Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، اعتراض و حاشیه‌های ایجاد شده از سوی سهامداران نسبت به صف‌های طولانی بانک‌ها برای دریافت سود‌های ناچیز سالانه، مسوولان را بر آن داشت تا هر چه زودتر به منظور رفاه حال سهامداران به دنبال راه حلی برای رفع این مشکل باشند.

پیگیری این موضوع تا جایی پیش رفت که پرداخت سود از طریق سامانه سجام در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مورد تاکید بود و الزام برای پرداخت سود با سامانه سجام مورد توجه شرکت‌ها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به دنبال چنین تصمیماتی نامه «محسن انصاری مهیاری»، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در اواسط فروردین ماه مهر تاییدی بر اجرای حتمی این طرح بود و در این نامه اعلام شد که تمامی ناشرین ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای تسهیل امور سهامداران موظف شدند سود تقسیمی مصوب مجمع عمومی را با همکاری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به سهامداران پرداخت کنند.

در کنار تصمیمات اتخاذ شده در راستای پرداخت سود از طریق سامانه سجام و نیز الزام شرکت‌ها برای اجرای این تصمیم، تعیین تکلیف سود‌های رسوب شده از جمله مواردی بود که مورد تاکید سهامداران قرار گرفت و در این زمینه قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در گفت و گویی اعلام کرده بود: در صورت عملیاتی شدن بستر توزیع سود‌های مانده و مطالبات سهامداران، این امکان در قالب یک سرویس جدید در اختیار ناشرین و سهامداران به عنوان پرداخت مانده مطالبات قرار خواهد گرفت.

با توجه به اعلام چنین خبری، جزییات و نیز زمان اجرایی شدن این تصمیم در هاله‌ای از ابهام قرار داشت که در این زمینه «غلامرضا ابوترابی»، قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به آخرین اقدامات انجام شده در راستای واریز سود مصوب مجمع عمومی شرکت‌ها به حساب سهامداران مربوطه اشاره کرد و افزود: با توجه به الزام قانون بودجه سال ۱۴۰۱، همه ناشران ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف هستند تا توزیع سود تقسیمی مصوب مجمع سال جاری را با هماهنگی‌های از قبل انجام شده با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از طریق سامانه توزیع سود به حساب سهامدارانی که در سامانه سجام ثبت نام کرده اند، واریز کنند.

وی با تاکید بر اینکه در این زمینه باید مسایلی مورد توجه قرار بگیرد تا در نهایت این تصمیم به مرحله اجرا برسد، اظهار داشت: شرکت سپرده گذاری مرکزی تا قبل از الزام قانونی شرکت‌ها برای پرداخت سود مصوب مجمع عمومی عادی ِآن‌ها از طریق سامانه توزیع سود، طی سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به درخواست ناشرین اقدام به پرداخت سود به حساب سهامداران حقیقی کرده است.

ابوترابی تاکید کرد که با توجه به چنین اقدامی، در سال ۱۳۹۹ سود سهام ۱۲۳ شرکت و در سال ۱۴۰۰ سود ۲۹۲ شرکت از طریق این سامانه به حساب سهامداران واریز شد.

قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اکنون پرداخت سود‌های سنوات گذشته در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: سود‌های سنواتی یا همان سود‌های رسوب شده از جمله سود‌هایی هستند که متعلق به سهامداران است.

به گفته وی، در سال‌های گذشته سهامداران به دلایل مختلف از جمله عدم اطلاع از سود تقسیمی مجامع، پایین بودن رقم سود تخصیصی، عدم معرفی شماره حساب و همچنین عدم تمایل به مراجعه به بانک، امکان دریافت سود‌های خود را نداشتند که این امر باعث شد تا سود‌های رسوب شده که می‌تواند مبلغی چشمگیر هم باشد در حساب شرکت‌ها باقی بماند.

ابوترابی اظهار داشت: شرکت سپرده‌گذاری تحت تاثیر چنین مساله‌ای تصمیم به آماده سازی زیرساخت‌های لازم برای تعیین تکلیف سود‌های سنواتی سهامداران کرده و به زودی امکان پرداخت آن به سهامداران مربوطه میسر خواهد شد.

قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه تاکید کرد: توصیه ما به همه سهامداران این است که برای فراهم شدن امکان دریافت سود تقسیمی مجامع هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام در سامانه سجام اقدام کنند.   منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: رسوب سود بورس حساب سهامداران طریق سامانه رسوب شده سامانه سجام سود تقسیمی پرداخت سود مصوب مجمع توزیع سود شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۴۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدیه ۲ میلیونی وزیر آموزش و پرورش به حساب معلمان واریز شد

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری مهر صبح امروز بود که وزیر آموزش پرورش رضا مراد صحرایی اعلام کرد که در تلاش برای واریز هدیه به حساب معلمان به مناسبت روز معلم است.

پیگیری های خبرنگار مهر حکایت از آن داشت که رقم این هدیه ۲ میلیون تومان خواهد بود.

از دقایقی پیش فرآیند واریز این هدیه آغاز شده و تعدادی از معلمان اعلام کرده اند که هدیه وزیر آموزش و پرورش به حساب آنها واریز شده است.

کد خبر 6093553 سيد اسد رجبی

دیگر خبرها

  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می‌شود
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب/ پرداخت معوقات حق‌التدریس‌ها تا ۲ هفته دیگر
  • هدیه ۲ میلیونی وزیر آموزش و پرورش به حساب معلمان واریز شد
  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • واریز پاداش «روز معلم»به حساب فرهنگیان؛ امشب/ پرداخت معوقات حق‌التدریس‌ها تا ۲ هفته دیگر
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود