Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@05:42:41 GMT

زلنسکی: روسیه حق باج خواهی از جهان را ندارد

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۰۴۰۵

زلنسکی: روسیه حق باج خواهی از جهان را ندارد

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از سی ان ان، زلنسکی با اشاره به سالروز فاجعه نیروگاه چرنوبیل گفت: امروز در سی و ششمین سالگرد فاجعه در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل، بار دیگر جهان فقط یک قدم از فاجعه فاصله داشت زیرا برای سربازان روسی این نیروگاه و کل مجموعه آن فقط یک عملیات رزمی دیگر بود که در آن ایمنی هسته‌ای اهمیت نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زلنسکی نیروهای روسیه را متهم کرد که بدون توجه به خطرات بروز یک حادثه هسته‌ای عمل کرده‌اند و چندین نقطه از نیروگاه چرنوبیل از جمله مرکز کنترل سیستم‌ها و آزمایشگاه را غارت کرده و به آن‌ها آسیب رسانده‌اند.

وی هشدار داد که این بی‌اعتنایی نیروهای روسیه نشان دهنده خطر استفاده این کشور از سلاح‌های هسته‌ای است. 

زلنسکی گفت: با توجه به سطح تهدید، ما معتقدیم روسیه حق ندارد انرژی هسته‌ای را به سلاح تبدیل کرده و با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای از جهان باج‌گیری کند. 

رئیس جمهور اوکرین تاکنون چند بار در خصوص احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته‌ای در این کشور هشدار داده است. 

زلنسکی پیش از این در گفت وگو با خبرنگاران ادعا کرده بود که جهان باید خود را برای استفاده احتمالی روسیه از سلاح‌های هسته‌ای آماده کند. 

وی ادامه داد: ما نباید منتظر زمانی باشیم که روسیه از سلاح هسته‌ای استفاده کند، ما باید برای آن آماده شویم. 

با این حال دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در جلسه کمیسیون خلع سلاح گفت که بر خلاف گمانه زنی‌ها، استفاده روسیه از سلاح هسته‌ای فقط در واکنش به استفاده از سلاح هسته‌ای و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی علیه مسکو و متحدانش است. 

دیپلمات ارشد روس افزود: این معیارها به هیچ وجه نمی‌تواند برای سناریویی که هم اکنون در اوکراین در حال رخ دادن است، اعمال شود. علاوه بر این، روسیه قاطعانه به این اصل پایبند است که هیچکس در جنگ هسته‌ای پیروز نیست و نباید چنین جنگی به راه بیفتد.

به گزارش ایرنا، روسیه در نخستین روزهای حمله به اوکراین تاسیسات هسته‌ای چرنوبیل را به تصرف خود در آورد و همین امر نگرانی‌های جدی در مورد ایمنی این تاسیسات ایجاد کرد. در همان زمان دولت اوکراین مدعی شد که نیروهای روسیه فضای مناسبی را در اختیار مسئولان نیروگاه قرار نمی‌دهند تا این تاسیسات خطرناک به درستی اداره شود؛ ادعایی که مسکو بارها آن را رد کرده است.

نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل از زمان فاجعه هسته‌ای سال ۱۹۸۶ از رده خارج شده بود اما به گفته آژانس، مقادیر قابل توجهی از مواد هسته‌ای به شکل سوخت مصرف شده و سایر ضایعات رادیواکتیو در بخش‌های تاسیسات مختلف این نیروگاه باقی مانده است. 

این نیروگاه به دلیل فاجعه انفجار اتمی در راکتور چهارم آن در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ شهرت دارد؛ انفجاری که بر اثر آن ۳۰ نفر بی‌درنگ کشته شدند و تا به امروز شمار بسیاری نیز بر اثر ابتلا به تشعشعات حاصل آن جان باختند.

روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند) و دو روز پس از آن که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه فرمانی مبنی بر به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک را امضا کرد، جنگی تمام عیار علیه اوکراین آغاز کرد.

برچسب‌ها اوکراین مسکو روسیه ولادیمیر پوتین رافائل گروسی پروندهٔ خبری جنگ در اوکراین تازه‌ترین تحولات اوکراین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین مسکو روسیه اوکراین مسکو روسیه ولادیمیر پوتین رافائل گروسی سلاح هسته ای روسیه از سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد