Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای هادی مدقق مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، در خصوص آخرین وضعیت تحول دیجیتال و توسعه دولت الکترونیک در صنعت برق کشور، به سوالات زیر پاسخ داد:

تاکنون چه طرح‌هایی برای تحول دیجیتال و توسعه دولت الکترونیک در حوزه برق به مرحله اجرا درآمده است؟

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر: قدم اول تحول دیجیتال در صنعت برق که مردم آن را حس کردند، حذف قبوض کاغذی و قدم دوم، راه اندازی اپلیکیشن و وبسایت برق من بود که حدود ۴۰ خدمت را در بحث خدمات فروش و پس از فروش، بهره برداری، خاموشی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. فراهم کرده؛ این خدمات برای افرادی که دسترسی به اینترنت ندارند، از طریق شماره تماس‌های ۱۵۲۱ و ۱۲۱ ارائه می‌شود.

نصب کنتورهای هوشمند کیفیت ولتاژ برق را افزایش می‌دهد

قدم اصلی تحول دیجیتال صنعت برق نیز، نصب کنتور‌های هوشمند است که بخش عمده داده‌ها را گردآوری و یک کلان داده ایجاد کرده است. عمدتا در مباحث مدیریت مصرف به بحث کنتور‌های هوشمند اشاره می‌شود؛ اما این اقدام، افزایش کیفیت ولتاژ برق تحویلی به مشترکان را نیز قابل رصد می‌کند. قبلا منتظر می‌ماندیم تا مشترکی تماس بگیرد و شکایتی کند تا متوجه شویم که کیفیت ولتاژ در نقطه‌ای مشکل دارد؛ اما این موضوع اکنون در بخش عمده‌ای از شبکه برق رؤیت پذیر شده است.

مشترکانی که با استفاده از پنل‌های خورشیدی تولید برق دارند، همگی به کنتور‌های هوشمند تجهیز شده‌اند و مدیریت تولید و مصرف آن‌ها در بازه‌های ۱۵ دقیقه‌ای و یک ساعته قابل رصد است. اهمیت تراز تولید و مصرف در تابستان بیشتر دیده می‌شود و مشترکان زیادی هستند که در این فصل، امکان تولید برق با استفاده از واحد‌های اضطراری مثل واحد‌های دیزلی را دارند که همگی از همین طریق رؤیت پذیر می‌شوند.

تبادل داده میان دستگاه‌های اجرایی با راه اندازی سامانه انرژی الکترونیکی شد

این هوشمندسازی‌ چه تاثیری بر اقتصاد کشور دارد؟

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر: هوشمندسازی در صنعت برق را با موضوع کنتور‌ها شروع کردیم؛ اما به جز مشترکان، برای پیمانکاران و سایر ذی نفعان مرتبط با صنعت برق نیز برنامه‌هایی آغاز شده؛ به طور مثال، سامانه انرژی را راه اندازی و وبسایت‌هایی را با کمک مجموعه‌های مدیریت آب، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری و صنعت برقرار کردیم تا بتوانیم داده‌ها را میان دستگاه‌ها تبادل کنیم.

اکثر مشترکان این حوزه‌ها، بر اساس پروانه و مجوزی که دارند، از تعرفه‌های تخفیفی استفاده می‌کنند که صدور این مجوزها در گذشته سنتی و کاغذی بود؛ اما اکنون امکان تبادل اطلاعات میان سازمان‌ها فراهم شده است.

فراهم شدن امکان رصد درگاه‌های پرداخت قبوض با توسعه هوشمندسازی در صنعت برق

در مباحث مالی مشترکانی که از طریق بانک‌ها و PSP ها پرداخت قبوض داشتند نیز، دستگاه نظارتی یعنی بانک مرکزی، از زمانی که باید بانک عامل این نقدینگی را به حساب واریز کند، مطلع نبود؛ اما با هوشمندسازی که اکنون رخ داده، تمامی درگاه‌های پرداخت را به راحتی رصد می‌کنیم.

برنامه هوشمندسازی که از دو سال پیش به مرور آغاز شده، اکنون نتایج و ارزش افزوده آن در حال دریافت است و قطعا آن را ادامه خواهیم داد. مهمترین نتیجه این اقدامات، دستیابی به داده‌هایی است که می‌توان آن‌ها را تحلیل کرد و همچنین شفاف سازی صورت می‌گیرد تا همه بدانند چه اتفاقاتی در مصرف برق در حال وقوع است و شاید بسیاری از مسائل، با همین شفاف سازی رفع شود.

روز سی و یکم فروردین، آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، در دومین جلسه شورای عالی اداری کشور در دولت سیزدهم گفت: اگر دستگاهی در ایجاد دولت الکترونیک و تجمیع داده‌ها و اطلاعات کشور کوتاهی کند، باید برخورد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت برق هوشمندسازی درگاه بانکی مجوز کسب و کار تحول دیجیتال صنعت برق راه اندازی کنتور ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود

ایسنا/فارس معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: در سال جاری، تعداد ۵ هزار سامانه خورشیدی در این استان با توان تولیدی ۲۵ هزار کیلو وات نصب و راه‌اندازی می‌شود.

حمیدرضا جلایر امروز، ۱۱ اردیبهشت با اعلام این خبر افزود: از ابتدای اجرای طرح بهره‌گیری از ظرفیت سامانه‌های خورشیدی درسال ۹۵ تاکنون، تعداد۹۴۳ سامانه خورشیدی مختص مشترکان با توان تولیدی ۶۳۰۰ کیلووات با سرمایه‌گذاری بالغ بر هزار و۵۷۵ ‌میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در سطح شهرستان‌های استان فارس نصب و راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه شهرستان فسا با احداث ۱۰۰سامانه، شهرستان بختگان با ۷۸ سامانه و شهرستان اقلید با ۷۱ سامانه خورشیدی بیشترین تعداد نصب سامانه‌ها را در میان سایر شهرستان‌های استان فارس دارند، گفت: متوسط میزان تابش این استان بین ۲هزار تا ۲۲۰۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال است که این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فارس منبع انرژی پاک، دسترسی آسان، عدم ایجاد آلودگی صوتی و حمایت ازسوی دولت را از جمله مزیت های سامانه‌های خورشیدی برشمرد و تصریح کرد: این سامانه‌ها طول عمر مفید۲۰ ساله داشته و با شست‌وشوی حداقل ماهی یکبار می توان بازدهی آنان را افزایش داد.

جلایر، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس نیز اظهار کرد: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است که متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • بدهی صنعت برق به بورس انرژی
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود