Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@18:27:19 GMT

جنگ روانی در بازار ارز

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۲۴۱۰

جنگ روانی در بازار ارز

در شرایطی که مقام‌های مسئول با هدف کاهش التهاب بازار می‌گویند حجم در آمد‌های ارزی ایران افزایش یافته، نرخ دلار، تحت‌تأثیر اخبار رسانه‌های غربی از مرز ۲۸ هزار تومان عبور کرده است. فعالان بازار می‌گویند؛ با توجه به مجموعه شرایط به‌نظر می‌رسد شاهد آغاز نوعی جنگ روانی و رسانه‌ای در بازار ارز هستیم.

به‌گزارش همشهری، صدور سیگنال‌های متناقض، بازار ارز را سردرگم کرده، چنان‌که همین عامل موجب شد قیمت دلار در آخر هفته قبل برای دومین بار در سال‌جاری از مرز ۲۸ هزار تومان عبور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود آنکه مقام‌های مسئول می‌گویند درآمد‌های ارزی افزایش یافته و منابع ارزی بلوکه شده ایران آزادشده، هنوز اطلاعات کاملی از میزان افزایش درآمد‌های ارزی ایران وجود ندارد.

ضمن اینکه گزارش‌های برخی منابع غربی در مورد منتقل نشدن ارز‌های بلوکه شده به داخل، به ابهام‌های موجود در بازار ارز دامن زده است. به‌نظر می‌رسد بازار ارز در شرایط فعلی به شفاف‌سازی بیشتری نیاز دارد تا جلوی رشد قیمت‌ها گرفته شود.

افزایش درآمد‌های ارزی

رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید؛ درآمد‌های ارزی ایران به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. به‌گفته علی صالح آبادی همه درآمد‌های ارزی حاصل از صادرات به‌ویژه صادرات نفتی در فروردین ماه وصول شده است. همچنین در اطلاعیه بانک مرکزی نیز تأکید شده است؛ عرضه و معامله ارز صادرکنندگان در سامانه نیما در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۹۰درصد رشد کرده است.

همزمان جواد اوجی، وزیر نفت نیز در پاسخ به این پرسش که آیا ایران درآمد ارزی حاصل از سوخت‌های صادراتی را با توجه به تحریم‌ها در اختیار می‌گیردیا خیر؟ گفته است:هر چه نفت و میعانات محصولات پتروشیمی فروختیم همه را زمان سر رسید وصول کرده‌ایم.

احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز میزان صادرات محصولات پتروشیمی در سال گذشته را ۱۴.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ۱۲.۵ میلیارد دلار از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی در سامانه نیما برای تامین ارز موردنیاز کشور عرضه شده است.

محمد کشتی‌آرای، نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران هم از افزایش عرضه ارز‌های خانگی در بازار خبر داد و گفت: با ممنوعیت نگهداری بیش از ۱۰هزار دلار در خانه، قسمتی از ارز‌های خانگی برای تبدیل به سکه به بازار عرضه شده است.

به باور کارشناسان، در شرایطی که به‌طور طبیعی رشد درآمد‌های ارزی و افزایش عرضه ارز باید به کاهش قیمت ارز منجر شود، اما این رویداد تاکنون از شیب صعودی قیمت دلار جلوگیری نکرده است، که شاید دلیل آن ارائه نشدن جزئیات دقیق آمار‌های ارزی باشد.

آزاد‌سازی منابع ارزی

همزمان با کمبود اطلاعات در مورد میزان در آمد‌های ارزی، که تاکنون محرمانه تلقی شده، اخبار متفاوتی نیز در مورد آزاد‌سازی منابع ارزی به گوش می‌رسد از یک‌سو منابع داخلی بار‌ها گفته‌اند؛ بخشی از درآمد‌های ارزی بلوکه شده ایران آزاد شده، اما هیچ‌گاه مشخص نشده چه میزان ارز و از چه محلی آزاد شده است. همین ابهام موجب شده فضای بازی برای رسانه‌های غربی فراخ و گشاده شود.

چنان‌که به‌تازگی روزنامه گاردین به نقل از یک منبع ناشناس دولتی ایران مدعی شده بود: بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی انگلیس در زمان آزادی نازنین زاغری و انوشه آشوری، ۲ تبعه انگلیسی-ایرانی، هنوز به‌دست تهران نرسیده است.

این روزنامه مدعی شد این پول در عمان بلوکه شده و فقط یک میلیون پوند آن به تهران منتقل شده است. هرچند روابط‌عمومی بانک مرکزی ادعای نشریه گاردین را رد کرده و توضیح داده؛ ۳۹۰میلیون پوند بدهی انگلیس به ایران، به‌طور قطعی و کامل توسط ‎بانک مرکزی ایران وصول شده است، اما به‌نظر می‌رسد این جنگ روانی در بازار ارز تا زمانی که از آمار‌های درآمد‌های ارزی ابهام‌زدایی نشود، ادامه خواهد داشت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار ارز دلار درآمد های ارزی بازار ارز بانک مرکزی بلوکه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۲۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است

معاون صنایع عمومی وزارت صمت نامه‌ ۱۰ انجمن صنعتی درباره نرخ ارز را منتسب به جریان تورم‌ساز خواند و گفت: انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت می‌کنند اما ارز را می‌خواهند ۶۰ هزار تومان بفروشند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در واکنش به نامه اخیر برخی تولیدکنندگان بزرگ کشور به مقام معظم رهبری درخصوص بازگشت ارز صادراتی و فروش آن به نرخ بالاتر از نیما با تاکید براینکه این نامه جای ابهام دارد، اظهار کرد: در واقع اینها جریان تورم ساز کشور هستند. جریان تورم گرایی که سومدیریت خود را با کاهش پول ملی تنظیم می‌کنند. اینها شرکت‌هایی هستند که برخی از آنها به جای اینکه به بهره‌وری تولید فکر کنند هر ساله در این فصل با بازی با صورت های مالی و قیمت سازی، سودهای کلان گزارش می‌کنند؛ مثلا شرکتی که سال گذشته 105 همت سود گزارش کرده است چرا باید چنین نامه‌ای بنویسد؟

اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست

وی ادامه داد: به عنوان نمونه انجمن نساجی یا صنعت کفش که این نامه را امضا کردند باید بررسی شوند که آیا اساسا ارزی آورده‌اند که در کانال 40 هزار تومان فروخته باشند؟ اینها که ارز خود را در کانال های بالاتر می‌فروشند.

برادران تصریح کرد: شرکتی که تولیدش کمتر شده چرا سودش زیاد شده است؟ این سوال بنده باعث ناراحتی بسیاری شده بود، اما واقعا 105 همت سود چه معنایی می‌دهد؟‌ اصلا چه مشکلی بزرگی وجود داشت که به رهبری نامه نوشته‌اند؟‌ از این بیشتر می‌خواستند سود کنند؟ اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست اما نه صنایع بالادست.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت با اشاره به دخالت بی‌مورد بورس کالا در این موضوع، تاکید کرد: بورس کالا یک شرکت خصوصی است و نباید در حوزه سیاست‌گذاری دولت وارد شود که در این صورت تخلف آن محرز است. بورس کالا کارمزدش را بگیرد تا در آن بستر معاملات صورت بگیرد.

چرا حقوق مالکانه دولت را با نرخ 60 هزار تومان نمی‌دهند؟

وی تصریح کرد: سهامدار بورس کالا شرکت مس است و معلوم است این شرکت یا شرکت فولاد می‌خواهند بیشتر بفروشند. اینها می‌خواهند بیشتر سود کنند و به همین دلیل چنین کاری کرده‌اند. تصور کنید شرکت فولاد در سال گذشته 108 همت سود کرده است؛ از جیب مردم و از جیب زنجیره پایین دست مثل لوازم خانگی که باید سود می‌کرد اما در واقع با خام فروشی سود کرده است! در حال حاضر هم کالا را داخل کشور گران‌تر می‌فروشند و حالا می گویند ارز صادراتی را با نرخ بالاتر بفروشیم!

برادران ادامه داد: آقایان انرژی را با دلار 10 هزار تومان، نیروی انسانی را با دلار 15هزار تومان و بنزین را با دلار هزار تومان می‌گیرند؛ بعد کالا را با نرخ 50 هزار تومان بفروشند؟ چرا باید اینگونه باشد؟ مگر اینکه بگوییم حقوق مالکانه دولت را با نرخ 60 هزار تومان پرداخت کنند و همینطور انرژی و ... را سپس در این شرایط ارز صادراتی را با نرخ 60 هزار تومان بفروشند. 

چرا هر سال در اردیبهشت ماه جریان‌سازی می‌کنند؟

به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صمت، متوسط مواد اولیه این شرکت‌ها کمتر از 30 هزار تومان است؛ مگر حقوق نیروی انسانی را با دلار 60 هزار تومانی می‌دهند که می خواهند ارز صادراتی خود را بالا بفروشند؟!

وی با تاکید براینکه جریانی پشت پرده است که هر سال اردیبهشت ماه جریان سازی می‌کنند و امسال بورس کالا هم ایدئولوگ آنها شده است، تصریح کرد: رهبری قبلا پاسخ اینها را داده‌اند که شرکت های بزرگ دولتی که مواد اولیه را از دولت می‌گیرند چرا برنامه‌ها و سیاست‌های خود را با دلار تلگرامی تنظیم می‌کنند؟

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • افزایش درآمد طراحی سایت با نمایندگی هاست وردپرس ایران
  • اعطای ۴۲ میلیارد دلار ارز در حوزه تولید در سال گذشته
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • طلای جهانی ثابت شد
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات