Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@16:42:12 GMT

رشد منفی ساخت و ساز در پاییز ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۴۳۷۲

رشد منفی ساخت و ساز در پاییز ۱۴۰۰

بر اساس اعلام بانک مرکزی، در ۳ ماهه سوم سال گذشته ۱۳۰۰ پروانه ساختمانی در شهر تهران صادر شده که نسبت به پاییز ۱۳۹۹ کاهش ۲۳.۶ درصدی داشته است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی در ۳ ماهه سوم سال گذشته (پاییز ۱۴۰۰) تنها ۱۳۰۰ فقره پروانه ساختمانی در شهر تهران صادر شده بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن (پاییز ۱۳۹۹) که این شاخص (تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره) ۱۷۰۰ فقره بوده است، کاهش ۲۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصدی را نشان می‌دهد.

تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در پاییز پارسال نسبت به تعداد پروانه‌های صادره در تابستان و بهار ۱۴۰۰ نیز کمتر بوده و ساخت و ساز در کشور در پاییز ۱۴۰۰ روند نزولی داشته است.

برآورد می‌شود سطح زیربنای طبقات حاصل از این تعداد پروانه ساخت ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار متر مربع باشد که ۳۳.۸ درصد کمتر از ۳ ماهه سوم ۱۳۹۹ است.

در پاییز ۱۴۰۰ در شهرهای بزرگ ۶۳۰۰ و سایر مناطق شهری ۱۷ هزار و ۳۰۰ فقره پروانه ساختمانی صادر شده که نسبت به پاییز ۱۳۹۹ به ترتیب ۳۷.۹ و ۲۷.۱ درصد کاهش صدور پروانه ساختمانی رخ داده است.

در کل مناطق شهری در ۳ ماهه سوم سال گذشته ۲۴ هزار و ۸۰۰ فقره پروانه ساخت صادر شده بود ۳۰ درصد نسبت به پاییز ۱۳۹۹ کاهش داشته است.

برآورد سطح زیربنای تعداد طبقاتی که قرار است از این ۲۴ هزار و ۸۰۰ پروانه ساختمانی که در پاییز گذشته صادر شده بود، ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع است که رشد منفی ۲۲.۳ درصدی نسبت به پاییز ۱۳۹۹ داشته است.

در ۹ ماهه ۱۴۰۰ معادل ۴ هزار و ۵۰۰ فقره پروانه ساختمانی در تهران و ۸۷ هزار و ۲۰۰ فقره در کل کشور صادر شده است.

سطح زیربنای طبقات ساخته شده در پروانه‌های ساختمانی ۹ ماهه ۱۴۰۰ در تهران ۷ میلیون متر مربع و در کل کشور ۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع برآورد می‌شود.

گفتنی است بیشترین میزان رشد ساخت و ساز در ۵ سال اخیر به سال ۱۳۹۷ با صدور ۱۰ هزار و ۹۰۰ فقره پروانه ساختمانی در تهران و ۱۴۳ هزار و ۳۰۰ فقره در کل مناطق شهری کشور برمی گردد.

همچنین در این سال (۱۳۹۷) معادل ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع سطح زیربنای طبقات ساخته شده در تهران و ۷۹ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مربع در همه مناطق شهری بوده که بیشترین میزان ساخت و ساز در ۵ سال اخیر است.

با این حال بیشترین میزان رشد بهای خدمات ساختمانی به پاییز ۱۴۰۰ با رشد ۵۹.۴ درصدی تعلق دارد؛ ولی میزان رشد شاخص تولید مصالح ساختمانی ۳ ماهه سوم سال گذشته (پاییز ۱۴۰۰) معادل ۴۰.۷ درصد بوده است؛ بیشترین میزان افزایش مصالح ساختمانی به سه ماهه دوم سال گذشته (تابستان ۱۴۰۰) اختصاص دارد که ۷۰.۱ درصد رشد داشته است.

افت شدید صدور تعداد پروانه ساخت علی رغم آغاز نهضت ملی مسکن

روند کاهش شدید صدور پروانه ساختمانی در پاییز ۱۴۰۰ در حالی است که دولت سیزدهم با شعار ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال کار خود را از تابستان سال گذشته آغاز کرد.

گفتنی است در روزهای اخیر محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری نسبت به کندی صدور پروانه ساخت انتقاد کرده و گفته بود برخی شهرداری تا ۱۷ ماه دیرتر از زمان درخواست، نسبت به صدور پروانه‌های ساختمانی اقدام می‌کنند.

علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در ۱۶ بهمن اسمال پس از گلایه رهبر معظم انقلاب در ۱۴ بهمن در دیدار با فعالان اقتصادی نسبت به وضعیت مسکن، دستور صدور قرارگاه مسکن در تهران با ۶ محور را صادر کرد که یکی از آنها کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی است.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: مصالح ساختمانی ، صدور پروانه ساختمانی ، بانک مرکزی ، ساخت یک میلیون مسکن ، نهضت ملی مسکن ، ساخت و ساز

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مصالح ساختمانی صدور پروانه ساختمانی بانک مرکزی ساخت یک میلیون مسکن نهضت ملی مسکن ساخت و ساز صدور پروانه ساختمانی فقره پروانه ساختمانی ۳ ماهه سوم سال گذشته پروانه های ساختمانی پروانه ساختمانی نسبت به پاییز ۱۳۹۹ فقره پروانه ساخت صدور پروانه ساخت بیشترین میزان هزار متر مربع پاییز ۱۴۰۰ تعداد پروانه ساخت و ساز سطح زیربنای مناطق شهری صادر شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۴۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رستمی گفت؛ تلاش ما بر این است که منویات مقام معظم رهبری در امر ″جهش تولید با مشارکت مردم″ را جامه عمل بپوشانیم، لذا با تدبیر ریاست سازمان، مقررات تسهیل شده جدیدی در صدور پروانه تاسیس واحد تولیدی فرآورده‌های طبیعی سنتی مکمل ابلاغ کردیم.
وی در توضیح بیشتر بیان داشت: اگر خط تولید کارخانه‌ای توسط اداره کل داروی سازمان غذا و دارو به تایید فنی GMP رسیده باشد، نیازی به موازی کاری و طی مجدد مراحل تایید در اداره کل فراورده‌های سنتی مکمل طبیعی نخواهد داشت و این موضوعی است که پیش از این بعضا تا حدود شش ماه به طول می‌انجامید.
دکتر رستمی تصریح کرد: مباحث جهش تولید، رونق صادرات و خودکفایی در تولید مواد اولیه فراورده‌های طبیعی سنتی مکمل در دستور کار ویژه این اداره کل قرار دارند.
لازم به ذکر است حسب تاکید سرپرست اداره کل امور فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، ایفدانا پیگیری عملیاتی شدن بخشنامه‌هایی که با عنوان جهش تولید صادر شده اند را در دست اقدام خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • بدمستی در برابر مست عشق 
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود