Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-08@22:42:46 GMT

مانع اصلی برای واردات خودرو چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۴۰۴۵

بازار خودرو تحت تاثیر سیگنال‌های متضادی که از احتمال واردات خودرو دریافت می‌کند نوساناتی دارد.

کارشناسان این موضوع را عاملی برای رکود تورمی در بازار می‌دانند. حال اخباری از احتمال واردات خودرو از خرداد مطرح شده است، اما نایب رئیس اول کمیسیون صنایع، چندان به تحقق این وعده خوشبین نیست.

زمانی که در اسفند سال گذشته مجلس لایحه بودجه را به تصویب رساند، به نظر می‌رسید که ماجرای واردات خودرو پس از ماه‌ها کش و قوس به پایان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مصوبه نمایندگان، قرار بود دولت در سال جاری ۷۰ هزار خودروی سواری را به کشور وارد کند. اما ابلاغ متن قانون بودجه، با حذف این ماده دوباره ابهام را به بازار خودرو بازگرداند.

در آن زمان هیات‌رئیسه، علت حذف ماده واردات خودرو را مخالفت نهاد‌های بالادستی اعلام کرد. اخیرا هم منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت گفته است، از سرگیری ورود خودرو به کشور به اجازه همین نهاد‌ها نیاز دارد.

با وجود این، به نظر می‌رسد نمایندگان مجلس همچنان بر اجرای مصوبات خود در زمینه واردات خودرو تاکید دارند. به ویژه که آن‌ها سال گذشته، علاوه بر بودجه، یک بار نیز در طرح ساماندهی صنعت خودرو، بر آزادسازی واردات خودرو به کشور مهر قانونی زده بودند. البته همان زمان نیز با سد محکم مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شده بودند.

حالا حجت‌الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفته است، مدت زمان اجرای مصوبه سران قوا در این مورد، در پایان اردیبهشت به پایان می‌رسد. به گفته او، از آن پس شرایط واردات خودرو تسهیل می‌شود و کار در اختیار دولت است.

اما آیا این وعده عملی خواهد شد؟ سیدجواد حسینی‌کیا، نایب رئیس اول کمیسیون صنایع، چندان به تحقق آن خوشبین نیست.

او در این مورد به تجارت‌نیوز می‌گوید مجلس با واردات خودرو موافق است. مانع اصلی در این زمینه شورای عالی نظارت در مجمع تشخیص مصلحت نظام محسوب می‌شود. اگر این نهاد با واردات موافقت کند، دولت فرایند آن را آغاز می‌کند.

حسینی‌کیا می‌افزاید: نمایندگان مجلس، هم در ماده ۴ قانون ساماندهی صنعت خودرو و هم در بودجه ۱۴۰۱، بر موضوع واردات تاکید کرده‌اند، اما مجمع مخالف اصلی ورود خودرو به کشور است. تا زمانی که این نهاد نظر خود را تغییر ندهد، چنین اتفاقی نمی‌افتد.

او تاکید می‌کند: به نظر نمی‌رسد مجمع به سادگی نظر خود را در این زمینه تغییر دهد و بازار نباید در آینده نزدیک منتظر واردات خودرو باشد.

وزیر استیضاح می‌شود؟
در این میان، اخیرا اخباری از امکان استیضاح سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت به دلیل عدم واردات خودرو مطرح شده است.

چندی پیش، جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور به مهر گفت که اگر تا پایان اردیبهشت، واردات خودرو انجام نشود، به طور قطع روی استیضاح وزیر صمت کار خواهد کرد.

اما حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع به تجارت‌نیوز می‌گوید که خبری از استیضاح نشنیده و این کمیسیون تا کنون درخواستی را که امضای آن به حد نصاب رسیده باشد، اعلام وصول نکرده است.
تورم افزایشی خودرو در فروردین ۱۴۰۱

اخبار ضد و نقیض در مورد واردات، در کنار نوسانات قیمت دلار و ابهام در مذاکرات وین، قیمت خودرو را در بازار با نوسانات معمولا افزایشی مواجه کرده است.

در فروردین امسال نرخ انواع خودروی کارکرده نسبت به اسفند افزایشی بود. در این ماه، بازار کالا‌های باداوم (خودرو و لوازم خانگی)، ۲٫۷ درصد بازدهی داشت.

همچنین به گزارش مرکز آمار ایران، در گروه عمده «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات»، گروه «حمل و نقل» (انواع خودرو و تعمیرات آن) در جایگاه سوم بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل قرار گرفتند.

/تجارت نیوز

برچسب ها: مانع اصلی ، واردات خودرو ، رکود تورمی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RHG

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مانع اصلی واردات خودرو رکود تورمی کمیسیون صنایع واردات خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۴۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر

در جلسه معاون اول رئیس جمهور با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی سیاست های اقتصادی و ارزی و راهکارهای پیشنهادی برای ارتقا ارزش پول ملی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایلنا،  محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر اهمیت پیشنهادات کارشناسی در راستای حل مسائل اقتصادی و پیشرفت کشور، تصریح کرد: وجود دیدگاه های متفاوت و تضارب آراء برای مدیریت اقتصادی و سیاست های ارزی کشور امری طبیعی است و در این خصوص دولت از هر پیشنهاد اجرایی، کارشناسی و سازنده ای از سوی مجلس برای بهبود امور استقبال می کند.

 در این جلسه رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس نیز ضمن قدردانی از برگزاری این جلسه و همراهی دولت با نمایندگان مجلس، گزارشی از بررسی های کمیسیون اقتصادی درخصوص سیاست های اقتصادی و ارزی کشور ارائه داده و در ادامه اعضای کمیسیون به ارائه نظرات و پیشنهادات خود برای ارتقای موضوعات ارزی کشور و حمایت از تولید پرداختند.

همچنین در این جلسه که معاون امور مجلس رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از شاخص های اقتصاد کلان کشور و عملکرد این نهاد اقتصادی برای مدیریت موثر در بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی پرداخت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روح الامینی: باید انحصار از بازار خودرو برداشته شود
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • سرگرمی جدید خودرویی