Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-27@12:21:34 GMT

خودکفایی صنعت گاز ایران در ساخت محفظه احتراق توربین زیمنس

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۶۶۱۵

خودکفایی صنعت گاز ایران در ساخت محفظه احتراق توربین زیمنس

سرپرست شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که برای نخستین‌ بار در صنعت نفت و گاز کشور و با بهره‌گیری از توانمندی‌های متخصصان و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی، محفظه احتراق توربین گازی زیمنس، بومی‌سازی و روی یکی از توربین‌های مجتمع نصب و راه‌اندازی شد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، احمد باهوش در این باره گفت: در بازه زمانی دو سال و با همت و کار مطالعاتی و تحقیقاتی مستمر متخصصان و کارشناسان مجتمع گاز پارس جنوبی و بهره‌گیری از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، محفظه احتراق توربین گازی زیمنس برای نخستین‌ بار در کشور تولید و روی یکی از توربین‌های مجتمع نصب و با موفقیت راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از موارد مصرف این قطعه، استفاده روی توربین‌های ارسال گاز پالایش‌شده به خط لوله سراسری یا ایستگاه‌های تقویت فشار خطوط لوله شبکه انتقال گاز است. این قطعه همچنین جزو اقلام راهبردی، حیاتی و تحریمی بوده که از سال‌ها پیش امکان تهیه آن از سازنده اصلی وجود نداشته و مشکلات و چالش‌هایی را برای تولید در پی داشته است.

سرپرست شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: اکنون حدود ۱۳۰ دستگاه توربین زیمنس از این سری در کشور در حال بهره‌برداری است که در مجموع و به‌طور میانگین ۱۸ دستگاه محفظه احتراق نو در هر سال نیاز آنهاست.

باهوش افزود: با ساخت داخلی قطعه یادشده، افزون بر دسترس‌پذیری راحت به آن در داخل کشور در مواقع نیاز، حدود ۶۰۰ هزار یورو به‌ازای هر دستگاه و در مجموع ۱۰ میلیون یورو در سال، صرفه‌جویی ارزی برای کشور در پی دارد.

وی با بیان اینکه باید به مقوله ساخت داخل و رفع موانع موجود در این زمینه بیشتر توجه شود، گفت: در این صورت، فضای بهتری برای شکوفایی بهتر استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه و بی‌نظیر موجود در این مجتمع فراهم می‌شود.

به گفته سرپرست شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، رسیدن به این موفقیت از طریق همیاری و هم‌افزایی هدفمند گروه‌های مختلف در سطح مجتمع از جمله بازرسی فنی انجام شد و اگر مسیر طی‌شده در این پروژه به‌عنوان الگویی در دیگر پروژه‌های مشابه نهادینه شود، بی‌شک کارهای به مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر را می‌توان به منصه ظهور رساند.

باهوش در پایان با بیان اینکه دانش ساخت این قطعه در اختیار سازنده اصلی (زیمنس) و چند شرکت اروپایی است، اظهار کرد: خوشبختانه با مطالعات و تحقیقات گسترده‌ای که در طول نزدیک به دو سال در این زمینه انجام شد، دانش تولید محفظه احتراق یادشده به‌طور کامل بومی‌سازی و بر اساس آزمایش‌ها طراحی و اجرا شده است، این اطمینان در کارگروه اجرا و نظارت حاصل شده که قطعه عملکرد و کارایی حداقل برابر با نمونه اصلی را خواهد داشت.

منبع: شانا

کلیدواژه: پارس جنوبی مجتمع گاز پارس جنوبی خودکفایی شرکت های دانش بنیان صنعت گاز مجتمع گاز پارس جنوبی محفظه احتراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۶۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به همراه شماری از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شرکت می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، پاویون شرکت‌های عضو خانواده پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برپا می‌شود.

ششمین دوره این نمایشگاه از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه، بزرگ‌ترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران است که در آن بیش از ۲ هزار بازرگان از ۱۰۰ کشور جهان برای حضور در آن دعوت شده‌اند.

پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت نیز به همراه تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، در سالن ۳۸B نمایشگاه میزبان بازرگانان، متخصصان و صادرکنندگان فعال در این حوزه خواهد بود.

از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان که در پاویون پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور دارند می توان به شرکت  ارگ تجهیز پارسیان، شریف نانو پارس، پارس پرداز، پیک فرزانه پویا، پارت آریا نیرو پانیر، داتیس لیان آریا و تجارت اکسیر انرژی کیان اشاره کرد.

این نمایشگاه به‌عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی در حوزه صادرات ایران می‌تواند زمینه را برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و خدمات فنی-مهندسی در صنعت نفت و به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کند.

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور