Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه_ فاطمه ترکاشوند: معامله روز دوشنبه میان ایلان ماسک و توئیتر در حالی انجام شد که توئیتر از سال ۲۰۱۳ به عنوان یک شرکت سهامی وارد بورس شده بود. بدین ترتیب این معامله حضور توئیتر در بورس خاتمه خواهد داد.

ماسک در بیانیه‌ای که پس از این توافق منتشر کرد، گفت: «آزادی بیان بستر یک دمکراسی کارآمد است و توئیتر میدان دیجیتال شهر به‌شمار می‌رود که در آن موضوعات حیاتی برای آینده بشریت به بحث گذاشته می‌شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا سوال این جاست که ثروتمندترین مرد جهان چرا توئیتر را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرده است.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارش امروز خود تصریح کرد: «توئیتر بزرگ‌ترین پلتفرم شبکه اجتماعی نیست چرا که ۲۱۷ میلیون کاربر روزانه دارد. درحالی که اینستاگرام و فیس‌بوک با تعداد میلیاردی کاربران، بسیار از توئیتر جلوتر است. اما توئیتر، نقش بسیار موثرتری در شکل دادن به روایت‌های ما در جهان پیرامون بازی می‌کند».

به گزارش این‌رسانه توئیتر همچنین در سال‌های اخیر تبدیل به شبکه‌ای بحران‌ساز شده که داده‌های انحرافی و محتوای گمراه‌کننده زیادی را وارد روایت‌های روزمره کرده است. چنان که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، مستمرا به این پلتفرم وارد درگیری شد تا آن را مجبور به اتخاذ سیاست‌های برای کنترل بیشتر محتوای منتشرشده در خود کرد. درگیری که به محدود کردن صفحه ترامپ در توئیتر منجر شد.

گاردین هم در گزارشی در این رابطه نوشت: «پاراگ آگراوال، مدیرعامل توئیتر ضمن تأیید این معامله در توئیتی نوشت: «توئیتر، هدف و وسیله‌ای دارد که بر تمام جهان تأثیر گذاشته است. ما عمیقاً به تیم‌مان افتخار می‌کنیم و بسیار تحت تأثیر کاری هستیم که هیچ وقت تا این اندازه مهم نبوده است».

به نظر می‌رسد آن‌ها درباره اهمیت توئیتر، آن قدرها هم اغراق نکرده باشند. توئیتر خصوصاً در سال‌های اخیر چه در صحنه جهانی و چه در صحنه داخلی کشورهای مختلف نقش بسیار مهمی در انتشار اخبار، روایت‌ها و حتی شکل جدیدی از مذاکرات و دیپلماسی داشته است.

شبکه اجتماعی برپایه متن که کاربران خود را محدود به انتشار ۲۸۰ کاراکتر می‌کند و با افزایش سرعت تولید محتوا، اهمیت گردش تحلیل و خبر در فضای جامعه را به شکلی بی‌سابقه حتی نسبت به خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری بالا می‌برد.

توئیتر به علاوه به علت همین وجوه ممیزه خود توانسته است توجه چهره‌های شاخص سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را در جهان به خود جلب کند و از عضویت و تولید محتوای آنان برای خود اعتباری غیر قابل مقایسه با سایر شبکه‌های اجتماعی بسازد.

نکته جالب این که وجه روایت‌ساز توئیتر تا اندازه‌ای برای ایلان ماسک مهم است که تصریح کرده اهمیتی به ضرردهی مالی آن به عنوان یک شرکت اقتصادی نمی‌دهد.

نیویورک‌تایمز با انتشار سود سالانه توئیتر در فاصله ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ می‌نویسد: «به عنوان یک کسب‌وکار، این شرکت به طور پراکنده سودآور بوده و جریان نقدی آن غیرقابل پیش‌بینی است. بنابراین احتمالاً افق اقتصادی توئیتر، آن وجهی نبوده که ایلان ماسک را جذب کرده است».

ماسک در سخنرانی‌اش تاکید می‌کند: «من به منافع اقتصادی آن هیچ اهمیتی نمی‌دهم». بلکه او از آزادی بیان، الگوریتم اوپن‌سورس (متن‌باز) و سایر ویژگی‌های غیر مالی آن به عنوان وجوه ممیزه توئیتر تحت عنوان «ظرفیت بی‌نظیر» یاد می‌کند.

هنوز معلوم نیست جهت‌گیری توئیتر پس از فروش این شرکت به ماسک به کدام سمت‌وسو خواهد رفت. جهت‌گیری که تا پیش از این در مقابل شرکت فیسبوک به عنوان نهادی نزدیک به دموکرات‌ها شناخته می‌شد و با مقاومت‌هایش در جدال با ترامپ، چهره هوادار آزادی بیان در برابر سایر شرکت‌های سرسپرده از خود ساخته بود.

با این‌همه جیم جردن، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، روز دوشنبه از انتشار اخبار فروش این شبکه اجتماعی به ایلان ماسک استقبال کرد و گفت این معامله هم به نفع سهامداران و هم به نفع آزادی بیان است.

این سناتور در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفت: «به نظرم، در درجه اول این معامله به نفع سهامداران است و در درجه دوم برای آزادی بیان نیز خوب است. برای متمم اول قانون اساسی آمریکا هم خوب است».

اگر به یاد بیاوریم که جردن مانند سایر جمهوری‌خواهان آمریکا با سیاست توئیتر در زمینه ممنوع کردن فعالیت دونالد ترامپ مخالف بودند و از طرح ترامپ برای کنترل بیشتر این شبکه در سنا، حمایت کردند، متوجه خواهیم شد که استقبال جردن از فروش توئیتر به ایلان ماسک به چه معناست: جذب شدن توئیتر در سیاست‌های جریان مسلط ایلات متحده.

رویترز اما گزارش کرده که با این وجود ترامپ گفته حتی اگر توئیتر به ماسک واگذار شود به آن بازنخواهد گشت. ترامپ در سال اخیر و پس از جدال با توئیتر، در حال ساخت شبکه اجتماعی خود به نام «تروث» (به معنی حقیقت) بوده و با فاکس نیوز گفته است که قصد بازگشت به توئیتر را ندارد.

کاخ سفید نیز با این که از اظهار نظر درباره معامله روز دوشنبه اجتناب کرده اما گفته است که جو بایدن مدت‌هاست که قدرت پلتفرم‌های شبکه اجتماعی را با نگرانی دنبال می‌کند که شامل توئیتر و سایر شبکه‌های اجتماعی می‌شود که احتمال انتشار اخبار انحرافی را بالا می‌برند.

از آن جا که ایلان ماسک ۴۴ میلیارد دلار برای شبکه‌ای هزینه کرده که انتظار مالی از آن ندارد به نظر می‌رسد اهمیت محتوایی این شبکه برای صاحبان ثروت و قدرت آمریکا جدی باشد. این اظهارات و براوردها نشان می‌دهد که توئیتر قرار است در دوران جدید خود عصری محافظه‌کارانه‌تر را در پیش بگیرد و احتمالاً به گعده جمهوری‌خواهان آمریکا نزدیک‌تر شود.

کد خبر 5475608 فاطمه ترکاشوند

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده امریکا قانون اساسی آمریکا دونالد ترامپ سنا ايلان ماسك ترامپ کاخ سفید توییتر جمهوریخواهان معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی ترجمه بنیاد ملی بازی های رایانه ای انتشارات سروش تازه های نشر برنامه سوره ماه رمضان 1401 سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران امام علی ع کتاب سعدی نهاد کتابخانه های عمومی کشور تجدید چاپ شبکه اجتماعی ایلان ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۶۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود

علی رجبی مدیر کل ورزش و جوانان مازندران از ابلاغ دستورالعمل برگزاری انتخابات دبیرخانه‌های استانی شبکه‌های تخصصی سمن‌ها خبر داد و گفت: این انتخابات در مازندران برگزار می‌شود.

او با تاکید بر اهمیت برگزاری صحیح و شایسته این انتخابات افزود: دبیرخانه‌های استانی نقش مهمی در عملکرد شبکه‌های تخصصی دارند و به عنوان بازوان اجرایی دبیرخانه ملی عمل می‌کنند.

رجبی گفت: این اداره کل هم اکنون در موضوعات مختلف شبکه‌های اجتماعی فعال دارد که سمن‌های جوانان و سایر تشکل‌های فعال در حوزه جوانان در این شبکه‌ها عضویت دارند.

او شبکه‌های تخصصی سمن‌های وزارت ورزش و جوانان را مشتمل بر شبکه ازدواج و جوانی جمعیت، شبکه سبک زندگی ایرانی اسلامی، شبکه میراث فرهنگی و گردشگری، شبکه نشاط و اوقات فراغت، شبکه ترویج گفتمان دینی انقلابی و جهاد تبیین، شبکه سلامت اجتماعی، شبکه محیط زیست، شبکه امداد و نجات، شبکه فعالیت‌های جهادی، شبکه فعالیت‌های فرهنگی در حوزه ورزش، شبکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی (حاشیه نشینی)، شبکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی (پیشگیری ازاعتیاد)، شبکه فعالیت‌های خلاق و نوآور، شبکه کارآفرینی و اشتغال پذیری معرفی کرد.

رجبی گفت: شبکه‌های تخصصی در راستای هم افزایی و تعامل اعضاء شبکه در موضوع تخصصی و شناسایی شبکه مسائل موجود ذیل موضوعات مشخص، ایده پردازی و ارائه طرح و برنامه خلاقانه و اجرای هوشمندانه و مدبرانه در بستر فراهم شده در شبکه سازی تخصصی فعالیت خواهند کرد که ساز و کار مناسبی را در راستای رشد و تعالی فعالان اجتماعی و فرهنگی جوان در تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد فراهم می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • جنگ‌افروزی دشمنان در منطقه برای تسلط بر خلیج فارس است
  • بازتاب خشونت پلیس آمریکا در شبکه‌های اجتماعی
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • برپایی انتخابات سمن جوانان در مازندران
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • ۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد