Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - کمبود مراکز نگهداری، توانبخشی و غربالگری اوتیسم در کلانشهر شیراز برای خانواده‌های این کودکان مشکلات جدی ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، با به دنیا آمدن فرزندان کانون خانواده صمیمیت و گرمای بیشتری به خود جذب می‌کند علاوه بر این صمیمیت حاکم بر خانواده مسئولیت پدر و مادر هم سنگین‌تر می‌شود اما در بین خانواده‌هایی هستند که فرزندانی با اختلال اوتیسم و مسئولیتی چندین برابر خانواده‌های دیگر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکانی که به علت شرایط خاصشان خانواده‌ها را از لحاظ اقتصادی، روحی، جسمی و ذهنی به گونه‌ای درگیر کرده‌اند که گویی از چرخه زندگی خارج شده‌اند. از طرف دیگر عدم آگاهی جامعه وبرخی از مسئولان  از مشکلات این کودکان و خانواده‌هایشان  مشکل دیگری است که این خانواده‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

در همین راستا محمدصادق جعفری سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز اظهار داشت: بیماری اوتیسم یک طیف است که در برخی موارد این طیف خیلی  شدید و در برخی موارد خفیف است و از جمله علائم مهمی که می‌توان گفت یک کودک دارای اختلال اوتیسم است می‌توان به اختلال در ارتباط اجتماعی و اختلال در رفتار و علاقه‌های تکراری اشاره کرد.

وی گفت: صحبت کردن با یک نوزاد در 4 ماهگی سبب لبخند آن نوزاد می‌شود اما کودکان با اختلال اوتیسم بدون واکنش هستند، بچه‌‌های با اختلال اوتیسم با کودکان دیگر بازی نمی‌کنند یا ممکن است یک نوع غذا دوست داشته باشند یا یک زمان طولانی با یک اسباب بازی یا عروسک بازی کنند.

جعفری در ادامه افزود: اختلال در گفتار، اختلال ذهنی یا اختلال حسی که این اختلال حسی در شنوای، بینایی، بویایی و لامسه هم نمایان می‌شود از دیگر علائم اوتیسم است. 

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی تصریح کرد: عواملی که موجب این اختلال می‌شود مشخص نیستند اما این اختلال بین 2 تا 5 سالگی قابل تشخیص است که گاهی ممکن است زیر 2 سالگی نیز خود را نشان دهد در حال حاضر تعداد کودکان تحت پوشش بهزیستی با این اختلال حدود 350 نفر است.

وی گفت: دو مرکز تخصصی توانبخشی اوتیسم برای این کودکان است، بخش اعظم هزینه شهریه را بهزیستی پرداخت می‌کند علاوه بر این سامانه غربالگری برای شناسایی کودکان مشکوک به اوتیسم نیز وجود دارد به این ترتیب که خانواده‌های کودکان اطلاعات را وارد سامانه کرده و کارشناسان کار غربالگری را انجام داده و به کودکان به پزشک معرفی می‌شوند.

جعفری افزود: به کودکان با اختلال اوتیسم شدیدی خدمات ویژه معلولان ارائه می‌شود، کاری که خانواده‌ها باید انجام دهند این است که در صورت مشاهده هر علائمی در کودک به پزشک مراجعه شود.

از سوی دیگر خانواده‌‌های این کودکان با مشکلاتی روبه‌رو هستند که فریدون پارسایی رئیس هیئت مدیره مؤسسه اوتیسم شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این اختلال برای خانواده‌ها سراسر مشکل است به گونه‌ای که خانواده‌ها را از چرخه زندگی خارج می‌کند از لحاظ دیگر آگاه نبودن جامعه و اکثر  مسئولان از مشکلات این کودکان و دغدغه‌های خانواده‌شان سبب بروز مشکلاتی شده است. 

وی گفت: شرایط این کودکان و خانواده‌ها به گونه‌ای است که خانواده‌ها در مراسم جشن یا عزاداری نمی‌توانند شرکت کنند و به علت دید مردم جامعه نسبت به این کودکان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی برای این خانواده‌ها نیز سخت و دشوار است‌.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه اوتیسم شیراز افزود: برای این اختلال باید اقدامات زیادی انجام شود چون در حال گسترش است، علاوه بر این مراکز غربالگری اوتیسم به تعداد کافی وجود ندارد تا سن طلایی ابتلای کودکان را تشخیص داد چراکه با تشخیص به هنگام می‌تواند قبل از اینکه کودک با مشکل روبه‌رو شود، ناتوانی را به حداقل رساند.

پارسایی گفت: برای این اختلال هیچ زیرساختی از نظر آموزشی، توانبخشی، درمانی وجود ندارد و یکی از بیشترین دغدغه‌ها این است که به علت نداشتن آگاهی این کودکان را با معلولین ذهنی یکی می‌دانند در صورتی که این بیماری آشکار نیست برای مثال یک کودک با اختلال اوتیسم ممکن است در فضای عمومی مثل مترو یا اتوبوس جیغ بکشد که این واکنش خوبی از سمت جامعه ندارد.

وی با بیان اینکه وضعیت جامعه در زمینه اختلال اوتیسم بحرانی است که گاه سبب تزلزل بنیان خانواده‌ها می‌شود، افزود:  خانواده‌ها باید شبانه روز درگیر کودکان باشند بنابراین باید یک فکر اساسی در ایجاد مراکز نگهداری با کارگاه‌های مختص این کودکان کرد. 

پارسایی با بیان اینکه مشکلات خانواده‌های دارای کودکان اوتیسم با بالا رفتن سن آنها بیشتر می‌شود، عنوان کرد: علوم پزشکی تا 6 سال و آموزش و پرورش تا 12 سالگی آنها را تحت پوشش دارند از این سن به بعد به بهزیستی محول می‌شود و دیگر اینکه بچه‌های اوتیسم را نمی‌توان در آپارتمان نگهداری کرد و نیاز به فضای بزرگتری دارند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه اوتیسم شیراز با بیان اینکه همه باید پای کار بیایند، تصریح کرد: شهرداری، بهزیستی، استانداری و آموزش و پرورش باید هماهنگ شوند و مرکزی ایجاد کنند که پاسخگوی نیاز این کودکان باشد.

پای درد دل کودکان و خانواده‌های اوتیسم در کرمان/ بچه‌های اوتیسم را بیشتر دریابیم کودکان اوتیسمی در کرمانشاه یکسال دیگر صاحب مدرسه می‌شوند کارآفرینیِ جوان مشهدی برای بچه‌های اوتیسم و سرپرستان خانوار/ دولت در حمایت از بخش خصوصی "قدم از قدم" برنمی‌دارد وضعیت قرمز کرونا دردسرهای زیاد برای خانواده بیماران اوتیسمی استان مرکزی ایجاد کرده است


پارسایی افزود: موسسه خیریه حامیان اوتیسم که درحال حاضر بیشترین تعداد خانواده اوتیسم را تحت پوشش دارد، در این 2 سال با هماهنگی‌ با شهرداری و بهزیستی اقداماتی انجام داده است از جمله اینکه طبق مصوبه شورای شهر یک باغ مختص به کودکان اوتیسم در نظر گرفته شده که موسسه در حال پیگیری است علاوه بر این مجوز مرکز نگهداری اوتیسم از بهزیستی که نیاز به حمایت خیرین دارد، نیز گرفته شده است.

براساس مصوبه شورای شهر شیراز شهرداری مکلف است حداکثر تا پایان سال جاری با توجه به نیازهای اجتماعی موجود، یکی از باغات شهرداری را برای استفاده خانواده‌های دارای بیماران اوتیسم مناسب‌سازی کرده و اطلاع‌رسانی لازم جهت استفاده اختصاصی آنها را از طرق مختلف فراهم آورد. این موضوع و تسریع در آن می‌تواند بخشی از مشکلات خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم را کاهش دهد. 

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اختلال اوتیسم خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۸۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام احمد مروی در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر مشهد که در حرم مطهر امام رضا (ع) انجام شد؛ ضمن تبیین اهمیت شهر مشهد و وجود بارگاه منور حضرت رضا (ع)، از رویکرد شورای شهر نسبت به هدف گزاری لازم برای توسعه متوازن شهر با محوریت بارگاه منور رضوی و تلاش‌های مدیریت شهری مشهد در خدمت رسانی شایسته به زائران و مجاوران تقدیر کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به دغدغه و نگاه ویژه رئیس جمهور در خدمت رسانی به زائران و تلاش برای رفع مشکلات آنان، بیان کرد: رئیس جمهور محترم در جلساتی که تاکنون با محوریت زیارت برگزار شده است، توجه ویژه به مشکلات و کمبودهای این حوزه داشتند و دستورات لازم برای رفع مشکلات صادر کرده‌اند.

وی با اشاره به میزان گسترده سفرهای زائران با خودرو شخصی به مشهد مقدس، ادامه داد: رئیس جمهور محترم در خصوص رفع مشکل پارکینگ اطراف حرم دستورات لازم را به معاون اول و معاون اجرایی داده اند و بخش‌های مختلف دولت نیز آمادگی لازم را برای همکاری دارند و این نگاه در دولت، مستلزم پیگیری ویژه شورای شهر مشهد و مدیران شهری برای تحقق دستورات رئیس جمهور در حل مشکل پارکینگ زائران است.

مروی با تأکید بر اینکه نگاه آستان قدس رضوی بر همکاری با مدیریت شهری و گره گشایی از مشکلات مشهد است، اظهار کرد: در آستان قدس رضوی این نگاه که ما تنها مسئول حرم مطهر و صیانت از اموال و موقوفات این دستگاه قدسی هستیم، وجود ندارد؛ رویکرد این دستگاه قدسی خدمت و گره گشایی از مشکلات مردم است و با همین رویکرد، برای بازگشایی معابر پادگان لشکر ۷۷ ارتش و اراضی حاشیه شهر همکاری کرد.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: در خصوص مترو و حاشیه شهر نیز آستان قدس اهتمام جدی بر همکاری، کمک و گره گشایی از مشکلات دارد و تاکنون نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده است و تا بتوانیم به شهر و مسؤولان اجرایی شهر کمک خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: آستان قدس رضوی با انجام خدمات اجتماعی، تأسیس اماکن ورزشی، فرهنگی و علمی، مراکز درمانی و …، خدمات گسترده‌ای را به زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) ارائه کرده؛ همچنین با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه جوانی جمعیت، به زودی بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور را در بیمارستان رضوی افتتاح خواهد کرد.

مروی با انتقاد از بلند مرتبه سازی‌های سال‌های گذشته در اطراف حرم مطهر، ابراز کرد: متأسفانه ساخت و سازها و بلند مرتبه سازی‌های ناهمگونی در اطراف حرم مطهر صورت گرفته، به گونه‌ای که بعضاً در نامگذاری‌ها و معماری‌ها عدم تطابق با فرهنگ رضوی و هویت اسلامی به وضوح قابل مشاهده است.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین با تأکید بر اینکه زمین‌های آستان قدس موقوفه هستند و شرعاً و قانوناً نمی‌توان از حقوق موقوفه چشم پوشی کرد؛ از مسؤولان شهری و اعضای شورای شهر در خواست کرد نسبت به صیانت از املاک موقوفه حضرت رضا (ع) حساسیت لازم را داشته باشند.

وی در پایان پیشنهاد داد؛ شورای اسلامی شهر مشهد طراحی مناسبی متناسب با هویت و معنویت مشهد مقدس، برای ورودی‌های شهر بویژه فرودگاه، راه آهن، ترمینال و … داشته باشد.

گفتنی است؛ در ابتدای این دیدار حسن موحدیان رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، گزارشی از اقدامات این شورا ارائه و در ادامه تعدادی از اعضای شورای شهر به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

کد خبر 6091525

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • شهر صدرا کمبود مدرسه دارد/ آماده استقرار ادارات مختلف هستیم
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران