Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

پیشتر دو جزء از چهار جزء شیمیایی مورد نیاز برای تشکیل دی‌ان‌ای شناسایی شده بود و حالا دو جزء باقیمانده نیز در شهاب‌سنگ‌ها کشف شده است. دی‌ان‌ای مولکولی حامل دستورالعمل‌های ژنتیکی موجودات زنده است و نقشی اساسی در حیات ایفا می‌کند.

دی‌ان‌ای از چهار بلوک اصلی تشکیل شده است و علی‌رغم اینکه دو بلوک آن‌ها پیشتر در شهاب‌سنگ‌ها کشف شده بود (یعنی تنها نوکلئوبازها یا همان ترکیبات حاوی نیتروژن به نام آدنین و گوانین)، تحقیقات نتوانسته بودند وجود دو بلوک دیگر (به نام‌های تیمین و سیتوزین) را در آن‌ها تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی بود که تجربه‌های آزمایشگاهی قبلی که بر پایه شبیه‌سازی شرایط فضا انجام شده بودند نشان می‌داد هر دوی این ترکیبات می‌توانند در نتیجه واکنش‌های شیمیایی در محیط‌های بین‌ستاره‌ای شکل بگیرند و پس از آن در زمان شکل‌گیری منظومه شمسی در سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها وارد شوند.

اکنون، دانشمندان تمامی ۴ جزء سازنده دی‌ان‌ای و یک جزء سازنده آر‌ان‌ای را در شهاب‌سنگ‌هایی که در زمین سقوط کرده‌اند شناسایی کرده‌اند.

محققان برای یافتن این عناصر از تکنیک‌های پیشرفته‌ای استفاده کردند که با دقت یک در تریلیون می‌توانند حتی مقادیر بسیار کمی از نوکلئوبازها را در شهاب‌سنگ‌ها شناسایی کنند. دستگاه‌ اندازه‌گیری جدید با قدرتی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر روش‌های پیشین می‌تواند شهاب‌سنگ‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

در این آزمایش ۳ شهاب‌سنگ مشهور به نام‌های مارکیسون، موری و دریاچه تگیش که در آمریکا، کانادا و استرالیا سقوط کرده و همگی از جنس شهاب‌سنگ‌های کربنی بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سرانجام چند بخش در میلیارد از عناصر درون این سنگ‌ها یافت شد.

پژوهشگران می‌گویند این اجزاء احتمالا به دلیل ساختار‌های ریز از چشم محققان قبلی دورمانده بودند. یاسوهیرو اوبا، اخترشیمیدان و سرپرست تیم تحقیق در دانشگاه هوکایدو در ژاپن گفت: «وجود پنج عنصر اولیه در شهاب‌سنگ‌ها ممکن است در پیدایش فعل‌و‌انفعالات ژنتیکی پیش از شروع حیات در زمین نقش داشته باشد.»

هنوز مشخص نیست که چرا اجزاء تازه‌کشف شده در این شهاب سنگ‌ها بسیار کمتر از مقادیر اجزاء دیگر هستند. کشف جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا بتوانند دریابند شرایط شکل‌گیری حیات در زمین چه بوده است و چه ترکیب‌های شیمیایی با چه نسبتی توانسته‌اند برهم‌کنش داشته باشند تا موجودات زنده را پدید آورند.

در حالی که زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شده است، اولین موجودات زنده کره زمین یک میلیارد سال بعد در قالب میکروب‌های باستانی در دریاها به وجود آمدند.

نتایج تحقیقات جدید در نشریه «ارتباطات نیچر» منتشر شده است.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شهاب سنگ دی ان ای شهاب سنگ ها دی ان ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تبعیض بین مدارس دولتی و غیرانتفاعی نیازمند راهکار سازنده است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین جمالی‌زاده در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان فسا با تاکید بر لزوم راهکاری سازنده برای تبعیض و شکاف بین مدارس دولتی و غیر انتفاعی گفت: یکی از معضلات در مسیر تحصیل جوانان و نوجوانان دانش‌آموز ما، وجود تبعیض در امکانات و کیفیت تحصیل بین مدارس عادی دولتی و مدارس خاص است که این مساله آثار شکننده علمی و روحی جبران ناپذیری بر دانش آموزان مستعد محروم دارد.

امام جمعه فسا افزود: لازم است تا معلمین عزیز از دل این کلاس‌های درس با استفاده بهتر از ظرفیت‌های موجود، دانش آموزان مؤثر باسواد و پژوهش‌محور تحویل جامعه بدهند.

وی اعلام کرد: طبق آمارهای موجود، در حال حاضر حدود ۱۷ میلیون نفر از جمعیت کشور دانش آموزی است و این یعنی یک پنجم کل جمعیت کشور را فقط دانش آموزان تشکیل می‌دهند که در اختیار آموزش و پرورش است.

حجت الاسلام جمالی زاده تصریح کرد: ما چه اندازه در نقش آفرینی و تعلیم و اداره این سرمایه‌ها و این جمعیت ۱۷ میلیون نفری، آسیب شناسی و کار علمی پژوهشی کرده و در راستای ارتقا خروجی‌های آن نقش داشته‌ایم؟

وی در ادامه ضمن گرامیداشت هفته کار و کارگر ابراز کرد: با اینکه موضوع کار و کارگری در اسلام از جایگاه ممتازی برخوردار است و در بیانات بزرگان انقلاب در طول دوران انقلاب تاکنون بر رفع مشکل قشر کارگر تأکید می‌شده ولی هنوز در برخی موارد دیده می‌شود که کارگران عزیز ما دچار گرفتاری‌هایی همچون قراردادهای موقت، مشکل بیمه کارگران و وضعیت معیشتی این قشر در برخی مراکز و امثال آن هستند که می‌طلبد مسئولین کشوری در هر سه قوه، با در نظر گرفتن حقوق کارفرمایان در راستای ارتقای جایگاه کار و کارگری در کشور، فکری اساسی کنند.

حجت الاسلام جمالی زاده عنوان کرد: این در حالی است که رئیس‌جمهور بارها بر حل هرچه سریع‌تر مشکل بیمه کارگران تاکید و دستور فوری در این زمینه داده‌اند اما متأسفانه به گفته برخی کارگران طی چهار سال گذشته علاوه بر اینکه هیچ سهمیه جدیدی برای بیمه کارگران شهرستان فسا لحاظ نشده، بلکه بیمه ده‌ها کارگر را هم قطع کردند.

خطیب جمعه فسا متذکر شد: سزاوار نیست که این قشر را اینچنین در زحمت قرار دهیم زیرا اگر زمانی کار نباشد کارگر چگونه بیمه‌اش را پرداخت کند؟

وی در بخش پایانی خطبه‌های خود با اشاره به در پیش بودن فصل تابستان و بحران کم آبی، خطاب به مردم فسا بیان کرد: از مردم عزیز می‌خواهم مشکل کم آبی و صرفه‌جویی را در زندگی خود مدنظر قرار داده و مسئولین هم با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و تابستان، بر نحوه توزیع و مصرف آب به گونه‌ای نظارت داشته باشند تا مردم دچار مشکل نشوند.

حجت الاسلام جمالی‌زاده در خاتمه گفت: بر اساس اعلام کارشناسان، بارش‌های بهاری به کشاورزان شهرستان فسا بیش از چندین میلیارد تومان خسارت وارد کرده که امید است با تلاش مسؤولین جهاد کشاورزی استان فارس این خسارت‌ها هر چه سریع‌تر پرداخت شود تا بخشی از مشکلات آنها حل شود.

کد خبر 6089144

دیگر خبرها

  • آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد
  • نقش سازنده گلزن تراکتور در بازی با ذوب آهن!
  • عیسی در روز تلخ بهترین گلزن فصل پرسپولیس شد
  • نفس بازغی و شهاب حسینی در پشت صحنه گناه فرشته | ببینید
  • کلاس مجردها پس از ۶۰ ماه مجدداً مهمان دانشگاه تهران می‌شود
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • رفع تبعیض بین مدارس دولتی و غیرانتفاعی نیازمند راهکار سازنده است
  • فیلم شهاب حسینی و پارسا پیروزفر نیامده رکورد شکنی کرد
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است