Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا سیداحمد علائی  یکشنبه شب در نشست خبری با خبرنگاران میبد با اعلام این خبر و بیان اینکه ۷۰ درصد از جمعیت شهرستان را کارگران و خانواده آنها تشکیل می‌دهند ، افزود: نزدیک به ۲۶ هزار نفر در شهرستان بیمه‌شده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد ۲۲ هزار و ۹۴۷ نفر بیمه‌شده اجباری و تقریبا همه آنها مشمول قانون کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ۴۰ هزار و ۲۴ نفر نیز افراد تحت تکفل آنها هستند که در مجموع ۷۰ درصد جمعیت شهرستان را شامل می شوند.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد  با اشاره به آمار جویندگان کار ثبت نام شده در کاریابی‌های شهرستان اظهار کرد : بر اساس پیگیری‌های به‌عمل آمده مشخص گردید در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸ نفر با مدرک تحصیلی فوق‌دیپلم که ۱۰ نفر زن و ۸ نفر مرد، ۵۱ نفر با مدرک لیسانس که ۲۷ نفر زن و ۲۴ نفر مرد و ۵ نفر با مدرک کارشناسی ارشد که ۳ نفر از آنها زن و ۲ نفر مرد  و بومی شهرستان هستند برای یافتن شغل یا شغل بهتر در کاریابی‌ ثبت‌نام کرده‌اند.

علائی همچنین یادآور شد: بر اساس طرح مشوق بیمه‌ای در حال اجرا، افراد دارای مدرک کارشناسی و بالاتر در صورتی که سن آنها کمتر از ۳۵ باشد و دارای دو ماه سابقه بیمه باشند، می‌توانند به عنوان کارورز در واحدهای تولیدی مشغول به‌کار شوند و دولت نیز حق‌الزحمه‌ای بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت می‌کند و این فرد پس از سه ماه آموزش، می‌توانند جذب کارگاه یا واحد تولیدی شود و کارفرما نیز تا دو سال از پرداخت حق بیمه معاف است.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد در ادامه با اشاره به فعالیت این اداره در بخش‌های تنظیم روابط کار کارگر و کارفرما، شرکت‌های تعاونی، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، بیمه بیکاری، بازرسی از کارگاه‌ها و صیانت از نیروی انسانی، بررسی درخواست بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور، امور اجتماعی و ورزشی کارگران و اشتغال و مشاغل خانگی، گفت: تاکنون به ۱۶۳ طرح روستایی مبلغ ۲۲ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل روستایی اجرا شده است.

به گفته وی در بخش مشاغل خانگی نیز با صدور ۶۸۷ مجوز مشاغل خانگی و پرداخت بیش از ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات، زمینه اشتغال ۵۹۶ نفر بصورت مستقل، تحت پوشش و پشتیبان فراهم شده‌است.

علائی با بیان اینکه مسائلی چون حقوق و مزایای کارگران و رعایت مسائل ایمنی و حفاظت از جان کارگران از خطوط قرمز بازرسان میبد است تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ بررسی ۲۸ مورد حادثه، ۵۹۲ مورد بازرسی ادواری و ۹۲۸ بازرسی موردی در بخش‌های حفاظت فنی و ایمنی، حقوق و مزایا و بیمه، طبقه‌بندی مشاغل، مقاوله‌نامه کار کودک و کارشناسی سخت و زیان‌آور در سطح کارگاه‌های شهرستان صورت گرفته که منجر به صدور ۱۴۹۹ مورد ابلاغ رفع نقص شده است.

وی افزود در سال ۱۴۰۰: بیش از ۸۰۰ مورد درخواست بازنشستگی در کارهای سخت و زیان‌آور به این اداره واصل شده که در حدود ۶۰۰ مورد از آنها آخرین محل کار متقاضی شهرستان میبد بوده‌است که از این تعداد ۵۷۲  مورد در کمیته بدوی تطبیق مشاغل بیمه‌شده در کارهای سخت و زیان آور رسیدگی و منجر به صدور رأی شده‌است.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد در ادامه با اعلام اینکه کمترین زمان رسیدگی به پرونده شکایات کارگران از کارفرمایان در استان مربوط به شهرستان میبد است گفت: در سال ۱۴۰۰، ۲۳۵ پرونده شکایت به این اداره ارسال شده که با تشکیل ۳۵۰ جلسه در هیأت تشخیص، رأی ۲۳۰ پرونده صادر و به طرفین ابلاغ شده‌است.

وی  به ۲۳۵ نفر که هم اکنون در حال استفاده از بیمه بیکاری هستند نیز اشاره کرد.

این مسئول همچنین با اشاره به اینکه حوزه تعاون شهرستان میبد از بخش‌های شاخص و به روز تعاون در استان یزد است خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۰ به منظور آموزش شرکت‌های تعاونی شهرستان و نهادینه کردن فرهنگ تعاون، قریب به ۶ هزار نفر ساعت آموزش تخصصی در بخش تعاون صورت گرفته و سال گذشته نیز مقام اول آموزش تعاون مربوط به میبد بوده است.

وی افزود: هر ساله در جشنواره تجلیل از تعاونی‌های برتر استان، شرکت‌های تعاونی میبد حضوری چشم‌گیر دارند و امسال نیز از ۱۵ تعاونی برتر استان، ۴ تعاونی مربوط به میبد بوده که از این نظر بیشترین تعداد تعاونی‌های برتر مربوط به میبد است همچنین علاوه بر انتخاب این تعداد شرکت‌های تعاونی میبد به عنوان برتر استانی، یک شرکت تعاونی میبد نیز به عنوان تعاونی برتر ملی انتخاب شد.

علائی از تشکیل ۴ تعاونی در سال ۱۴۰۰ خبر دارد و افزود: با تشکیل این شرکت‌های تعاونی زمینه اشتغال ۱۵۲ نفر در حوزه تعاون شهرستان فراهم شده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه مقام اول تشکیل تشکلات کارگری و کارفرمایی استان مربوط به میبد است گفت: در حوزه فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی نیز طی سال‌های اخیر میبد جزء شهرستان‌های برتر استان بوده و از جمله فعالیت‌های شاخص میبد، کسب نیمی از مقام‌های اولین دوره المپیاد ورزشی کارگران استان توسط کارگران شرکت‌های میبد است .

وی برگزاری ۱۰ دوره مسابقات جام فوتسال کارگران، مسابقات تنیس روی میز، دارت، کشتی و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ویژه کارگران و خانواده آنها، دوره‌های آموزشی سلامت روان، آئین همسرداری و فرزندپروری، مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد از جمله فعالیت‌های اجتماعی این اداره عنوان کرد.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد  در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی خبرنگار ایرنا مرتبط به تعداد افراد غیر بومی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان به تشکیل سامانه جمعیت غیر بومی شهرستان و ثبت نام ۱۰ هزار نفر غیر بومی در این سامانه اشاره کرد و آماری از تعداد افراد شاغل غیر بومی در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان ارایه نکرد.

وی گفت: از  ۲۶ هزار نفر افراد بیمه شده تامین اجتماعی  ، سه هزار و ۷۲۳ بیمه شده با کد ملی غیر از استان یزد هستند که البته همه آنها غیر بومی نیستند و ممکن است محل تولد آنها شهرهای دیگر از استانهای کشور باشد.

وی همچنین در ارتباط با شکایت کارگران در ارتباط با اینکه در هیات های رسیدگی به شکایات آنها بیشتر به نفع کارفرمایان رای صادر می شود ، تصریح کرد: رای ها بر اساس قانون کار و به نفع کارگران صادر می‌شود و تایید شده دیوان عدالت اداری کشور است که البته در مواردی قانون اجازه صادر کردن رای در مورد بعضی بیمه ها نمی‌دهد که در این صورت کارگران معترض می‌شوند که در حق آنها اجحاف شده‌است.

یک هزار و ۵۰۰ شرکت تولیدی و کارخانه در شهرستان میبد فعال است که از این تعداد ۳۵۲ واحد آن در شهرک صنعتی جهان آباد و  ۷۱ واحد در ناحیه شمس آباد دایر است و جمعیت کارگری شهرستان در واحدهای تولید و صنعتی دایر شده مشغول به کار هستند.

مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها واحد تولیدی میبد کارگر یزد نشست خبری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: واحد تولیدی میبد کارگر واحد تولیدی میبد کارگر یزد نشست خبری رییس اداره تعاون شرکت های تعاونی سخت و زیان آور مربوط به میبد شهرستان میبد سال ۱۴۰۰ برتر استان غیر بومی بیمه شده هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۵۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از کاهش ۲۳ درصدی فوتی‌های حوادث کار کرمانشاه در سال گذشته خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسن مرادی در نشست خبری امروز (دوازدهم اردیبهشت) یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه روابط کار انجام می‌شود را بازرسی از کارگاه‌ها با هدف اجرای صحیح قوانین و مقررات، صیانت از نیروی کار و کاهش حوادث اعلام کرد و افزود: سال گذشته بالغ بر هشت هزار بازرسی از کارگاه‌های سطح استان صورت گرفت که شامل بازرسی‌های ادواری و موردی بوده است.

وی از وقوع ۲۸۲ حادثه کار در سطح کارگاه‌های استان در سال گذشته خبر داد که نسبت به سال قبل از آن با ۳۰۴ حادثه کار روندی کاهشی داشته و یادآور شد: در آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار که بسیار حائز اهمیت است، سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش ۲۳ درصدی داشتیم و تعدادی فوتی‌ها از ۲۱ مورد به ۱۷ مورد رسید.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیشترین حوادث کار را مربوط به کارگاه‌های ساختمانی دانست و ادامه داد: با توجه به تعدد کارگاه‌های ساختمانی و تعداد کم بازرسین اداره کار که تنها ۲۰ نفر هستند این امکان را نداریم که در هر کارگاه یک بازرس مستقر کنیم و برای کاهش حوادث کار خصوصا در بخش ساخت و ساز نیازمند همکاری راه و شهرسازی، نظام مهندسی، شهرداری و خصوصا خود کارگران و کارفرمایان هستیم.

رسیدگی به ۷۶۰۰ دادخواست کارگری در سال گذشته

وی یکی دیگر از اقداماتی که در حوزه روابط کار در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه انجام می‌شود را کارهای شبه قضایی در هیات‌های حل اختلاف و هیات تشخیص اعلام کرد که به اختلافات بین کارگر و کارفرما رسیدگی می‌کند و خاطرنشان کرد: سال گذشته در این بخش ۷۶۰۰ دادخواست دریافت کردیم که منجر به صدور هفت هزار رای شده که از این تعداد ۳۰ درصد معادل بیش از دو هزار رای سازشی بوده است.

مرادی از کاهش میانگین زمان رسیدگی به این دادخواست‌ها نیز خبر داد که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۳ روز بوده و در سال ۱۴۰۱ به ۴۹ روز و در سال گذشته به ۴۰ روز رسیده و  گفت: قرار است امسال این زمان به کمتر از ۳۰ روز کاهش یابد.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه یکی از مواردی که منجر به بالا بودن زمان رسیدگی به پرونده‌ها در سنوات گذشته می شد را تعداد کم شعب تشخیص اعلام کرد که در شهر کرمانشاه دو شعبه و در برخی شهرستان‌ها از جمله ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب شعبه نداشتیم، اما اکنون تعداد شعب در کرمانشاه به شش شعبه افزایش یافته و در تمامی شهرستان‌ها نیز شعبه داریم.

۳۰۰۰ نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری می‌گیرند

به گزارش ایسنا، مرادی از آخرین وضعیت بیمه بیکاری در استان کرمانشاه نیز یاد کرد که مربوط به افرادی است که خارج از خواست و اراده خود از کار بیکار شده اند و بسته به سابقه کار و همچنین متاهل و یا مجرد بودن می‌توانند از شش ماه تا ۵۰ ماه بیمه بیکاری دریافت کنند.

 مرادی با اعلام اینکه هم اکنون سه هزار نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری می‌گیرند، افزود: نمی‌توان گفت همه این افراد بیکار شدگان سال گذشته هستند و تعدادی از این افراد در سنوات گذشته بیکار شده و هنوز از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیشترین تعداد افرادی که در استان کرمانشاه در سنوات اخیر بیمه بیکاری دریافت کردند را مربوط به سال ۱۳۹۹ و ایام بیماری کرونا دانست که حدود ۸۶۰۰ نفر بود و گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد افرادی که بیمه بیکاری می‌گرفتند در استان ۴۲۰۰ نفر و سال ۱۴۰۱ حدود ۳۶۰۰ نفر بود.

طبقه‌بندی مشاغل در ۸۵ درصد کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر

مرادی یکی دیگر از اقدامات خوبی که در حوزه روابط کار انجام شده ر ا طبقه‌بندی مشاغل اعلام کرد که صرفا در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر انجام می‌شود و هدف آن اجرای عدالت در پرداخت مزد است، بگونه‌ای که با اجرای این طرح دریافتی کارگری که تحصیلات و سابقه کار بیشتری دارد، با کارگران با تحصیلات و سابقه کار کمتر یکسان نیست.

وی با بیان اینکه ماده ۵۰ قانون کار ابزار قانونی است که برای اجرای این طرح در اختیار داریم، از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در ۸۵ درصد ۳۴۶ کارگاه بالای ۵۰ نفری که در استان داریم، خبر داد.

معاون اداره کار استان کرمانشاه از تعامل خوب تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز در استان یاد کرد و افزود: هم‌اکنون ۲۹۵ تشکل فعال در سطح استان داریم و شاهد کمترین میزان تنش بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در استان هستم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • برگزاری همایش ایمنی وبهداشت شغلی شرکت‌های شهرستان میبد
  • ۱۰۸ درصد تعهدات اشتغال در رودسر محقق شده است
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • ۱۸۵ هزار نفر در کردستان عضو تعاونی‌ها هستند
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رییس جمهور معیشت مردم است
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد