Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیگیری تکمیل رشته پروژه‌های شش‌گانه آبرسانی تا انتهای اردیبهشت‌ماه سال 1401 در کنار تمرکز دولت بر مسئله آب شرب استان خوزستان، مشکلات این استان ناشی از خشکسالی بزرگ حوضه آبریز کرخه را به حداقل می‌رساند.

به گزارش ایران اکونومیست، بخشی از استان خوزستان در سال آبی جاری به دلیل مشکلات گسترده‌ با معضل کمبود آب قابل توجه مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در پایاب سد کرخه به دلیل کمبود قابل توجه بارش‌ها در کنار سوءمدیریت دولت قبل در حوزه‌های آب‌های سطحی غرب خوزستان شرایط به گونه‌ای پیش رفته است که حتی توان تامین منابع آب شرب نیز تحت‌الشعاع قرار گرفته است.

* واکاوی برنامه دولت برای تامین آب شرب پایدار

با توجه به کمبود آب شکل گرفته در غرب خوزستان یکی از مهمترین نگرانی‌های موجود، تامین آب شرب شهرها و روستاهایی است که تحت تاثیر شرایطی کرخه با اوضاع دشوار مواجه شده‌اند.

در همین راستا پس از روی کار آمدن دولت مردمی و همچنین توجه ویژه رئیس‌جمهور به استان خوزستان، پیگیری مسئله تامین آب شرب واحدهای روستایی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و این وزارتخانه برنامه دقیق خود به منظور پوشش 100 درصدی جمعیت شهری و روستایی خوزستان و دسترسی به آب شرب بهداشتی و پایدار را در دستور کار قرار داد.

با توجه به شرایط موجود تامین پایدار آب شرب بهداشتی برای شهرها و روستاهای پایاب سد کرخه به عنوان مسئله اصلی آب خوزستان در سال جاری مورد واکاوی  قرار گرفته و مقرر شد شش پروژه برای تامین پایدار آب شرب در دستور کار قرار گیرد.

 

* اجرای خط انتقال و ساخت ایستگاه پمپاژ سیدالشهدا

 نخستین پروژه‌ای که به منظور تامین آب شرب پایاب سد کرخه برای روستاها در بخش حمیدیه شامل شهرهای هویزه، بستان و 13 روستای واقع در این منطقه به اجرا درآمده است، پروژه اجرای خط انتقال و ساخت ایستگاه پمپاژ سیدالشهدا است که در قالب دو اقدام اجرای خط انتقال 315 میلی‌متری از تاسیسات شهید علی هاشمی تا تاسیسات سیدالشهدا و همچنین ساخت ایستگاه پمپاژ شهید علی هاشمی حمیدیه در دستور کار قرار گرفته است.

بر این مبنا با تمرکز جدی تیم‌های فعال در پروژه تاکنون 3800 متر حفاری و 2800 متر لوله‌گذاری در بخش خط انتقال این طرح به سرانجام رسیده و عملیات قالب‌بندی،آرماتوربندی و بتن‌ریزی استگاه پمپاژ علی هاشمی تکمیل و فرآیند نصب تجهیزات در دستور کار قرار گرفته است.

در این شرایط مقرر شده است، این طرح در پیش از شروع خردادماه سال 1401 به اتمام برسد و بدین وسیله مسئله تامین آب شرب روستاهای پایین منطقه حمیدیه که از خشکسالی کرخه دچار تنش شده بودند، به صفر برسد.

* اجرای خط انتقال و ساخت ایستگاه پمپاژ شهدای جهاد

دومین پروژه در دستور کار دولت به منظور تامین آب شرب پایدار بهداشتی در غرب خوزستان پروژه اجرای خط انتقال و ساخت ایستگاه پمپاژ شهدای جهاد است که در قالب 2 اقدام اجرای 2 خط انتقال از تاسیسات شهید علی هاشمی تا تاسیسات شهدای جهاد در کنار ساخت ایستگاه پمپاژ شهید علی هاشمی حمیدیه پیگیری می‌شود.

بر این اساس تاکنون 1500 متر از حفاری خط انتقال به طور کامل به سرانجام رسیده است و همچنین عملیات قالب‌بندی، آرماتوربندی و بتن‌ریزی ایستگاه پمپاژ شهدای جهاد نیز به سرانجام رسیده و همچنین تجهیزات لازم خریداری شده و در مرحله نصب قرار گرفته است.

این پروژه نیز مشابه پروژه اجرای خط انتقال و ساخت ایستگاه پمپاژ سیدالشهدا قرار است تا انتهای اردیبهشت‌ماه سال 1401 به اتمام رسیده و زمینه حل مشکلات روستاهای غرب خوزستان با تمرکز بر روستاهای پایین‌دست سد کرخه را مهیا کند.

 

*اجرای خط انتقال داخل تاسیسات طرح جامع سوسنگرد

پروژه سوم در دستور کار دولت مردمی به منظور حل مسئله آب شرب خوزستان، پروژه اجرای خط انتقال داخل تاسیسات طرح جامع سوسنگرد جهت افزایش توان تولید آب شرب بهداشتی پایدار است.

بر اساس آخرین پیگیری‌های ایران اکونومیست از سازمان آب و برق خوزستان، پیشرفت فیزیکی این طرح 73 درصد براورد شده و کمتر از 20 درصد جوشکاری لوله‌های خط لوله باقی مانده‌است.

بر این اساس پروژه پروژه اجرای خط انتقال داخل تاسیسات طرح جامع سوسنگرد تا پیش از نیمه اردیبهشت‌ماه سال 1401 به بهره‌برداری رسیده و توان تولید آب در قالب طرح جامع سوسنگرد را ارتقاء می‌بخشد.

* ارتقاء ایستگاه پمپاژ و تعویض تابلوهای برق تاسیسات طرح جامع سوسنگرد

پروژه چهارم در دستور کار به منظور حل مسئله تامین آب شرب خوزستان، پروژه ارتقاء ایستگاه پمپاژ و تعویض تابلوهای برق تاسیسات طرح جامع سوسنگرد است که در قالب دو اقدام نصب تابلوی برق 33 سلولی و همچنین تعویض پمپ‌های تاسیسات طرح جامع است.

بر اساس آخرین اطلاعات بدست امده از این پروژه 50 درصد تابلوهای 33 سلولی نصب و راه‌اندازی شده است و 3 دستگاه پمپ در حال حاضر نصب شده و 9 پمپ باقیمانده در حال نصب است. از سوی دیگر عملیات اجاریی بهسازی ایستگاه نیز شروع شده و در حال تکمیل است.

با توجه به جزئیات پروژه مذکور مقرر شده این طرح نیز مشابه طرح‌های گذشته تا قبل از خردادماه سال 1401 به مدار فعالیت وارد شده و زمینه حل مسائل آب شرب مردم غرب خوزستان را مهیا کند.

 

 

* اجرای خط انتقال از طرح غدیر تا تاسیسات سمیده هویزه

پروژه پنجم در دستور کار دولت برای تامین پایدار آب شرب بهداشتی مردم خوزستان پروژه اجرای خط انتقال از طرح غدیر تا تاسیسات سمیده هویزه است که زمینه تامین آب شرب 43 روستای این منطقه را فراهم می‌کند و به طول 3.5 کیلومتر در دستور اجرا قرار دارد.

بر این مبنا تجهیزات لازم به منظور این خط لوله در سایت محل کار قرار گرفته و عملیات اجرایی نیز آغاز شده است. با توجه به تمرکز بالای فعلیت در این منطقه این پروژه نیز تا انتهای اردیبهشت‌ماه سال 1401 تکمیل شده و زمینه تامین آب 43 روستای یاد شده را مهیا می‌کند.

* نصب پمپ و تابلو برق و اجرای خط انتقال به روستای الهاسی جنوب هویزه

آخرین پروژه در دستور کار به منظور تامین پایدار آب شرب با تمرکز بر روستاهای غرب خوزستان، پروژه نصب پمپ و تابلو برق و اجرای خط انتقال به روستای الهاسی جنوب هویزه است که در قالب دو اقدام خط انتقال 250 میلی‌متری و ساخت ایستگاه پمپاژ تاسیسات جنوب هویزه پیگیری می‌شود.

عملیات اجرایی خط انتقال 2 کیلومتری پروژه مذکور با تامین کامل تجهیزات و لوله‌های موردنیاز فعالیت خود را آغاز کرده است و از طرفی تجهیزات لازم به منظور ساخت ایستگاه پمپاژ نیز تامین شده است.

بر این مبنا پروژه مذکور تا پیش از شروع سومین ماه سال 1401 به اتمام رسیده و حلقه شش پروژه اصلی تامین آب شرب بهداشتی پایدار غرب خوزستان تکمیل خواهد شد.

*شرایط سخت کمبود آب با برنامه‌ریزی دولت برای مردم آسان می‌شود

فارغ از شش پروژه عنوان شده، فعالیت‌های دیگری نظیر لای روبی‌ 4 آبگیر در منطقه حمیدیه به طور کامل به سرانجام رسیده و تکمیل آبرسانی بیش از 110 روستا در این منطقه نیز زمینه حل مشکلات غرب خوزستان تا پیش از سد حمیدیه را به طور کامل مهیا کرده است.

علاوه بر این، تامین تانکرهای آبرسانی به تعداد بیش از 200 دستگاه توسط دولت و همچنین بنیاد مستضعفان در دستور کار قرار گرفته که در شرایط اضطراری می‌تواند زمینه تامین منابع آب برای روستاهای این منطقه را مهیا کند.

بر این مبنا مجموعه برنامه‌ریزی‌های انجام شده در کنار تاکید وزیر نیرو مبنی حل 100 درصدی مشکل آب شرب استان خوزستان در تابستان پیش‌رو  سبب شده تا تنش آبی در این استان به صفر برسد.

لازم به تاکید است، در سال‌های گذشته مردم استان خوزستان به خصوص در مناطق روستایی همزمان با شروع فصل تابستان با مشکلات گسترده‌ای مواجه می‌شدند که امید است، با توجه به تاکیدات رئیس جمهور و وزیر نیرو این مسائل در سال پیش رو زمینه آزرده شدن خاطر مردم را مهیا نکند.

این مسئله در شرایطی اتفاق می‌افتد که شرایط بارشی به خصوص در غرب خوزستان با مشکلات گسترده‌تری از سال گذشته مواجه شده و همین مسئله از اهمیت ویژه فعالیت دولت پرده‌برداری می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: آب شرب پایدار ، تامین آب ، ایستگاه پمپاژ سیدالشهدا ، ایستگاه پمپاژ شهدای جهاد ، طرح جامع سوسنگرد ، تاسیسات سمیده ، طرح غدیر ، روستای الهاسی ، جنوب هویزه ، خشکسالی ، سد کرخه ، برنامه دولت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آب شرب پایدار تامین آب طرح غدیر جنوب هویزه خشکسالی سد کرخه برنامه دولت پروژه اجرای خط انتقال تامین پایدار آب شرب اردیبهشت ماه سال 1401 دستور کار قرار سرانجام رسیده آب شرب بهداشتی شهید علی هاشمی کار قرار استان خوزستان ماه سال 1401 تامین آب شرب غرب خوزستان بر این مبنا جنوب هویزه شهدای جهاد تا تاسیسات سد کرخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۷۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است

ایسنا/فارس مسئولان مدیریت شهری شیراز از تلاش برای بهره‌برداری از خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده خبر دادند. آن‌ها همچنین کمبود واگن را به‌عنوان اصلی‌ترین مشکل در راه احداث خطوط مترو مطرح می‌کنند.

در ادامه سلسله بازدیدهای شبانه مدیریت شهری شیراز به‌همراه اصحاب رسانه از روند اجرای پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس امشب، ۸ اردیبهشت ماه از پروژه ایستگاه مترو آزادی بازدید شد.

این ایستگاه مربوط به دومین فاز از خط ۲ مترو است که در حاشیه پارک آزادی شیراز احداث می‌شود.

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: قرار است حفاری مکانیزه تا کلبه سعدی ادامه پیدا کرده و قطار شهری تا آن نقطه پیش برود که پیمانکار قرارگاه با تمام انرژی و قدرت پیش می‌برد تا در تابستان ۱۴۰۴ تونل تا کلبه سعدی تمام شده باشد و بتوانیم یک سال بعد آن، ایستگاه را به بهره‌برداری برسانیم. اما مشکل اصلی در حال حاضر کمبود واگن است.

امیر یقطین در خصوص پایانه فضیلت نیز گفت: به‌دلیل اینکه تونل فضیلت از محله سعدی به خرامه مسافر می‌برد و می‌آورد، حس کردیم که نیاز است یک ایستگاه به آن نقطه اضافه شود که در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر شیراز، این ایستگاه دیده نشده است اما تصمیم داریم از بودجه‌های شهرداری این ایستگاه را بسازیم. البته این طرح فعلا در این مرحله از کارها جایی ندارد ولی قطعا در آینده ساخته خواهد شد.

وی با بیان اینکه احداث هر کیلومتر مترو ۵۰ میلیون دلار هزینه در بردارد، افزود: البته با توجه به بومی‌سازی بعضی هزینه‌ها، برای هر یک کیلومتر بدون در نظر گرفتن ناوگان، عددی بین ۲ تا ۲ هزار و پانصد میلیارد تومان لازم داریم تا بتوانیم ایستگاه‌ها را بسازیم که برای این قسمت که ۵ کیلومتر است، چیزی حدود ۱۳ هزارمیلیاردتومان اعتبار نیاز داریم.

یقطین در خصوص قیمت واگن‌ها نیز گفت: قیمت هر واگن چیزی حدود یک میلیون و صد هزار یورو قیمت دارد و تهیه ۵ واگن که یک رام را تشکیل می‌دهند، ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو هزینه دارد اما با رایزنی‌هایی که انجام شده است، به‌نظر می‌رسد امسال با کمک دولت و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، بتوانیم یکی دو رام قطار تهیه کنیم.

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: مترو در ۴ خط در حال کار است و شاهد پیشرفت مناسبی در این زمینه هستیم.

رضا محمدیان افزود: تمام ایستگاه‌های این محور به جز ۲ ایستگاه عملیاتی شده است و در ادامه نیز خط ۲ تا سال آینده به نقطه مطلوبی خواهد رسید.

وی با بیان اینکه اتصال خط یک به چهار، موجب تسهیل دسترسی به بافت تاریخی و حرمین مطهر در مناسبت‌های خاص خواهد شد، این اتفاق را نقطه عطفی در حمل و نقل ریلی شیراز دانست.

رئیس کل دادگستری استان فارس نیز که مهمان ویژه این بازدید شبانه بود، با بیان اینکه نظارت خوبی بر پروژه‌های شهرداری توسط شورای شهر در حال انجام است، گفت: در جای‌جای شهر شیراز شاهد کار و تلاش شبانه‌روزی هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین، سید کاظم موسوی افزود: مردم شیراز باید مطلع باشند که حتی وقتی در خواب هستند، کارهای بزرگی در حال انجام است که نتیجه آن را سال آینده خواهند دید.

موسوی در خصوص ایستگاه مترو در حال احداث آزادی نیز گفت: این ایستگاه قبلا مشکلاتی حقوقی داشت  که با همکاری شهرداری و دادگستری این مساله حل شد و با این روندی که در حرکت خدمتگزاران شهر شاهد هستیم، امیدواریم که شهر را در آینده آبادتر از چیزی که امروز است، ببینیم.

وی همچنین با تبریک روز شورا، ارتباط مردمی قوی، توجه به نقاط محروم و نظارت دقیق بر عملکرد دستگاه‌های تحت نظارت را از ویژگی‌های مثبت شورای ششم برشمرد.

شهردار شیراز نیز گفت: اهتمام و جدیت ویژه‌ای وجود دارد تا بتوانیم پروژه قطار شهری را تا کلبه سعدی ادامه دهیم.

محمدحسن اسدی با بیان اینکه عملکرد شورای ششم و شهرداری شیراز با هیچ کلان‌شهری قابل مقایسه نیست، گفت: حدود ۵۰ ابَرپروژه در شیراز مشغول فعالیت هستند که شیفت شب همگی آن‌ها فعال است.

وی افزود: صدها پروژه متوسط و خرد نیز داریم که به‌صورت روزانه و هفتگی آنها رصد می‌کنیم تا هیچ پروژه‌ای تعطیل نباشد.

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر و سید مصطفی بحرینی دادستان شیراز نیز در این بازدید شبانه حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، خط ۲ مترو شیراز به طول ۱۵ کیلومتر و دارای ۱۳ ایستگاه است که در راستای شمالی-جنوبی قرار گرفته است. مسیر این خط از محل شهرک میانرود آغاز می‌شود و در امتداد شرق پس از عبور از بلوار گل‌بهار در میدان قهرمانان به سمت شمال تغییر جهت داده و از مراکز مهمی مثل بلوار عدالت، خیابان انقلاب اسلامی، میدان امام حسین(ع)، بلوار آزادی و میدان گلستان عبور می‌کند.

این خط مترو در ایستگاه آخر به فضیلت در شمال شرقی شهر شیراز می‌رسد و پیش‌بینی‌ها بدین‌گونه است که این خط با خطوط ۱، ۴، ۵ و ۶ مترو ارتباط ریلی و مسافری داشته باشد.

خط ۲ مترو شیراز ظرفیت جابه‌جایی ۱۶ هزار نفر در هر جهت و در هر ساعت را دارا خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • هوای ناسالم دو شهر خوزستان برای گروه‌های حساس
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • هوای ۲ شهر خوزستان ناسالم برای گروه های حساس