دوره مصرف خالی بوده، زیانبار بوده است. مشترکان معترض در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند؛ شرکت‌های توزیع برق وظیفه دارند سریع‌تر نسبت به توقف صدور قبض‌های برآوردی برای مشترکان اقدام کنند زیرا محاسبه علی‌الحساب برق مصرفی شهروندان براساس میانگین مصرف دوره مشابه سال قبل باعث تضییع حقوق مشترکانی می‌شود که در دوره سال‌جاری مصرف‌شان کمتر شده یا اصلا برقی مصرف نکرده‌اند.

حال باید دید در دوره جدید صدور قبض‌ها، شرکت توزیع برق در سراسر کشور اقدام به اصلاح رویه اشتباه گذشته می‌کنند یا اینکه دوباره نسبت به صدور قبض براساس برآورد اقدام می‌کنند؟

مصرف برق خود را گزارش کنید

به‌گزارش همشهری، مشترکان برق همواره علاوه بر هزینه برق مصرفی‌شان، مالیات و عوارض به دولت می‌پردازند، انتظار مردم این است که شرکت‌های توزیع برق در محاسبات خود دقیق عمل کنند.

براساس رویه رایج، مأموران قرائت برق درصورت حضور نداشتن مالکان یا ساکنان مکلفند با گذاشتن یادداشتی، این مسئله را یادآوری کنند که مشترکان می‌توانند به‌صورت خوداظهاری به اعلام میزان مصرف خود اقدام کنند. این اقدام از طریق اپلیکیشن و همچنین سامانه‌ای به‌نام برق من وجود دارد و مشترکان می‌توانند درصورت مراجعه نکردن مأموران قرائت کنتور یا حضور نداشتن مالکان و ساکنان ساختمان، میزان مصرف برق خود را براساس شمارشگر کنتور اعلام کنند.

براساس اطلاعیه شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، هدف از محاسبه برق مصرفی براساس اطلاعات خوداظهاری، امکان محاسبه ‌صورتحساب برق مصرفی توسط مشترکان است و آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های اعلام شده، نسبت به اعلام میزان مصرف برق خود اقدام کنند.

برای این‌کار لازم است اطلاعاتی چون استان محل اقامت، نوع اشتراک از نظر تعداد فاز، ظرفیت اشتراک برق براساس آمپر، تاریخ قرائن قبلی و جدید، وضع اشتراک از حیث روستایی یا شهری بودن و میزان میان‌باری مندرج در قبض‌ها صورتحساب مصرف برق خود را محاسبه کنند.

قبض‌ها اصلاح می‌شود؟

با افزایش انتقادها از شیوه برآوردی قبوض برق مصرفی، پیش‌بینی می‌شود در دوره جدید قرائت کنتورها این شیوه متوقف شود ولی این احتمال وجود دارد که مبلغ قبض قبلی به‌عنوان بدهی مشتری لحاظ شود. البته درصورت مراجعه مأموران قرائت کنتورها و اصلاح میزان مصرف، مبالغ پرداخت شده توسط مشترکان به‌عنوان طلب آنها لحاظ و از قبض‌های بعدی کاسته شود.

افزایش تعرفه بهای برق از بهمن‌ماه سال گذشته این فرضیه را تقویت می‌کند که هزینه برق مصرفی مشترکان در ماه‌های آینده جهش داشته باشد و از این‌رو یکی از اقدام‌های مهم برای مواجه نشدن با قبض‌هایی با ارقام زیاد، این است که هم مصرف کنترل شود و هم اینکه کنتورها به دقت قرائت شود تا دیگر قبض‌های برآوردی صادر نشود.

پاسخگویی مدیران صنعت برق و رفع ابهام‌ها یک ضرورت است و هرگونه تغییر در شیوه محاسبه برق باید از قبل اطلاع‌رسانی شود و اینگونه نباشد که مشترکان در برابر عمل انجام شده قرار گیرند.

در روزهای اخیر برخی شهروندان تهرانی که با همشهری تماس گرفته‌اند، نسبت به پاسخگو نبودن شرکت‌های توزیع برق انتقاد دارند، آنها می‌گویند کارمندان ادارات برق در واکنش به پرسش‌های آنها گفته‌اند اگر اعتراض دارند اصلا پول برق خود را ندهند.

آیا اگر برق‌ مصرفی اینگونه خانوارها قطع شود، شرکت‌های توزیع برق و کارمندان‌شان مسئولیت این نوع پاسخگویی را می‌پذیرند؟ 

کد خبر 672140 برچسب‌ها وزارت نیرو گرانی قیمت - برق

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت نیرو گرانی قیمت برق شرکت های توزیع برق هزینه برق مصرفی مأموران قرائت مصرف برق خود صدور قبض ها علی الحساب میزان مصرف برق خود سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۵۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف
  • اگر این کار را انجام دهید از دولت خودرو جایزه می‌گیرید!
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • برق کمتر مصرف کنید، خودرو جایزه بگیرید!