Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@18:10:59 GMT

موافقت وزیر ارشاد با برگزاری جشنواره جایزه ملی گل آقا

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۵۷۸۶

موافقت وزیر ارشاد با برگزاری جشنواره جایزه ملی گل آقا

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با جمعی از طنزپردازان کشور، از موافقت خود با برگزاری جشنواره جایزه و نشان ملی "گل آقا" خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمدمهدی اسماعیلی در آیین یادبود زنده‌یاد "کیومرث صابری فومنی" , مؤسس نشریه طنز "گل آقا" که عصر جمعه (9 اردیبهشت‌ماه 1401) از سوی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی در مجتمع باغ زیبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: مرحوم صابری فومنی، مسائل مربوط به جامعه را با زبان گویای طنز مطرح می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه زنده‌یاد صابری فومنی صادقانه برای مردم می نوشت، ضمن قدردانی از حضور طنزپردازان رسانه‌ای در این مراسم، تاکید کرد: برای انتقال مشکلات جامعه، زبان طنز، زبانی گویا و رسا محسوب می‌شود و به نظر می‌رسد با زبان طنز می‌توان مسائل کشور را به‌خوبی بیان کرد. زبان طنز علاوه بر ایجاد شادی در جامعه با استفاده از جادوی کلمات، در جان و روح مخاطبان می‌نشیند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: با کمک همه دست‌اندرکاران بتوانیم زمینه‌سازی و بسترسازی مناسبی برای معرفی هرچه بیشتر این طنزپرداز فقید کشور فراهم کنیم.

وی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده درخصوص راه‌اندازی جشنواره و جایزه‌ ملی گل آقا، ضمن موافقت با برگزاری چنین رویدادی، تأکید کرد: به نظر می‌رسد برگزاری جشنواره‌ای با نام گل آقا می‌تواند در معرفی هرچه بیشتر مرحوم صابری به مردم کمک کند.

اسماعیلی با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنواره‌ای می‌تواند بهانه خوبی باشد که ما هرساله از این طنزپرداز شهیر کشورمان یاد کنیم، ابراز امیدواری کرد تا برگزاری این جشنواره بتواند برای رشد و  گسترش هرچه بیشتر طنز در حوزه رسانه و نشر، موثر واقع شود.

وی افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آمادگی را داریم که در معرفی بیشتر عزیزانی که در مسیر اعتلای هنر در کشور تلاش کرده‌اند، اقدامات لازم را انجام دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که با همکاری همه دستگاه‌های مسئول در حوزه فرهنگ و هنر بتوانیم باردیگر موضوع طنز را از انزوایی که امروزه در آن گرفتار شده است، خارج کنیم.

 در ادامه غلامعلی حداد عادل, رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی طی سخنانی گفت: خوشحالم که با برگزاری یادواره کیومرث صابری فومنی، یاد وخاطره این طنزپرداز نامی کشور زنده نگه‌داشته شد. باید تلاش کنیم زوایای شخصیتی گل آقا بیش از پیش به جامعه معرفی شود.

وی اظهار کرد: سابقه همکاری زیادی با زنده یاد صابری فومنی داشتم به طوری که در ستون "قلم رنجه"، یادداشت‌ها و مطالب متعددی درقالب طنز به رشته تحریر در می‌آوردم.

حداد عادل با تبیین زوایای شخصیتی گل آقا گفت: صابری فومنی یار دیرین شهید رجایی و طرفدار همیشگی انقلاب و نظام اسلامی بود. هنر برجسته او در سال‏های دفاع مقدس همواره در خدمت کشور قرار داشت و او تا آخرین روز عمر خود هرگز قلم و قریحه سرشار خود را جز در راه ایمان و باور خود به‌کار نگرفت. شوخ طبعی، توجه به جوانان و همچنین تعهد به موازین اخلاقی از جمله مهم ترین ویژگی‌های شخصیتی و کاری کیومرث صابری بود.

حجت‌الاسلام دعایی نیز در سخنانی ضمن تبیین زوایای شخصیتی کیومرث صابری فومنی، گفت: کیومرث صابری سال‌ها در دولت خدمت کرد. مشاور شهید رجایی و مقام معظم رهبری بود و مقام معظم رهبری در پی درگذشت کیومرث صابری درخصوص جایگاه وی پیامی را صادر کردند.

دعایی به بیان خاطراتی از همکاری کیومرث صابری با روزنامه اطلاعات پرداخت و گفت: مرحوم صابری فومنی، توانایی بسیاری در پرداختن به مسائل طنز داشت. سابقه همکاری با مجله "توفیق" را داشت و نمونه کارش هم در نشریه بعثه حج عرضه شده بود. بعثه مقام معظم رهبری در ایام حج، نشریه‌ای را به‌طور روزانه منتشر می‌کرد که‌‌‌ همان جا تهیه و بین حجاج توزیع می‌شد که اخبار و رهنمودهایی در اختیار حجاج قرار می‌داد.

وی افزود: صابری‌ در آن نشریه ستونی داشت به عنوان "جعفر آقا" و در آن ستون مطالبی می‌نوشت که خیلی جالب بود، طوری که حجاج وقتی نشریه را ورق می‌زدند اولین مطلبی که می‌خواستند بخوانند، همین مطلب آقای صابری بود. وقتی که ما از استعدادی که ایشان داشت و استقبالی که از مطالبشان می‌شد مطلع شدیم، پیشنهاد دادیم ایشان در اطلاعات هم این کار را با‌‌‌ همان سبک و سیاق حساب شده، دقیق و رعایت همه موازین دنبال کند که ایشان پذیرفت و البته شرطی هم گذاشت، شرطش این بود که ما هیچ‌گاه مانع انتشار مطلبش نشویم. 

رضا رفیع مجری و نویسنده طنزپرداز نیز در ادامه این مراسم  به برخی از فعالیت‌های خود در این عرصه اشاره کرد و افزود: در سه سال آخر انتشارمجله "گل آقا" به عنوان سردبیر در این مجله مشغول به فعالیت بوده‌ام.

وی با اشاره به اینکه طنز گل آقا به دور از هرگونه توهین و تهمت و در کمال ادب در قالب ادبیات بود، گفت: مرحوم صابری همیشه بر روی این موضوع تأکید داشت و از همه اعضای تحریریه این مجله، چنین طنزی را می‌خواستند.

رفیع با بیان اینکه رعایت نجابت و ادب در طنز گل آقا مشهود و قابل درک بود، خاطرنشان کرد: یکی از سفارشات کیومرث صابری، رندی در طنزنویسی بود که یکی از ویژگی‌های مهم طنز صابری بود.

رسانه‌ها نقش مهمی در پیشبرد اهداف نمایشگاه مجازی کتاب بر عهده دارند مقدم‌فر: مشارکت در جشنواره رسانه‌ای امام رضا (ع) نوعی جهاد تبیین است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارشاد رسانه وزارت ارشاد رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی کیومرث صابری صابری فومنی مرحوم صابری گل آقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۵۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: در اردیبهشت سال جاری نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان توسط بنیاد البرز به ۶۲ نفر اهدا می‌شود.

حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در توضیح جایزه البرز ملقب به نوبل ایرانی گفت:  بنیاد فرهنگی البرز یک بنیاد مقوفه‌ای است که بیش از ۶۰ سال پیش توسط زنده یاد حسین علی البرز تاسیس شده که با وقف همه‌ی اموالش به این بنیاد پایه‌گذار قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است در طول بیش از ۶ دهه که از عمر این جایزه می‌گذرد بیش از ۶ هزار نفر از برترین‌های علمی کشور را شناسایی و مورد حمایت خود قرار داده است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز افزود: ماموریت این بنیاد اهدای جایزه البرز است که همه ساله به نخبگان علمی کشور شامل دانش‌آموزان، دانشجویان، مخترعان و فناوران کشور اهدا می‌شود و سالانه در دو مراسم همایش ملی نخبگالتی و همایش ملی دانش آموزی اهدا شده که در اردیبهشت هر سال به منتخبان داده می‌شود. در مراسم سال جاری نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان توسط این بنیاد موقوفه به ۶۲ نفر اهدا می‎شود و همین اتفاق را در آبان ماه سال جاری برای دانش آموزان برتر در دستور کار داریم.

وی با ذکر حوزه‌های تحت حمایت جایزه البزر ادامه داد: در بخش همایش ملی نخبگانی جایزه البرز که به نوبل ایرانی معروف است؛ به نخبگان در حوزه‌های علوم پزشکی، علوم فنی و مهندسی، علم انسانی و علوم پایه اهدا می‌شود. 

گفتنی است دلیل نامگذاری جایزه البرز به نوبل ایرانی به دلیل تعدد حوزه‌های تحت پوشش این جایزه است.

ارشدی با اشاره به نحوه امتیاز آوری متقاضیان این جایزه گفت: فراخوان جایزه البرز هر ساله توسط بنیاد البزر در سایت منتشر می‌شود و دانشجویان با مراجعه به سایت می‌توانند ثبت نام کنند. همچنین  شیوه‌ نامه دانشجویان در آن پایگاه منتشر می‌شود. علاوه بر فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی که به عنوان سرفصل‌ انتخاب شده، معدل دانشجویان، آثار تالیفی، المپیاد‌ها و گواهی‌های علمی از جمله شاخه‌های امتیاز آوری است که درج می‌شود و توسط هیات انتخاب جایزه البرز که متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های تهران است بررسی شده و نفرات برتر موفق به کسب این جایزه می‌شود.

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تاکید وزیر کشور بر برگزاری مطلوب مرحله دوم انتخابات مجلس
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از کشتی‌های ایرانی
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم