Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اظهار داشت: نظام مالی و تجاری بین‌المللی به دلیل یکجانبه‌گرایی غیرقانونی، اکنون بیش از هر زمان دیگری با چالش مواجه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل  روز پنجشنبه به وقت محلی در اجلاس تامین مالی توسعه در نیویورک اظهار داشت: متاسفانه درحالیکه جامعه بین‌المللی تعهد خود را به انحای مختلف درخصوص لزوم تقویت همکاری های چندجانبه مورد تاکید مجدد قرار می‌دهد، هنوز هم تعداد اندکی از کشورها هستند که مسیر شکست خورده و محکومِ یک‌جانبه‌گرایی را حتی در چنین شرایط وخیم و بی‌سابقه‌ای از چالش‌های جهانی، ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: بدون شک، همه‌گیری کرونا و یکجانبه‌گرایی مشکلات متعددی را برای کشورهای درحال توسعه ایجاد کرده و بار مضاعفی را بر دوش آنها گذاشته است.

 وی ادامه داد: کشورهای درحال توسعه از یک سو باید بخش عمده‌ی منابع موجود خود را که قرار بوده به توسعه اختصاص یابد، برای مقابله با همه‌گیری کرونا و عواقب منفی ناشی از آن هزینه کنند و از سوی دیگر برخی از آنها باید با پیامدهای ناشی از اقدامات قهرآمیز یکجانبه غیرقانونی و تحریم‌های یکجانبه نامشروع که توسط کشورهای مدعی سردمداریِ حقوق بشر اعمال می‌شود، دست به گریبان باشند.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: با توجه به این شرایط بی‌سابقه و خطیر، جامعه بین‌المللی باید اقدامات موثر و فوری برای مقابله و حذف یکجانبه گرایی غیرقانونی اتخاذ کند.

تخت روانچی اضافه کرد: همچنین ضرورت دارد حمایت مالی از کشورهای درحال توسعه از طریق تسهیل دسترسی این کشورها به منابع مختلف از جمله کمک‌های رسمی توسعه‌ای (ODA) تقویت گردد تا کشورهای در حال توسعه بتوانند نه تنها بهتر و سریعتر با عواقب ناشی از همه گیری کرونا مقابله کنند بلکه قادر باشند در فرصت اندک باقیمانده، منابع خود را به سمت توسعه سوق دهند.

سفیر ایران در سازمان ملل در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: نظام مالی و تجاری بین‌المللی اکنون بیش از هر زمان دیگری با چالش مواجه است و تهدیداتی که متوجه چندجانبه گرایی است چالش‌های بزرگی را برای این نظام به وجود آورده است.

وی اظهار داشت: اتخاذ سیاست های غیرقانونی و یک جانبه‌ تحریمی توسط برخی از بازیگران اصلی، تردیدهای جدی درخصوص کارایی نظام های چندجانبه‌ی مالی و تجاری ایجاد کرده است. لذا جامعه بین‌المللی باید تضمین کند که نظام مالی و تجاری بین‌المللی گروگان دستورکار یکجانبه و غیرقانونی تعداد محدودی از کشورها نخواهد شد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: تجارت بین‌المللی کماکان نقش پیشرانه‌ رشد اقتصادی و توسعه پایدار را برعهده دارد. این حق مسلم هر کشوری است که بتواند فارغ از استانداردهای دوگانه و ملاحظات سیاسی، عضوی از یک نظام فراگیر و غیرتبعیض‌آمیز تجاری چندجانبه باشد.

تخت روانچی ادامه داد: "سازمان تجارت جهانی که عضویت جمهوری اسلامی ایران در آن به دلیل اعمالِ نفوذ سیاسی برخی کشورها، بیش از دو دهه رد شده است، اکنون هدف رفتار شدید یکجانبه‌ی غیرقانونی قرار گرفته که ادامه‌ چنین وضعیتی، تمامیت نظام تجاری بین‌المللی را با خطر مواجه می‌کند".

وی در پایان تاکید کرد: "انتقال فناوری و نیز ظرفیت‌سازی جزو اولویت‌های اصلی کشورهای در حال توسعه در مسیر دستیابی آنها به توسعه پایدار بوده و لذا حذف محدودیت‌ها در حوزه انتقال فناوری به این کشورها بسیار حیاتی است و جامعه بین‌المللی باید در این خصوص به کشورهای توسعه یافته فشار وارد کند تا محدودیت‌های ساختگیِ تحمیل شده توسط این کشورها لغو و مسیر دستیابی کشورهای در حال توسعه به کالاهای دارای دانش و فناوری بالا فراهم گردد".

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نظام مالی و تجاری بین المللی ایران در سازمان ملل جامعه بین المللی یکجانبه گرایی تخت روانچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۴۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های تجاری ایران و آفریقا

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، قنادزاده معاون سازمان توسعه تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری ، وجود زمین های مستعد کشاورزی، و انتقال دانش و فناوری به این قاره را فرصتی مناسب برای توسعه همکاری های اقتصادی - تجاری ایران و آفریقا توصیف کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • ظرفیت‌های تجاری ایران و آفریقا
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • باقری کنی: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • باقری: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد