Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@07:38:30 GMT

ماجرای «نظم نوین جهانی» مورد اشاره رهبر انقلاب چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۲۳۹۴

ماجرای «نظم نوین جهانی» مورد اشاره رهبر انقلاب چه بود؟

‍‍‍‍‍‍

نظم نوین جهانی که بوش پدر در سال ۱۹۹۰ اعلام کرد، در حال فروپاشی است. عصر هژمون آمریکا به پایان رسیده و جهان در آستانه‌ یک نظم جدید است.

به گزارش مشرق، روز سه‌ شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ شاهد یکی از مهمترین سخنرانی‌های رهبر انقلاب در ابتدای قرن جدید بودیم. رهبر انقلاب در جمع دانشجویان در رابطه با تحولات جهانی فرمودند: « جهان در آستانه‌ی یک نظم جدید است؛ یک نظم بین‌المللی جدید در پیش است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در مقابل نظم تک‌قطبی‌ای که بوش پدر بیست و چند سال پیش اعلام کرد.»

دانلود

۱۱ سپتامبر ۱۹۹۰| اعلام نظم نوین جهانی

چهل روز از اشغال ۶ ساعته کویت (۱۱مرداد ۱۳۶۹) توسط ارتش صدام گذشته است. بوش پدر روز ۱۱ سپتامبر ۱۹۹۰ در کنگره آمریکا حاضر شد و به عنوان رئیس جمهور تنها ابرقدرت جهان از عبارتی مهم برای دنیا سخن گفت: نظم نوین جهانی.

به این عبارات دقت کنید: «امروز در یک لحظه منحصر به فرد و خارق العاده ایستاده ایم. بحران خلیج فارس فرصتی نادر برای حرکت به سوی یک دوره تاریخی مشارکت فراهم کرده است. از میان این دوران پرآشوب هدف ما - نظم نوین جهانی - می‌تواند پدیدار شود.»

دانلود

شناخت وضعیت دنیای آن روز مهم است. دیوار برلین به عنوان نماد جنگ سرد منهدم شده بود. شوروی آخرین نفس‌های خود را می‌کشید و بازی بزرگ جنگ سرد به سود واشنگتن تمام شده است. هیچ نیروی مادی در جهان برابر آمریکا وجود نداشت.

ایالات متحده آمریکا در این دروه زمانی توانست بزرگترین ائتلاف نظامی بعد از جنگ جهانی دوم را برای لشکرکشی به منطقه غرب آسیا ایجاد کند. ائتلافی شامل ارتش‌های ۲۸ کشور از ۵ قاره جهان. از سوریه «حافظ اسد» تا انگلیس «جان میجر» عضو این ائتلاف بودند.

بوش پدر در روز ۲۶ دی ۶۹ گفت:‌ «این یک لحظه تاریخی است. ما در سالی که گذشت، پیشرفت بزرگی در اتمام دوره طولانی درگیری و جنگ سرد داشته‌ایم. ما این فرصت را پیش رو داریم که برای خود و برای نسل‌های آینده نظم نوین جهانی ایجاد کنیم.» این سخنرانی ۲ ساعت پس از آغاز حمله ائتلاف به ارتش صدام ایراد شد.

فرمانده حمله ژنرال «شوارتسکف پسر» بود. شوارتسکف نامی آشنا در تاریخ ایران است. شوارتسکف پدر در زمان حیات خود به عنوان قدرتمندترین آمریکایی حاضر در ایرانِ قبل از انقلاب شناخته می‌شد. او از عوامل سقوط دولت مصدق، بازگرداندن محمدرضا به تخت سلطنت و یکی از پایه گذاران ساواک در رژیم پهلوی بود.


بوش پدر(رئیس جمهور آمریکا) | شوارتسکف پسر(فرمانده سنتکام) | باربارا(همسر بوش)

حال «شوارتسکف پسر» طراح و مجری عملیات موسوم به «طوفان صحرا» شده بود. 

امّا کویت بهانه بود. این نکته در سخنرانی ۲۹ ژانویه ۱۹۹۱ بوش پدر نیز وجود دارد. رئیس جمهور وقت آمریکا در کنگره گفت که موضوع فراتر از یک کشور کوچک (یعنی کویت) است. اصل موضوع اعلام موجودیت عصر هژمون آمریکاست.

عصری که «فوکویاما» نظریه‌پرداز و ایدئولوگ اهل آمریکا در سال ۱۹۹۲ آن را «پایان تاریخ» نامید. طبق این نظریه، یک جهان وجود دارد و یک نظام لیبرال دموکراسی که همه کشورها به سوی آن حرکت خواهند کرد.

از نتایج عصر هژمون برای واشنگتن تبدیل این کشور به یک قدرت بزرگ در تاریخ بشریت بود.

دوره هژمونی آمریکا قریب به ۲۰ سال طول کشید. واشنگتن در تمام حوزه های قدرت نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مسلط بود. اوج این نظم جهانی امّا دقیقاً نقطه افول آن شد!

۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱| سقوط در اوج!

آمریکا با شروع هزاره سوم میلادی به غرب آسیا لشکر کشید. هدف بالکانیزاسیون منطقه تحت عنوان طرحی موسوم به «خاورمیانه جدید» بود. 

ژنرال «کلارک» فرمانده اسبق یوکام (نیروهای ارتش آمریکا در قاره اروپا) فاش کرد که آمریکا بعد از اشغال افغانستان برنامه‌ریزی کرد تا ۷ دولت در جهان اسلام را سرنگون کند. شروع این فرآیند با عراق  بود و بعد سومالی، لیبی، سودان، لبنان، سوریه و در نهایت ایران!

این طرح در راستای تشکیل اسرائیل بزرگ به وسعت رودخانه نیل تا خلیج فارس طراحی شد.


پروژه خاورمیانه جدید

امّا نیروی قدس سپاه موازی با پروژه آمریکا در غرب آسیا فعال شد. «پیتر گالبرایت» دیپلمات ارشد آمریکا در جنگ اول و دوم خلیج فارس در کتاب خاطرات خود تحت عنوان «پایان عراق: چگونه بی‌کفایتی آمریکا جنگی نافرجام را رقم زد؟» نوشت: «جنگی که برای برای تضعیف جمهوری اسلامی به راه انداخته شد، تهران را به برترین موقعیت استراتژیک خود در طول ۴ قرن اخیر رساند.»

 نیروهای مقاومت حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ با پشتیبانی ایران توانست اولین شکست ماشین جنگی رژیم صهیونیستی را به ثبت برساند.

جنگی که به قصد فتح لبنان و در مرحله بالاتر قیچی کردن سوریه بود و «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه وقت آمریکا آن را «درد زایمان خاورمیانه جدید» نامید.

در عراق نیز همینگونه شد. نیروهای مقاومت عراق تحت حمایت نیروی قدس موفق شدند ارتش آمریکا را در سال ۲۰۱۱ از خاک عراق اخراج کنند.

تا به اینجای کار، بزرگترین لشکرکشی قرن ۲۱ روی دست شهروندان آمریکا ۷ تریلیون دلار هزینه گذاشت. هزینه‌ای که با وجود ده‌ها هزار نظامی معلول و مجروح از نبردهای غرب آسیا بیشتر نیز خواهد شد. 

نتیجه نیز چیزی جز سرنگونی دشمنان ایران و تبدیل تهران به قدرت اول غرب آسیا نبود. در همین احوال، چین از گیرکردن ماشین جنگی آمریکا در باتلاق خاورمیانه نهایت بهره را برد و با فراغ بال خود را به بالاترین سطح اقتصادی و تکنولوژیکی جهان رساند. 

اکنون چین بزرگترین نیروی دریایی جهان و قدرت اول هوش مصنوعی است. چین با در نظر گرفتن شاخص برابری قدرت خرید (PPP) قدرت اول اقتصاد جهان است. این یعنی قدرت در حال انتقال به نیمکره شرقی جهان است.


۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان در سال۲۰۵۰

 موسسه PWC (یکی از بزرگترین شرکت‌های حسابرسی جهان) برآورد کرده است که ۵ قدرت برتر اقتصاد جهان در سال ۲۰۵۰ میلادی به ترتیب چین، هندوستان، آمریکا، اندونزی و برزیل خواهند بود. یعنی سقوط آمریکا به رده سوم جهان!

برآوردها حاکی از آن است که مجموع سهم ۲ کشور چین و هندوستان از تولید ناخالص داخلی (GDP) کل دنیا ۳۵% خواهد شد. در مقابل، مجموع سهم آمریکا و ۲۷ کشور اتحادیه اروپا به  ۲۱% سقوط خواهد کرد. 


شاخص تولید ناخالص داخلی(GDP) در سال ۲۰۵۰ جهان

در بعد سیاسی نیز جنگ اوکراین عیار اثرگذاری بلوک غرب به رهبری آمریکا بر کشورهای جهان در سال ۲۰۲۲ را مشخص کرد.

فقط ۴ کشور آنگلوساکسون (آمریکا، انگلیس، کانادا و استرالیا)، اتحادیه اروپا و کشورهای ژاپن، کره جنوبی و رژیم صهیونیستی به کمپین تحریم روسیه پیوستند. حتی شیخ نشینان خلیج فارس نیز در این فهرست حضور ندارند.

کشورهای که روسیه را تحریم کردند | منبع عکس: BusinessToday

شاید فوکویاما بهترین قاضی برای اوضاع فعلی آمریکا باشد. او در مقاله‌ سال ۲۰۲۱  خود از ادعای «پایان تاریخ» عقب نشینی کرد و این بار از «پایان دوران آمریکا» سخن گفت. این نظریه‌پرداز مشهور جهان غرب اکنون معتقد است: «آمریکا موقعیت هژمونیک قبلی خود را باز نمی‌یابد و همچنین نباید آرزوی آن را داشته باشد.»

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت نظم نوین جهانی رهبر انقلاب اسلامی فرانسیس فوکویاما جنگ اوکراین خاورمیانه کره جنوبی امریکا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت نظم نوین جهانی خلیج فارس غرب آسیا بوش پدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۲۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد

وقتی سال ۱۳۹۴ رهبر معظم انقلاب نامه‌ای به جوانان غربی نوشتند و آن‌ها را به بیداری و آگاهی دعوت کردند؛ شاید کمتر کسی چنین باوری داشت که روزی جامعه نخبگانی غرب به این سطح از بینش و بصیرت برسد و علیه جنایات رژیم صهیونیستی دست به تحصن و اعتراض بزند

به گزارش ایسنا، پایگاه بصیرت نوشت، هفتم ژانویه ۲۰۱۵ (۱۷ دی‌ماه ۱۳۹۳) بود که افراد مسلح به دفتر یک مجله در فرانسه حمله کردند. در آن زمان گزارش‌های ابتدایی حاکی از کشته‌شدن ۱۲ نفر بود و تصاویر و فیلم‌های این حمله ترویستی به سرعت در فضای مجازی منتشر می‌شد. مجله شارلی ابدو که یک مجله فکاهی و هجوآمیز بود بارها به مقدسات اسلامی و حتی مسیحیت توهین کرده بود و درون‌مایه مطالب این مجله تا حدود زیادی دین‌ستیزانه و نژادپرستانه است. این حمله توسط دو نفر نام‌های سعید کواشی و شریف کواشی انجام می‌شد و علت آن را چاپ کاریکاتوری از ابوبکر البغدادی رهبر گروه تروریستی داعش در این نشریه اعلام کردند. چند روز بعد القاعده یمن مسئولیت حمله را به عهده گرفت و رهبر این گروه در پیامی اعلام کرد که مهاجمان به شارلی ابدو دستور داشتند که به خاطر «توهین به پیامبر اسلام» به دفتر این مجله حمله کنند.

ماجرای «شارلی ابدو» موجب شد تا به چند مسجد و تعدادی از اماکن متعلق به مسلمانان در فرانسه حمله شود. گروه‌های افراطی و نژادپرستانه حمله به فرانسه را بهانه‌ای یافتند تا جلوی موج مهاجرت از خارومیانه به کشورهای اروپایی را بگیرند و روزانه صحنه‌های تحقیرآمیزی از نحوه برخورد با مسلمانان در مرزهای کشورهای اروپایی از جمله یونان و صربستان منتشر می‌شد.

نامه هوشمندانه رهبر انقلاب به جوانان غرب در سال ۹۴

حمله به شارلی ابدو نه تنها موج اسلام ستیزی را متوقف نکرد بلکه آن را تشدید کرد و همین مجله در شماره بعدی خود کاریکاتوری از پیامبر اسلام (ص) را منتشر کرد. در واقع اوضاع جهانی از دو سو مسلمانان را هدف قرار می‌داد. از یک طرف داعش به عنوان نسخه اصلی اسلام به اروپا معرفی می‌شد و از طرفی مسلمانان آواره از دست داعش، در پشت مرزهای اروپا کتک می‌خوردند.

در حالی که سرخوردگی مسلمانان روز به روز در حال افزایش بود، رهبر معظم انقلاب اسلامی در هشتم آذر سال ۱۳۹۴ در یک ابتکار و فارغ از گفتگوهای معمول دیپلماتیک نامه‌ای را خطاب به جوانان غربی نگاشتند. این نامه که عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی را خطاب قرار می‌داد، با اشاره به حوادث فرانسه بر چند موضوع اساسی که جهان اسلام و اروپا را درگیر کرده بود اشاره داشت.

در حقیقت رهبر معظم انقلاب با درک صحیح از شرایط غرب راهی را پیش‌پای جوانان کشورهای اروپایی گذاشتند که از آن طریق به راحتی به سمت اسلام حقیقی رهنمون می‌شدند و آن قرآن بود. هم زمان هم نمونه‌های فراوانی از هدایت جوانان و نخبگان اروپایی به سمت اسلام از طریق دسترسی بدون واسطه به قرآن وجود داشت.

تهدیدات دانشجویان آمریکایی را نمی‌ترساند

حالا، اما بیش از ۲۰۰ روز از آغاز جنگ در غزه و کشتار مردم بی‌دفاع می‌گذرد و آمارها از این حکایت دارد که تاکنون حدود ۳۵ هزار نفر به شهادت رسیده و بیش از ۷۷ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. در چنین شرایطی شاهد هستیم که اساتید و دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌های غرب به صحنه آمده و نسبت به ادامه این جنایت‌ها اعتراض می‌کنند. در این بین البته برخی معتقدند که فرهیختگان جهان غرب باید زودتر به کشتار مردم مظلوم غزه واکنش نشان می‌دادند نکته قابل توجه، اما گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل از تظاهرات گسترده مردمی و اعتراضات سراسری دانشگاهیان در آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی بود که گزارشگر می‌گفت: «ما به لحظه انفجار و تعیین کننده‌ای نزدیک می‌شویم؛ تهدیدات واقعا دانشجویان را نمی‌ترساند و آن‌ها اصرار دارند که درآن مکان‌ها بمانند!»

در ادامه باید گفت که رسانه‌های اسرائلی به این نخبگان اتهاماتی مانند یهود ستیزی می‌زنند یا ادعا می‌کنند که آن‌ها تحت تاثیر جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را در پیش گرفته‌اند، اما واقعیت این است که ایران در مسیر خردمندانه‌ای حرکت می‌کند که این روزها جامعه فرهیخته و دانشگاهی آمریکا نیز به آن پی‌برده است.

تحصن ۴۰ دانشگاه و بازداشت شماری از دانشجویان

در ادامه باید اذعان کرد که دانشجویان ۴۰ دانشگاه در آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه تحصن کرده‌اند، در همین راستا دانشگاه کلمبیا اعلام کرد که تخلیه تظاهرکنندگان حامی فلسطین را از محوطه این دانشگاه به تعویق انداخته است.

دانشگاه کلمبیا در نیویورک آمریکا تخلیه تظاهرکنندگان طرفدار غزه را از محوطه دانشگاه به تعویق انداخت. ریاست دانشگاه کلمبیا ضمن اعلام این خبر افزود که مذاکرات با تظاهرکنندگان حامی فلسطین پیشرفت نشان داده و این مذاکرات همچنان ادامه دارد و پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه دعوت نشده است.

منابع خبری هم اعلام کردند که پلیس آمریکا تحصن دانشجویان دانشگاه ایندیانا را در حمایت از غزه و فلسطین هدف حمله قرار داد. این حمله پس از آن صورت گرفت که تحصن کنندگان حاضر به جمع کردن چادهای نصب شده در محوطه دانشگاه نشدند.

به گفته منابع مذکور، پلیس دست‌کم ۳۳ دانشجوی معترض به نسل کشی در غزه را در این دانشگاه بازداشت کرده است. تحصن دانشجویان دانشگاه جورج واشینگتن در حمایت از غزه و فلسطین نیز با وجود بازداشت‌ها و سرکوب‌ها همچنان ادامه دارد. پلیس آمریکا دانشجویانی را در دانشگاه اوهایو در حمایت از غزه و فلسطین تظاهرات کرده بودند، هدف حمله و سرکوب قرار داد و شماری از آن‌ها را بازداشت کرد.

شعارهایی در حمایت از فلسطین و مردم ایران در دانشگاه‌های آمریکا

همچنین روز دوشنبه در دانشگاه ییل آمریکا نیز دانشجویان در ادامه تحصن دانشجویان در کالیفرنیا به اختصاص بودجه به رژیم اعتراض کردند که نزدیک به ۴۷ نفر از آن‌ها نیز بازداشت شدند. در دانشگاه نیویورک نیز اساتید دانشگاه، درست وقتی که مسئولان دانشگاه سعی در متفرق کردن دانشجویان داشتند، اساتید اطراف دانشجویان، دیوار تشکیل دادند و اجازه ندادند تجمع‌های اعتراضی متفرق شود. بخش جالب تجمع‌های اعتراضی علیه حمایت دولت آمریکا از رژیم، شعارهایی بود که در حمایت از مردم ایران داده شد. گروهی از دانشجویان از عملیات ایران در سرزمین‌های اشغالی نیز حمایت کردند. ادامه اعتراضات در کالیفرنیا و اوج گرفتن آن در دانشگاه‌های آمریکا تا آنجا ادامه پیدا کرد که «الیز استفانیک»، نماینده مجلس نمایندگان و هیات جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، نامه‌ای ارسال کردند و به‌خاطر عدم تامین محیط امن برای دانشجویان از او خواستند که استعفا دهد. با این حال، اما دولت بایدن همچنان حامیان فلسطین را یهودستیز خوانده و اقدام اعتراضی دانشجویان را محکوم کرده است.

جان کلام
این تحولات در حالی است که رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که پلیس آمریکا طی هفته گذشته حدود ۵۵۰ دانشجو حامی فلسطین و غزه را در دانشگاه‌های بزرگ این کشور بازداشت کرد. در این میان باید گفت این احتمال وجود دارد که اعتراضات به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جوامع دیگر نیز تکرار شود. نباید فراموش کرد که دستگاه رسانه‌ای جهان همواره تلاش می‌کند که واقعیت آنچه در غزه می‌گذرد به گوش جامعه نخبگان نرسد. اما به دلیل حجم بالای جنایت در غزه رسانه‌های آمریکایی نتوانستند، فضا را بسته نگه دارند. لازم به یادآوری است که اساتید و دانشجویانی که نسبت به شرایط مردم مظلوم غزه اعتراض می‌کنند خطر دستگیری را به جان می‌خرند و این اقدام آن‌ها نشان می‌دهد که این فرهیختگان به خاطر جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را دنبال نکرده‌اند در واقع آن‌ها آگاه شده‌اند و وظیفه انسانی خود می‌دانند که از مردم مظلوم غزه دفاع کنند و این رویکرد نشانه دیگری از شکست اسرائیل است به عبارت دیگر باید خاطرنشان کرد که وقتی سال ۱۳۹۴ رهبر معظم انقلاب نامه‌ای به جوانان غربی نوشتند و آن‌ها را به بیداری و آگاهی دعوت کردند؛ شاید کمتر کسی چنین باوری داشت که روزی جامعه نخبگانی غرب به این سطح از بینش و بصیرت برسد و علیه جنایات رژیم صهیونیستی دست به تحصن و اعتراض بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • ببینید | ماجرای خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنیدند
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • ماجرای دریافت انگشتر رهبر انقلاب توسط یک کارگر
  • ببینید/ ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی
  • جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد
  • عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب از فساد جلوگیری می‌کند
  • عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب باعث جلوگیری از فساد می‌شود
  • (عکس) اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش