Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@10:27:19 GMT

آماده به‌خواب اما بی‌خواب

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۹۸۴۵

آماده به‌خواب اما بی‌خواب

معمولا افراد مشهور دیرهنگام اما جسورانه از مسأله‌ای که آنها را آزرده، صحبت می‌کنند و این درست نقطه رهایی آنهاست که آگاهی جامعه و به‌دنبال آن ایجاد تغییر را در پی دارد؛ مانند «جنیفر آنیستون»، بازیگری که برای نخستین‌بار به‌طور کامل درباره بی‌خوابی و عارضه‌هایی که این مسأله برای او ایجاد کرده، صحبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهانه‌ای که باعث شد به علت‌های بی‌خوابی و بعضی از راهکارهای درمان این عارضه بپردازیم.

زمان دقیق شروع بیماری بی‌خوابی خود را به‌ خاطر نمی‌آورد اما می‌داند دهه‌ها از آن می‌گذرد. جنیفر آنیستون در گفت‌وگو با پایگاه Health line می‌گوید: «وقتی جوان هستی، خوشحال می‌شوی که فقط به دو، سه یا چهار ساعت خواب نیاز داری! و این تفاوت احساس خوبی به شما می‌دهد.» او به شوخی می‌گوید: «آن‌همه پررویی بالاخره در ۳۰سالگی یقه مرا گرفت! آنجا بود که فهمیدم اگر خوب نخوابی، عملکرد خوبی هم نخواهی داشت. انگیزه‌ای برای ورزش نداشتم. اشتها نداشتم. دچار مه مغزی شده بودم. نمی‌توانستم کارهایم را پیگیری کنم.»

جنیفر آنیستون روش‌های مختلفی را برای درمان مشکل بی‌خوابی خود امتحان می‌کند؛ از شمردن خطوط روی سقف و شکاف‌های دیوار اتاق برای به‌خواب‌رفتن گرفته تا کنترل منظم دمای اتاق‌خواب اما هیچ‌کدام اثری ندارد. در همان زمان علاوه‌بر بی‌خوابی، به بی‌اشتهایی و بی‌انگیزگی برای ورزش و انجام دیگر کارها دچار می‌شود. درنهایت تصمیم می‌گیرد به پزشک مراجعه کند.

من، طور خاصی می‌خوابم!
​​​​​​​
وقتی پزشک درباره مدت‌زمان و کیفیت خواب از آنیستون سوال می‌کند، او در جواب می‌گوید: «به‌نظرم من شکل خاصی می‌خوابم» و درباره وضعیت بی‌ خوابی خود به پزشک توضیح می‌دهد. دکتر به او می‌گوید تمرکز اصلی او در زندگی باید روی خواب و کیفیت آن باشد. به این دلیل که خواب به‌اندازه و باکیفیت باعث جوان‌سازی پوست شده و کم‌خوابی سلامت بدن را به‌خطرمی‌اندازد. جنیفر آنیستون اثرات بی‌خوابی را این‌طور توصیف می‌کند: «متوجه می‌شوید بی‌حال هستید. میلی به ورزش ندارید. به‌طرز نادرستی غذا می‌خورید. زیر چشم‌ها حلقه‌هایی ظاهر می‌شود. به‌تدریج عارضه‌ها می‌آیند و همه اینها ناشی از بی‌خوابی است.»

خوابی که هست و نیست

به گفته دکتر جنیفر مارتین، دکترای روان‌شناسی بالینی و مسؤول منتخب آکادمی پزشکی خواب آمریکا (AASM) بیشتر افراد وقتی دچار استرس و اضطراب هستند، بی‌خواب شده و در طول شب خواب آرام و باکیفیتی ندارند. ولی پس از برطرف‌شدن استرس و اضطراب، باید مشکل بی‌ خوابی نیز برطرف شود. اما «اختلال‌‌خواب» که به آن بی‌خوابی مزمن نیز می‌گویند، وقتی اتفاق می‌افتد که شخص دچار این سه نشانه شود: دچار مشکل در به‌خواب‌رفتن است، نمی‌تواند مدت مناسبی بخوابد و صبح خیلی زود از خواب بیدار می‌شود. اختلال خواب معمولا با دو عارضه مهم برای فرد مبتلا به این مشکل همراه است: اول این‌که «حال این افراد خوب نیست» و همواره دچار علائم فیزیکی مانند سردرد، بدن‌درد، اختلال‌گوارش، اختلال در تمرکز، خستگی، خواب‌ آلودگی، بی‌حوصلگی و ... هستند. ثانیا این افراد با نزدیک‌شدن به «زمان طبیعی» خواب، دچار نگرانی بی‌ خوابی می‌شوند که با اضطراب و استرس همراه است. به‌گفته دکتر جنیفر مارتین: «استرس و نگرانی برای داشتن خوابی خوب و باکیفیت در طول شب، خود عاملی محرک برای تشدید عارضه بی‌خوابی افراد مبتلا به بی‌خوابی است.»

بی‎خوابی به هدف می‌زند

براساس نظر آکادمی پزشکی خواب آمریکا، ۳۰درصد بزرگسالان در معرض ابتلا به اختلال بی‌خوابی قرار دارند. ۱۰درصد بزرگسالان، دچار بی‌خوابی‌ حاد شده و این بی‌خوابی عملکرد طبیعی آنها را مختل می‌کند. ۱۰درصد نیز دچار بی‌خوابی مزمن می‌شوند. یک نکته مهم این‌که همه‌گیری کرونا، باعث افزایش آمار اختلال‌خواب در جوامع مختلف شده است. بعضی افراد، بیش از دیگران در معرض بی‌خوابی قرار دارند. زنان، دوبرابر مردان دچار بی‌خوابی مزمن می‌شوند. در میانسالی، آمار ابتلا به بی‌خوابی افزایش می‌یابد. این تغییر، ارتباط مستقیم به یائسگی ندارد اما یائسگی می‌تواند باعث ایجاد اختلال بی‌خوابی شود.

بی‌خوابی معمولا در میان مردان سالمند دیده می‌شود اما تغییری در این الگو ایجاد شده و آن عارضه در مردان جوان شایع شده است. افرادی که به‌هردلیل تروما یا ضربه روانی‌ای را تحمل کرده‌اند نیز در معرض بی‌ خوابی قرار دارند. همین‌طور افرادی که در بین اعضای خانواده سابقه اختلال خواب دارند، درصورتی‌که دچار استرس شوند به عارضه بی‌خوابی دچار می‌شوند.

منبع: Health Line

مترجم: مهناب خسروشاهی - سلامت

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: روزنامه جام جم تروما اختلال خواب بی خوابی جنیفر آنیستون بی خوابی بی خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قهرمان اسبق جودو جوانان آسیا درگذشت
  • قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟