Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان از پایش ۴۰۰ دانشجوی دارای مشکلات جسمانی حاد از میان ۱۵ هزار نفر خبر داد و گفت: این دانشجویان از کجی ستون فقرات، گردن رو به جلو، اضافه وزن حاد و مشکلات ساختاری و قامتی رنج می‌برند.

به گزارش ایران اکونومیست، سبک زندگی در دوران دانشجویی و سطح فعالیت بدنی در سن و سال جوانی باید به گونه ای باشد که دانشجویان با کیفیت مناسب تری این دوران را سپری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع بر ضرورت یک فرهنگ فعال، پویا و داشتن سطح مناسبی از تندرستی بیش از پیش تاکید می کند.

با آگاهی بخشی مناسب به دانشجویان از وضعیت تندرستی از یک سو و مدیریت فرآیندهای ورزش دانشجویی با ارایه فعالیت های ورزشی متنوع از سوی دیگر، می توان مسیر مناسبی برای مشارکت پایدار ورزشی در دانشگاه ها برگزید تا دانشجویان دختر و پسر از خدمات و زیر ساخت های ورزشی به میزان بیشتری بهره گیرند.

به همین منظور، بخش مشاوره آنلاین تندرستی در سامانه جامع تندرستی، ارزیابی و ورزش (ستاو) اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان به صورت روزانه به ارایه خدمات تندرستی به دانشجویان در پنج بخش کاهش وزن، تغذیه ورزشی، آمادگی جسمانی، اداراک بدنی و حرکات اصلاحی می پردازد.

بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده در اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان از هر سه دانشجو یک نفر نیاز به بهبود انعطاف پذیری و در بخش قدرتی عضلانی و از هر سه دانشجو یک نفر نیاز به بهبود قدرت عضلانی دارد. همچنین در بخش قلبی تنفسی از هر پنج دانشجوی پسر ۲ نفر و از هر چهار دانشجوی دختر یک نفر نیاز به بهبود ظرفیت قلبی تنفسی دارد.

مشکلات حاد جسمانی ۴۰۰ دانشجو

ابراهیم علیدوست مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در گفت و گو با خبرنگارایران اکونومیست در این زمینه به پایش سلامت جسم ۱۵ هزار دانشجو اشاره کرد و اظهار داشت: از ۱۲۰ دانشگاه کشور در ۱۱۴ دانشگاه مراکز تندرستی ایجاد و در فرآیند ثبت نام دانشجویان ورودی جدید، پایش سلامت جسم گنجانده شد.

وی افزود: در گذشته بعد از پایش سلامت جسم، دانشجویان رها می شدند که این موضوع یک خلاء در درمان مشکلات آنها محسوب می شد. در تازه ترین اقدام اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان، پایش سلامت جسم روی ۱۵ هزار نفر از دانشجویان ورودی سال ۹۸ به صورت موردی و در قالب پایلوت، انجام شد.

این مسوول در سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: در بین ۱۵ هزار دانشجوی تحت بررسی، ۴۰۰ نفر از دانشجویان مشکلات حاد جسمی، ساختاری و اسکلتی داشتند که باید برای بهبود به آنها کمک می شد. بر این اساس، در اداره کل تربیت بدنی، مرکز مشاوره ای متشکل از پنج استاد دانشگاه با تخصص های مختلفِ تغذیه، ساختار اسکلتی، تمرین و سلامت روان راه اندازی کردیم و این ۴۰۰ نفر از طریق سامانه ستاو (سامانه تندرستی، ارزیابی و ورزش) مدیریت شدند.

علیدوست همچنین گفت: از بین ۴۰۰ دانشجوی دارای مشکلات حاد، تعداد زیادی از آنها ساکن شهرهای دیگر بودند و با تعیین نوبت مشاوره در سامانه ستاو، به صورت تلفنی و تا پایان روند درمان با مشاوران در ارتباط بودند. قوز کردن، گردنِ جلو، پاهای پرانتزی یا ضربدری، کجی ستون فقرات و اضافه وزن حاد از عمده مشکلات این گروه ۴۰۰ نفره بود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه مشاوران در طول دوران همکاری با دانشجویان به هیچ عنوان آنها را رها نکردند، خاطرنشان کرد: طرح پایش سلامت دانشجویان در بهمن ماه ۱۴۰۰ به پایان رسید و برای آینده هم این پایش به طور مشخص در سازمان امور دانشجویان و با اجرای برنامه های حمایتی وزارت علوم ادامه می یابد؛ چرا که به دلیل شرایط ناشی از کرونا، بدن دانشجویان با مشکلاتی نظیر اضافه وزن و کم تحرکی روبه رو شد.

علیدوست با بیان اینکه این سازمان در تلاش برای هم افزایی میان مراکز تندرستی و مراکز مشاوره دانشگاه ها است، تاکید کرد: مراکز یاد شده به صورت مشترک باید با هم دیده شوند چرا که موضوع سلامت جسم و روان دانشجویان، قابل تفکیک نیست.  

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که دانشجویان از این مشاوره استقبال خوبی کردند و خدمات رایگان در اختیارشان قرار گرفت.

به گفته مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان فرآیند پایش ۱۵ هزار نفر در بهمن ماه سال گذشته به پایان رسید و این دانشجویان هم اکنون خودکفا شده اند. در این طرح نمی توان فقط روی یک گروه تمرکز کرد و باید دانشجویان همه ورودی را بررسی کنیم.

به گزارش ایران اکونومیست، از عوامل بی تحرکی در جوامع دانشگاهی می توان به استفاده از اینترنت برای انجام برخی از امور زندگی، انجام کارهای شخصی و شغلی در یک حالت منفعل (پشت میز) همچنین پر کردن اوقات فراغت با فعالیت هایی مانند تماشای تلویزیون، بازی های رایانه ای و استفاده نکردن از دوچرخه اشاره کرد. در زمان قرنطینه خانگیِ ناشی از بحران کرونا، فعالیت فیزیکی کاهش یافت و برخی دانشجویان از رژیم غذایی مناسبی پیروی نمی کردند که این عوامل موجب اضافه وزن و چاقی آنها شد.

از طرفی کمبود فضای مناسب در خانه می تواند محرک های استرس زا مانند ترس مبتلا شدن به کووید-۱۹، افکار ناخوشایند، کسالت و اثرات ماندگار بر الگوی خواب به وجود آورد و کمبود ارتباط با همکاران، دوستان و دانشجویان بر سلامت روان آن ها تاثیر می گذارد.

این در حالی است که تغییر سبک زندگی را می توان با انجام فعالیت بدنی منظم با شدت متوسط مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و غیره شروع کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان امور دانشجویان ، دانشجو ، مصاحبه اختصاصی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان امور دانشجویان دانشجو مصاحبه اختصاصی کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان اداره کل تربیت بدنی پایش سلامت جسم ۴۰۰ دانشجو اضافه وزن ۱۵ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۲۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت خدمه کشتی توقیف شده مرتبط با اسرائیل | تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی درباره خدمه

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌اکبر مرزبان در مورد آخرین وضعیت خدمه کشتی کانتینری به‌نام MCS Aries با پرچم کشور پرتغال که ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ توقیف شد، اظهار کرد: به‌خلاف ادعای رسانه‌های بیگانه و معاند از جمله رسانه‌های تحت‌حمایت رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی مبنی بر گروگانگیری خدمه کشتی مذکور که قویاً تکذیب می‌شود، تمامی ۲۴ خدمه کشتی مذکور در سلامت کامل به‌سر می‌برند و جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص سلامت، بهداشت، رفاه و ایمنی این افراد وجود ندارد.

بازگشت به میهن یک خدمه خانم

وی افزود: در ابتدای امر ۲۵ خدمه کشتی MCS Aries با تابعیت کشورهای هند، پاکستان، فیلیپین، ۱ نفر روسیه و ۱ نفر استونی در کشتی وجود داشت که بلافاصله با هماهنگی دیپلماتیک یکی از این خدمه هندی که خانم بود و فعالیت کارورزی داشت از سایر خدمه جدا شد و به میهن خود بازگشت.

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بلافاصله پس از توقیف کشتی مذکور و ابراز نگرانی سفارتخانه‌های خدمه روی کشتی، تماس‌های لازم از سوی دولت‌های متبوع با دستگاه وزارت امور خارجه ایران انجام شد و با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی مکاتبات لازم انجام شد تا فعالیت‌ها دنبال شود.

هیچ‌گونه تهدیدی برای خدمه کشتی توقیفی وجود ندارد

مرزبان با اشاره به اینکه طبق اعلام سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت امور خارجه هیچ گونه تهدیدی برای خدمه کشتی توقیف‌شده وجود نداشته و ندارد، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از دولت‌های عضو کنوانسیون کار دریایی (MLC ۲۰۰۶) و بر اساس اصول حقوق‌بشری و رویکرد انسانی و دینی خود، تمامی تمهیدات لازم را برای حفظ سلامت، بهداشت، رفاه و ایمنی جان خدمه کشتی مربوطه اندیشیده است و جای هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد و تمامی خدمه آزادانه در کشتی حضور دارند و از تمامی حقوق لازم برخوردار هستند.

برقراری تماس تلفنی، اینترنتی و ملاقات با خدمه کشتی

وی با تأکید بر اینکه صرفاً کشتی MCS Aries توقیف شده است و خدمه کشتی توقیف نشده‌اند، عنوان کرد: این خدمه آزادانه روی کشتی حضور دارند و از امکانات اینترنتی و تلفنی برای برقراری ارتباط با خانواده‌های خود برخوردارند و تمامی مراتب به سفارتخانه‌های متبوع اطلاع داده شده است و در عین حال با هماهنگی صورت‌گرفته سفرا و نمایندگان سفارتخانه‌های این اتباع، با آنان دیدار کرده‌اند و در هر زمان دیگری امکان دیدار مجدد وجود دارد و هیچ گونه مشکلی در این زمینه نیست.

امکان بازگشت به میهن مازاد حداقل خدمه کشتی

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به نماینده مالک و دولت تحت‌پرچم کشتی اعلام کرده است که با رعایت شرایط ایمنی امکان بازگشت به میهن مازاد حداقل خدمه روی کشتی وجود دارد، اظهار داشت: از نماینده مذکور درخواست شده است در صورت تمایل، درخواست رسمی خود را ارائه کنند و پس از آن اقدامات مقتضی انجام خواهد شد.

مرزبان با تأکید بر اینکه خوشبختانه اقدامات صورت‌گرفته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت امور خارجه به خانواده و دولت کشورهای متبوع خدمه کشتی، اطمینان داد که جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص تأمین امنیت، سلامت و ایمنی خدمه وجود ندارد.

این مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی در پایان خاطرنشان کرد: مسیر ارتباطی از سوی انجمن صنفی کارگری دریانوردان تجاری ایران نیز دنبال و مراتب منعکس شده است و در زمان حاضر فضای بسیار آرامی در کشتی حاکم است و خدمه در سلامت کامل به‌سر می‌برند و تا زمانی که تصمیم‌گیری نهایی صورت گیرد، شرایط مساعد برای تمامی خدمه روی کشتی، فراهم خواهد بود.

کد خبر 848438 منبع: تسنیم برچسب‌ها ایران و اسرائیل کشتیرانی اسرائیل خبر ویژه کشتی

دیگر خبرها

  • تمام خدمه کشتی پرتغالی توقیف‌شده در سلامت کامل هستند
  • آخرین وضعیت خدمه کشتی توقیف شده مرتبط با اسرائیل | تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی درباره خدمه
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • تمام خدمه کشتی پرتقالی توقیف‌شده MCS در سلامت کامل هستند
  • تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی؛ تایید سلامت خدمه کشتی MCS
  • خدمه کشتی پرتغالی در سلامت کامل هستند
  • تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی/ تایید سلامت خدمه کشتی MCS
  • خدمه کشتی کانتینری توقیف شده MCS Aries در سلامت کامل هستند
  • خدمه کشتی کانتینری توقیف شده «MCS Aries» در سلامت کامل هستند
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!