Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهش وزارت نفت گفت: هدف اصلی تبیین الگوهای تامین و ایجاد ثبات در تامین منابع مالی شرکت‌های دانش بنیان، کاهش وابستگی به منابع دولتی و بهره‌گیری از بخش خصوصی است.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست از سازمان بورس و اوراق بهادار، «رضا عاشوری‌زاده» درباره آمادگی شرکت‌های دانش‌ بنیان در حوزه نفت برای حضور در بازار سهام، اظهار کرد: با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر کاهش خام فروشی نفت و همچنین تاکید ایشان بر دانش بنیان شدن صنعت نفت، موضوع باز تولید ثروت از نفت با محوریت دانش و بهره‌گیری از فناوری‌های جدید با اهمیت‌ بیشتر دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: بهره گیری از منافع حاصل از خام فروشی نفت برای اجرای پروژه‌های زودبازده را می‌توان یکی از چالش‌های اصلی در مغفول ماندن توسعه زیرساخت صنعت نفت به عنوان صنعت اصلی و منبع درآمدی کشور عنوان‌ کرد.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهش وزارت نفت تصریح کرد: امید می‌رود وزارت‌ نفت در دولت سیزدهم، بتواند با برنامه‌ریزی صحیح در راستای کاهش خام فروشی نفت گام موثری بردارد.

عاشوری‌زاده افزود: البته اجرای مسئله مذکور نیازمند آماده شدن زیرساخت‌های لازم از جمله حمایت قانون‌گذار، بلوغ فکری و افزایش سطح آگاهی شرکت‌های اصلی، فرعی و تابعه وزارت نفت به عنوان متقاضیان اصلی حوزه فناوری برای دانش بنیان کردن فرآیندهای عملیاتی است.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهش وزارت نفت گفت: خوشبختانه از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، میزان توجه و سطح اعتماد به شرکت‌های دانش بنیان به طور چشمگیری افزایش یافته، به طوری که اکنون در وزارت‌ نفت قراردادهای کلان پژوهشی با موافقت وزیر نفت از میدان محور به فناوری محور تغییر رویه داده است.

عاشوری‌زاده تاکیدکرد: در صورت تداوم این رویه در سال‌های آتی، شرکت‌های دانش بنیان و فناورمحور با افزایش متخصصان مواجه خواهند شد، در صورت مدیریت درست این مسئله می‌توان علاوه بر تامین نیازهای فناورانه صنعت نفت، گام موثری در راستای صادرات خدمات فناورانه خود به سایر کشورها نیز برداشت.

وی گفت: زیست بوم نوآوری صنعت نفت در دولت دوازدهم به عنوان یک اکوسیستم پویا و فعال برای توسعه اقتصاد دانش بنیان آغاز بکار کرد اما به خاطر نگاه سیاسی از مسیر اصلی خود خارج شد.

عاشوری‌زاده بیان کرد: با پند از مشکلات و کاستی‌های گذشته، اکنون توسعه زیست بوم نوآوری صنعت نفت باید در دستور کار دولت سیزدهم قرار گیرد زیرا نفت متعلق به همه نسل‌هاست و با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان از درآمدهای حاصله برای بومی‌سازی فناورهای مورد نیاز در بخش بالادستی به منظور صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه و در بخش پایین دستی در راستای ایجاد پتروپالایشگاه‌ها و شهرک‌های شیمیایی دانش پایه به منظور ایجاد ارزش افزوده و باز تولید ثروت از نفت خام بهره برد.

معاونت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهش وزارت نفت گفت: البته تردیدی نیست که دستیابی به فناورهای برتر و پیچیده نیازمند صرف هزینه بسیار و پذیرش مخاطرات است.

وی بیان کرد: عمده فناوری‌های مورد استفاده در صنعت نفت در گروه فناوری‌های برتر و با سطح پیچیدگی بالا قرار می‌گیرند، با توجه به اینکه بهره‌گیری از خدمات و محصولات فناورانه و بومی سازی شده نیز به صورت انحصاری توسط شرکت‌های اصلی و تابعه وزارت نفت و یا پیمانکاران مرتبط با این صنعت اجرا می‌شود لازم است که قوانین و مقررات به نحوی پیاده سازی شوند.

عاشوری‌زاده تاکید کرد: شناسایی الگوهای تأمین و ثبات در تأمین منابع مالی مورد نیاز و همچنین ترسیم روش‌های هدفمند به منظور جذب سرمایه برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و توسعه زیست بوم نوآوری بسیار مهم و ضروری است.

معاونت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهش وزارت نفت گفت: هدف اصلی تبیین الگوهای تامین و ایجاد ثبات در تامین منابع مالی موردنیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، تاکید بر کاهش وابستگی حوزه پژوهش و فناوری به سرمایه‌گذاری دولتی و افزایش اثربخشی و توسعه توانمندی‌های بازیگران و ذینفعان فناوری صنعت نفت با رویکرد بهره‌گیری بهینه و هدفمند از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بخش غیر دولتی است.

وی تصریح کرد: موضوع نحوه تامین و ثبات در تامین مالی شرکت‌های نوپا و صاحب ایده مسئله بسیار مهمی است که اگر با الگویی صحیح مدیریت شود می‌تواند منجر به رونق و توسعه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری ریسک پذیر به عنوان موتور محرکه و محور اصلی رشد محصولات جدید و نوآوری در عرصه فناوری شود.

عاشوری‌زاده درخصوص دایره خدمات مورد نیاز شرکت‌های نوپا و دانش بنیان در حوزه مالی اظهار کرد: خدمات مورد نیاز در این شرکت‌ها شامل تامین سرمایه و منابع مالی در مراحل مختلف به منظور تبدیل ایده به فناوری، دریافت تسهیلات برای اجرای میدانی طرح های فناورانه، دریافت ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز، بهره‌گیری از خدمات سرمایه‌گذار یا متقاضی مشارکت در ایجاد، توسعه و بهبود فعالیت‌های فناورانه می‌شود.

معاونت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهش وزارت نفت در رابطه با موضوع نحوه تامین و ثبات در تامین منابع مالی حوزه پژوهش و فناوری گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری، شرکت‌های سرمایه گذاری خطرپذیر، نهادهای سرمایه‌گذاری نیک اندیش، تامین مالی جمعی، استفاده از ظرفیت‌های قانونی مانند ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم و ظرفیت های اسلامی مانند وقف علمی و خیرین حوزه پژوهش و فناوری منابعی هستند که در بخش پژوهش و فناوری به منظور تامین مالی از آنها بهره می‌گیریم.

وی در پایان گفت: قانونگذار می‌تواند سازوکار نحوه و چگونگی بهره‌گیری از بازارسرمایه در مسیر تامین منابع مالی شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه صنعت نفت را در دستور کار قرار دهد. به نحوی که سرمایه‌های سرگردان از بازار غیر مولد به مولد هدایت شوند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بازار سهام ، شرکت دانش بنیان ، بورس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سهام شرکت دانش بنیان بورس شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری تامین منابع مالی پژوهش و فناوری ثبات در تامین بهره گیری عاشوری زاده مورد نیاز صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ درباره جزئیات برگزاری این نمایشگاه گفت: نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با رویکرد توجه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، اردیبهشت امسال و با محوریت پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

وی افزود: تاکنون بیش از ۶۵۰ شرکت داخلی و خارجی برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده اند که رشد حدود ۳۰ درصدی داشته است. برگزاری رویداد‌های جانبی در این نمایشگاه از جمله رونمایی از دستاورد‌های جدید حوزه سلامت و برگزاری جلسات گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از جمله دلایل اقبال شرکت‌ها برای حضور در این نمایشگاه است.

دبیر نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳ درباره حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه هم گفت: تاکنون ۵۰ شرکت خارجی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند. همچنین حضور هیات‌های مختلف خارجی علاوه بر آشنایی آنان با دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی، تسهیل کننده صادرات تجیهزات پزشکی نیز خواهد بود که این موضوع به ارزآوری این شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

خالقیان اشاره کرد: در دو دهه گذشته با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور توانسته ایم از یک کشور واردکننده تجهیزات پزشکی، به صادرکننده این تجهیزات تبدیل شویم، به نحوی که در حال حاضر تجهیزات پزشکی ساخت ایران علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به کشور‌های مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی صادر می‌شود.

دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با اشاره به تولید تجیهزات الکترونیک پزشکی، تجیهزات خاص اتاق عمل و وسایل بخش‌های نگهداری ویژه توسط شرکت‌های دانش بنیان گفت: در دوران همه گیری کرونا، تجهیزات پزشکی مورد نیاز از جمله ضدعفونی کننده‌ها و دستگاه‌های تنفسی مانند ونتیلاتور توسط فناوران ایرانی ساخته شد و نیاز داخل کشور را تأمین کرد.

وی افرود: تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالایی تولید می‌شوند. این موضوع، ایجاد بازار‌های صادراتی را تسهیل کرده است؛ به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از بیمارستان‌های ترکیه با تجیهزات ایرانی تجهیز شده است.

خالقیان در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت گفت: جهت دهی حمایت‌های دولتی خصوصاً در موضوع ارز برای واردات مواد اولیه، تعدد تشکل‌های حوزه سلامت و مشکلات تعرفه گذاری از جمله چالش‌های حوزه سلامت است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی، این چالش‌ها مرتفع شود.

وی در پایان افزود: بخش قابل توجهی از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در حوزه سلامت اعم از دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و بر همین اساس، محوریت برگزاری نمایشگاه ایران هلث از سال ۱۴۰۳ به مدت سه دوره به پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین مرکز تجمع شرکت‌های حوزه سلامت اعطاء شده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۳) ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!