Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، سرطان روده بزرگ، یکی از انواع شایع سرطان است که در تعداد زیادی از مرگ و میرهای مرتبط با سرطان نقش دارد.

علل بروز سرطان روده بزرگ عبارتند از: کمبود فیبر در غذا، مصرف بیش از اندازه چربی، گوشت فرآوری‌شده، ورزش ناکافی، چاقی، مصرف دخانیات و الکل.

اگر نگران ابتلا به سرطان روده بزرگ هستید، این گزارش را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش، نکاتی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، آنها را رعایت کنید.

خودداری از مصرف تنباکو

تنباکو می‌تواند به بروز انواع گوناگونی از سرطان منجر شود، زیرا حاوی مواد شیمیایی است که به DNA آسیب می‌رسانند بنابراین، در صورتی که به مصرف سیگار یا جویدن تنباکو می‌پردازید، در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارید.

همچنین، تنباکو به شدت اعتیادآور است و همین موضوع، ترک کردن سیگار را بسیار دشوار می‌کند. با وجود این، محصولات زیادی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا مصرف تنباکو را ترک کنید.

به عنوان نمونه، می‌توانید از برچسب‌های نیکوتین یا آدامس استفاده کنید تا به شما در ترک کردن مصرف تنباکو کمک کنند.

خودداری از مصرف مشروبات الکلی

برخی از افراد از نوشیدن الکل لذت می‌برند تا به آنها در فراموش کردن مشکلات کمک کند، اما مصرف منظم الکل می‌تواند به بروز مشکلات دیگری منجر شود که یکی از آنها افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است.

اگر نمی‌خواهید به سرطان روده بزرگ مبتلا شوید، از مصرف الکل خودداری کنید. اگر به الکل وابسته هستید، به پزشک مراجعه کنید تا به شما کمک کند که این نوشیدنی مضر را برای همیشه ترک کنید.

مدیریت وزن

افرادی که شاخص توده بدنی آنها ۳۰ یا بالاتر است، در معرض خطر ابتلای زودرس به سرطان روده بزرگ هستند. اگر از نظر استانداردهای پزشکی چاق هستید، هر کاری که می‌توانید، انجام دهید تا شاخص توده بدنی خود را به کمتر از بیست و پنج کاهش دهید. این کار می‌تواند احتمال ابتلا به انواع دیگر سرطان را نیز کاهش دهد.

پیروی از یک رژیم غذایی کامل

اگر یک رژیم غذایی کامل داشته باشید، کنترل وزن آسان‌تر خواهد بود. داشتن رژیم غذایی کامل، شما را کمتر مستعد ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ خواهد کرد. یک رژیم غذایی کامل، غلات فرآوری‌نشده، میوه‌ها، سبزیجات، دانه‌ها، آجیل‌ها و پروتئین‌های بدون چربی مانند ماهی یا گوشت سفید را شامل می‌شود.

مصرف فیبر اضافی

هرچه فیبر بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانید، روده‌های شما منظم‌تر خواهند بود. تخلیه کامل روده‌ها به طور منظم، از قرار گرفتن آنها در معرض بیماری جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما حاوی مقدار زیادی میوه، سبزیجات و سایر مواد غذایی با فیبر بالا مانند آجیل و غلات است. غلات کامل، لوبیا، کلم بروکلی، ذرت بو داده، سیب و میوه‌های خشک همگی سرشار از فیبر هستند.

خودداری از مصرف غذاهای چرب

اگر مقدار زیادی از چربی‌های حیوانی اشباع‌شده یا روغن‌های گیاهی را مصرف کنید، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ بیشتر خواهد بود. این افزایش خطر به این دلیل رخ می‌دهد که چربی اضافی، تعادل اسیدهای صفراوی را طی فرآیند هضم تغییر می‌دهد. این عدم تعادل به ترشح هورمونی منجر می‌شود که عامل رشد سلول‌های سرطانی در روده بزرگ است. بنابراین، باید مراقب میزان مصرف گوشت چرب باشید. در هفته، بیش از یک یا دو وعده گوشت چرب مصرف نکنید.

خودداری از مصرف گوشت فرآوری‌شده

مصرف زیاد گوشت فرآوری‌شده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد. گوشت فرآوری‌شده شامل بیکن، سالامی، سوسیس، گوشت گاو، هات داگ و گوشت‌های مورد استفاده در اغذیه‌فروشی است. محصولات گوشتی فرآوری‌شده حاوی نیترات هستند و بدن شما پس از مصرف آنها، نیترات موجود را به مواد شیمیایی تبدیل می‌کند که به بروز سرطان منجر می‌شوند. اگر می‌خواهید از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کنید، محصولات گوشتی فرآوری‌شده را به ندرت مصرف کنید یا به طور کلی از مصرف آنها خودداری کنید.

اگر در مورد کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ جدی هستید، باید به فکر تبدیل شدن به یک گیاهخوار یا «وگان» (vegan) باشید. هر چه کمتر گوشت بخورید، میزان سلامتی روده بزرگ شما بهتر خواهد بود.

ورزش منظم

هنگامی که به طور منظم ورزش می‌کنید، می‌توانید به مدیریت وزن خود بپردازید. اگر شاخص توده بدنی شما در محدوده طبیعی باشد، خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ کاهش می‌یابد. همچنین ورزش منظم، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در جریان خون را افزایش می‌دهد و DNA را ترمیم می‌کند. اگر می‌خواهید به سرطان مبتلا نشوید، باید روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

چکاپ منظم

اگر می‌خواهید از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کنید، باید کولونوسکوپی را به صورت منظم انجام دهید. معاینه منظم به ویژه برای افرادی که چهل و پنج سال به بالا هستند، مهم است.

اگر سن شما بین ۴۵ تا ۷۵ سال است، راه حل عاقلانه این خواهد بود که هر ۵ تا ۱۰ سال یک بار غربالگری را انجام دهید. غربالگری منظم، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مراحل ابتدایی آن شناسایی می‌کند و شانس بقای شما را افزایش می‌دهد.

شاد زندگی کنید

پیروی از دستورالعمل‌های ذکر شده در این مقاله، چالش‌برانگیز خواهد بود. برای داشتن یک سبک زندگی سالم در دنیایی پر از وسوسه، به میزان قابل توجهی از اراده و انضباط شخصی نیاز دارید. بنابراین، معقول است که روش زندگی خود را تغییر دهید.

کارهایی که انجام می‌دهید، بیهوده نخواهند بود. با انجام دادن اقدامات درست برای کاهش شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ و سایر سرطان‌ها، احتمال این‌که یک زندگی طولانی، شاد و بدون درد داشته باشید و در سنین پیری از دنیا بروید، بیشتر می‌شود.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: چاقی دخانیات الکل تنباکو مشروبات الکلی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ رژیم غذایی کامل گوشت فرآوری شده خودداری از مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است

آفتاب‌‌نیوز :

امیرحسین حسینی فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه شبکه سلامت سیما در خصوص سندروم روده تحریک پذیر در کودکان به گفتگو پرداخت.

حسینی گفت: سندروم روده تحریک پذیر در دسته بیماری‌های عملکردی قرار دارد، بیماری‌های عملکردی یک بیماری خاص و خطرناک نیستند و علت مشخص و خاصی برای آن‌ها تعریف نشده است، به همین دلیل به این نوع بیماری‌ها که احتمال و دلایل متعددی برای بروز آن‌ها مطرح می‌شود، «نشانگان یا سندروم» می‌گوییم.

کارشناس برنامه در مورد سندروم روده تحریک پذیر (IBS) گفت: از علامت‌های اصلی این سندروم، درد شکمی همراه با اسهال و یبوست است که باید حداقل به مدت ۴ روز در ماه، در فرد وجود داشته باشد. این درد‌ها معمولاً با تغییر قوام و تعداد دفعات مدفوع همراه است البته این در صورتی است که بیماری‌های دیگری در کنار این بیماری وجود نداشته باشد.

وی افزود: اگر در کنار علائم سندروم روده تحریک پذیر، علائم خطر دیگری مانند اینکه رشد کودک خوب نباشد، دفع مدفوع همراه با خون یا بلغم باشد و یا کودک استفراغ‌های مکرر حاوی صفرا داشته باشد، کودک را باید سریعاً به پزشک رساند، زیرا این علائم در سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد و تشخیص بیماری دیگری خواهد بود.

این فوق تخصص گوارش کودکان یادآوری کرد: زمینه ابتلاء افراد خانواده، به هم ریختگی میکروب‌های روده و افرادی که نسبت به درد حساسیت زیادی دارند، از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری هستند.

حسینی گفت: سن شیوع این بیماری ۶ تا ۱۸ سال است، اما گاهی این علائم در نوزادان دقایقی قبل از دفع مدفوع به شکل دل پیچه و درد دیده می‌شود که در واقع نوعی سیر تکاملی در نوزاد محسوب می‌شود. در بعضی از نوزادان نیز حالت کولیک داریم که در طیف درد‌های عملکردی قرار می‌گیرد و بیماری خاصی نیست نکته قابل اهمیت این است که این تشخیص‌ها حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اولین قدم در تشخیص این بیماری چیست، گفت: قبل از تشخیص قطعی، اولین قدم بررسی بیماری سلیاک (حساسیت به گندم)، دفع خون مخفی در مدفوع و انجام آزمایشات اولیه خون است. قابل ذکر است که در تشخیص این بیماری به انجام سونوگرافی هیچ نیازی نیست.

حسینی افزود: در برهه‌های زمانی که استرس وجود دارد، مانند قبل از شروع قاعدگی، بعد از ابتلا به یک سری از عفونت‌های حاد گوارشی میکروبی و یا ویروسی، فرد ممکن است به علائم سندروم روده تحریک پذیر دچار شود، که به آن سندروم روده تحریک پذیر بعد از ابتلا به بیماری گفته میشود.

وی تأکید کرد: رژیم‌های غذایی صنعتی و فرآوری شده، مانند آب میوه‌های صنعتی، غذا‌های فست فود، کنسرو‌ها و...، موادی را در روده تولید میکنند که به گاز بیشتر در روده منجر میشود و درد شکمی را بیشتر میکند، بنابراین حذف مواد غذایی صنعتی نقش مهمی در کاهش علایم دارد. 

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا سندروم روده تحریک پذیر تنها درمان دارویی دارد؟ گفت: کنترل این بیماری راحت نیست، بعد از عوامل تغذیه ای، استرس و علائم مربوط به روان، نقش مهمی در شعله ور شدن این سندروم دارد علاوه براین جلسات روانشناسی (CBT) در کاهش علائم و کاهش میزان مصرف داروها، نقش مهمی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی صحبت از بیماری‌های عملکردی به میان می‌آید، نقش اصلی اطمینان بخشی پزشک به خانواده است، کم کردن استرس و صحبت‌های پزشک، نقش بسیار مهمی در درمان دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید