Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس مشکل در این موارد این است که بیمار در یک پنجره زمانی کوتاه باید آزمایش شود، نسخه‌اش را بگیرد و مصرف این قرص‌های خوراکی ضد ویروس کرونا را شروع کند.

در حال حاضر، دو قرص پاکسلووید (Paxlovid) ساخت شرکت فایزر و لاگوریو (Lagevrio) ساخت شرکت مرک برای درمان بیماران کووید-۱۹ تایید شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف این دو قرص در بیماران در معرض خطر بالای دچار شدن به بیماری شدید احتمال بستری شدن یا مرگ ناشی از کووید-۱۹ را کاهش می‌دهند، هر چند قرص پاکسلووید در این مورد بسیار موثرتر است.

مصرف این قرص‌های ضد ویروسی برای همه افرادی که آزمایش مثبت کرونا پیدا می‌کنند، نیست. این قرص‌ها برای افراد دارای کووید-۱۹ خفیف تا متوسط که با احتمال بیشتری ممکن است به بیماری وخیم دچار شوند، تجویز می‌شود. این افراد از جمله شامل سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، سرطان یا دیابت است که آسیب‌پذیری بیشتری در برابر کرونا دارند.

هر دوی این قرص‌ها برای مصرف در بزرگسالان بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده‌اند و قرص پاکسلووید برای کودکان بالای ۱۲ سال از این سازمان مجوز گرفته است.

قرص لاگریو شرکت مرگ به علت اینکه ممکن است با رشد استخوان تداخل کند، برای کودکان تایید نشده است. این قرص همچنین برای زنان باردار توصیه نمی‌شود،  چون ممکن است باعث نقائص هنگام تولد در نوزاد شود.

قرص پاکسلووید نیز برای بیماران دارای بیماری شدید کلیوی یا کبدی توصیه نمی‌شود. همچنین این قرص ممکن است با داروهای دیگر مصرفی یک فرد تداخل داشته باشد و به این دلیل نتوان آن را برای آن فرد تجویز کرد.

بالاخره اینکه این قرص‌های ضد ویروسی برای درمان افرادی که به علت کووید-۱۹ از قبل بستری شده‌اند، تایید نشده‌اند.

مصرف این قرص‌ها باید در کمترین زمان ممکن حداکثر در طول پنج روز پس از شروع علائم آغاز شود. سرفه، سردرد، تب، از دست دادن حس بویایی و چشایی و در عضلانی از جمله علائم شایع‌تر بیماری کووید-۱۹ هستند.

اگر بیمار از این پنجره زمانی عبور کند و به مرحله درگیری شدید ریوی و تنگ‌نفس برسد، دیگر این قرص‌ها سودمند نخواهند بود.

داروهایی که برای بیماران جدید کووید-۱۹ تایید شده‌اند، داروهای تزریقی حاوی آنتی‌بادی‌های مونوکلونال (پادتن‌های تک‌دودمانی) هستند. البته برخی از این نوع داروها با شیوع سویه اُمیکرون کرونا اثربخشی‌شان را از دست داده‌اند؛ در حال حاضر داروی «ببتلویماب» (bebtelovimab) ساخت شرکت «الای لیلی» بر سویه اُمیکرون موثر است و بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا برای بیماران بزرگسال و نوجوانی که بیماری خفیف تا متوسط کووید-۱۹ دارند و در معرض خطر بالای بستری شدن یا مرگ هستند، تایید شده است.

همچنین شرکت داروسازی ژاپنی «شیونوگی» (Shionogi) در حال آزمایش یک قرص ضد ویروسی دیگر است. این قرص بر خلاف قرص پاکسلووید که حاوی یک داروی ضد ویروسی دوم برای افزایش تاثیربخشی‌اش است، با یک دارو می‌تواند در بیماران کووید-۱۹ اثربخشی داشته باشد. این داروی جدید نسبت پاکسلووید مشکلات کمتری از لحاظ تداخل با دیگر داروهای مصرفی در افراد دارد.

داروی شرکت شیونوگی برای مصرف یک بار در روز برای پنج روز طراحی شده است. بنایران مصرف ان ساده‌تر از قرص پاکسلووید است که باید دو بار در روز برای پنج روز مصرف شود.

داروی این شرکت ژاپنی در کارآزمایی‌ مرحله میانی توانسته است به طور قابل‌توجهی میزان ویروس کرونا و ریزش آن را در بیمارانی که در طول پنج روز از شروع علائم آن را مصرف کرده‌اند، کاهش دهد. این شرکت در حال انجام یک بررسی جهانی بزرگ در بیماران کرونای در معرض خطر بالای بستری شدن یا مرگ به علت سالمندی یا سایر مشکلات پزشکی است. انتظار می‌رود نتایج اولیه این بررس در پاییز منتشر شود.

شرکت شیونوگی از قبل برای تایید این قرص ضد ویروسی در ژاپن اقدام کرده است و قصد دارد در آمریکا و اروپا نیز برای آن تقاضای مجوز کند.

کد خبر 672817 برچسب‌ها كروناويروس دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دارو قرص پاکسلووید قرص ها تایید شده ضد ویروسی کووید ۱۹ شده اند پنج روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، آرتروز (OA) به عنوان یکی از شایع‌ترین اشکال التهاب مفاصل شناخته می‌شود که تقریباً توسط ۳۵ میلیون بزرگسال درآمریکا با آن مواجه هستند. متأسفانه هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما تلاش‌ها برای پیدا کردن تراپی‌های جدید در حال انجام است.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید توانسته راه‌حلی جایگزین ارائه دهد که می‌تواند بیماری را سال‌ها قبل از ظاهر شدن علائم به قربانی تشخیص دهد.

متخصصان توانستند با استفاده از یک آزمایش بیومارکر خون، آغاز آرتروز زانو را تا هشت سال قبل از زمانی که یک پرتو ایکس به طور معمول پیش‌بینی می‌کرد، پیش‌بینی کنند.

تشخیص بیماری سال‌ها قبل از بروز علائم

با استفاده از هوش مصنوعی، محققان نمونه‌های سرم افراد تجزیه و تحلیل کردند تا پپتید‌های خاصی که مرتبط با پروتئین‌ها هستند و نشان‌دهنده تغییرات مولکولی زودهنگام مرتبط با آرتروزهستند، شناسایی کنند.

این آزمایش توانست تشخیص‌های سنتی را در بیماران، سال‌ها قبل از بروز ناهنجاری‌های رادیوگرافی شناسایی کند.

۶ پروتئین موجود در سرم به دانشمندان کمک کرد تا تمایز بین افرادی که به آرتروزمبتلا شده‌اند و آنهایی که تا ۸ سال بعد با احتمال ۷۷ درصد به این بیماری مبتلا می‌شوند تشخیص دهند.

ویرجینیا بایرز کراوس، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، برای نشان دادن شواهد واضح از آرتروز زانو، باید عکس‌برداری اشعه ایکس انجام دهید، و زمانی که بیماری شما در این روش تشخیص داده شود، بیماری شما برای مدتی در حال پیشرفت است.

وی افزود: آنچه آزمایش خون ما نشان می‌دهد این است که تشخیص این بیماری خیلی زودتر از مجوز تشخیص فعلی ما امکان پذیر است.

تحلیل نمونه‌های سرم ۲۰۰ زن سفیدپوست

نشانگر‌های زیستی یا بیومارکرها، تغییرات مولکولی را که در بافت مفصل اتفاق می‌افتند، قبل از اینکه آسیب ساختاری در اشعه ایکس قابل توجه باشد، نشان دادند. این امر حتی قبل از بروز علائم بالینی مانند زانو درد نیز آشکار است.

به منظور شناسایی پپتید‌های سرم از ۲۰۰ زن سفیدپوست نمونه سرم گرفته شد. نیمی از این زنان قبلاً مبتلا به آرتروز تشخیص داده شده بودند.

آنها خاطرنشان کردند که استفاده از سن و شاخص توده بدنی (BMI) برای پیش بینی آرتروزکافی نیست، زیرا ناحیه زیر منحنی (AUC) ۵۱ درصد را نشان می‌دهد و وقتی درد زانو در نظر گرفته شد، این مقدار به ۵۷ درصد رسید.

درحالی که با استفاده از تست نشانگر زیستی ناحیه زیر منحنی  ۷۷ درصد بود که نشان دهنده اثربخشی بیشتر این روش نسبت به سایر روش‌های موجود است.

با شناسایی نشانگر‌های زیستی خون که می‌توانند آرتروز را قبل از ظهور این علائم سنتی پیش بینی کنند، می‌توان مداخلات پزشکی را زودتر شروع کرد و پیشرفت بیماری را کاهش داد.

هدف محققان ابداع این راه حل برای اهداف تشخیصی بالینی و همچنین یک ابزار تحقیقاتی بود. علاوه بر این، آزمایش نشانگر زیستی می‌تواند به تولید دارو‌های موثر برای درمان آرتروز کمک کند.

کراوس خاطرنشان کرد: این مهم است، زیرا شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ناهنجاری‌هایی در مفصل وجود دارد که می‌توانند توسط نشانگر‌های زیستی خون قبل از تشخیص آرتروز توسط اشعه ایکس شناسایی شوند. آرتروز در مراحل اولیه می‌تواند «پنجره‌ای از فرصت» برای توقف روند بیماری و بازیابی سلامت مفاصل فراهم کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود