Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، «مهدی» و پسرعمویش، «عدنان»، نوجوانان ایرانی، پانزده ساله بودند که در ژوئیه سال ۲۰۱۳ وارد جزیره کریسمس استرالیا شدند. دولت استرالیا، آن‌ها را به علت آنکه به صورت غیرقانونی و با قایق وارد این کشور شده بودند، بازداشت کرد.

بر اساس قوانین استرالیا، پناهجویانی که با قایق وارد این کشور می‌شوند حق اقامت دائم در این کشور را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، دولت استرالیا پس از یک سال، هر دوی آن‌ها را پناهجوی قانونی شناخت. اما دولت‌های ائتلافی بعدی استرالیا آن‌ها را به صورت نامحدود در بازداشت نگه داشتند.

مهدی و عدنان پس از نُه سال حبس، در ماه دسامبر (۲۰۲۱، آذر ۱۴۰۰) پرونده‌ای را به جریان انداختند که در آن، دولت استرالیا را متهم کرده بودند که پس از خروج شان از ایران، اجازه اقامت در هیچ یک از منطقه‌های استرالیا - جز کشور‌های مشترک المنافع «پاپوا گینه نو» و «نائوروو» که این دو در آنجا به بیماری‌های شدید روانی دچار شده بودند - نداده است.

هشت هفته پیش، مراحل دادرسی به پایان رسید و «جاناتان دیویس»، قاضی دادگاه فدرال، حکم آزادی آنان را صادر کرد. به گفته «آلیسون بتیسن»، وکیل حقوق بشری مستقر در سیدنی، پس از این حکم، بلیت یکسره‌ای به آمریکا به آنان داده شد و ماموران مرزی، آنان را تا فرودگاه ملبورن همراهی کردند.

«یان مک کافی»، وزیر مهاجرت سابق استرالیا، گفت: «سابقه دولت استرالیا در برخورد با پناهجویان موجب شده است از استرالیایی بودن خود احساس شرمساری کند. کسانی مانند «مهدی» هیچ جرمی مرتکب نشده بودند، با این حال آن‌ها را زندانی کردند. رفتار غیرانسانی دولت استرالیا با پناهجویان تکان دهنده است، این رفتار نژادپرستانه است و از بیشتر مردم استرالیا پنهان نگه داشته شده است.»

با آنکه مهدی و پسرعمویش این روز‌ها آزادند، اما مهدی هنوز خواستار آزادی و اسکان امن دیگر پناهجویان در استرالیاست. او خواهان پاسخگویی دولت استرالیا به علت نوع رفتارش با پناهجویان است.   منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پناهجو ایران استرالیا دولت استرالیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۵۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است

سایت رسمی طالبان در واکنش به خیزش دانشجویی در آمریکا اظهار داشت بازداشت گسترده دانشجویان معترض به کشتار و نسل‌کشی مردم غزه، نشانه سرکوب دموکراسی در آمریکا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سایت رسمی طالبان با انتشار یادداشتی در حمایت از دانشجویان معترض به کشتار و نسل‌کشی مردم غزه، بازداشت گسترده آنان را توسط پلیس نشانه سرکوب دموکراسی در آمریکا دانست.

در بخشی از این یادداشت آمده است: در پی نسل‌کشی در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که دست آمریکا پشت این جنایات بوده و کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا بدون وقفه به رژیم اشغال‌گر، وحشی و متجاوز جریان دارد، دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف آمریکا دست به تظاهرات و اعتراضات گسترده برای محکوم‌کردن این نسل‌کشی زده‌اند، اما تا به حال صدها نفر‌شان توسط پلیس دستگیر و با آن‌ها بر خورد خشن صورت گرفته است، زنان و دخترانی نیز در میان معترضان بودند که با بدترین رفتار پلیس مواجه شدند.

طالبان تاکید کرد: آمریکا به بهانه تحکیم دموکراسی، آزادی بیان، حقوق بشر و حقوق زنان به چندین کشور لشکرکشی کرده و دهها کشور دیگر را نیز تحریم و تحت فشارهای سنگین قرار داده است، آیا این کشور پرمدعا، آن را در جامعه خودش عملی کرده است؟

بررسی یک سازمان آمریکایی از وضعیت آزادی و دموکراسی در افغانستاندیدبان حقوق بشر: نیروهای آمریکایی در افغانستان مرتکب جنایت شده‌اندبیش از 157 هزار کشته به بهانه برقراری دموکراسی آمریکایی در افغانستان

نویسنده رفتار آمریکا را بیانگر بی‌حیثیت‌بودن دموکراسی و آزادی بیان در این کشور می‌داند و به صراحت می‌نویسد: «طی چند روز اخیر صدها تن، در دانشگاه‌های مختلف آمریکا به جرم اعتراض علیه نسل‌کشی در غزه بازداشت شده‌اند و مورد شکنجه‌ پلیس قرار گرفته‌اند. این عملکرد نشان‌دهنده بی‌حیثیت‌بودن دموکراسی و آزادی بیان در این کشور است که حتی خودشان نیز پای این ادعای حضور ندارند».

الاماره اظهار داشت: «سرکوب اساتید و دانشجویانی که خواستار پایان جنایات در غزه هستند، در آمریکا که خود را مهد دموکراسی جلوه می‌دهد، بی‌نهایت شرم‌آور است. آمریکا با این رویکرد، صدای دموکراسی و آزادی بیان را در گلو خفه کرده است».

این نوشته همچنین با اشاره به مطلب «العربیه» خاطرنشان کرد: بازداشت 2100 نفر از دانشجویان معترض، نمایانگر اوج برخورد نامتناسب نیرو‌های پلیس آمریکا با آن‌هایی است که می‌خواهند صدای خود را از طریق دموکراسی و آزادی بیان، بلند کنند.

این سایت وابسته به طالبان تصریح کرد: جهانیان دورویی آمریکا در قبال آزادی بیان و دموکراسی را درک کند، آنها به قانون خودشان نیز پایبند نیستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی /با من از تغییر سخن نگو...
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • میقاتی دریافت رشوه از اروپا برای نگه داشتن پناهجویان سوری را تکذیب کرد
  • نوجوان ۱۶ ساله با شلیک پلیس استرالیا کشته شد
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • آلمان همکاری‌های تسلیحاتی با استرالیا را تقویت می‌کند
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • بازداشت ۴۵ نفر به دلیل اعتراض به قانون ضد مهاجرتی سوناک
  • اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران