Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک جهانی در آخرین گزارش خود هشدار داد که قیمت‌های جهانی انرژی به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت و این امر به بزرگترین جهش قیمت کالاها در نزدیک به نیم قرن اخیر منجر شود.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از راشاتودی، بانک جهانی در آخرین گزارش خود هشدار داد که قیمت‌های جهانی انرژی به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت و این امر به بزرگترین جهش قیمت کالاها در نزدیک به نیم قرن اخیر منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش ماه آوریل این بانک درباره چشم انداز بازار کالا، قیمت‌های جهانی انرژی که پیش از این به دلیل ادامه قرنطینه ناشی از کووید-19 در چین و جنگ روسیه و اوکراین شاهد افزایش چشمگیری بوده است، انتظار می رود 50.5 درصد در سال 2022 افزایش یابد.

ایندرمیت گیل، معاون بانک جهانی، در بیانیه‌ای که همراه با این گزارش منتشر شد، گفت: این بزرگترین شوک کالایی است که ما از دهه 1970 تجربه کرده ایم. همانطور که در آن زمان رخ داد، شوک با افزایش محدودیت‌ها در تجارت غذا، سوخت و کودها تشدید می‌شود.

این گزارش تأکید می کند که تحریم های اعمال شده علیه روسیه تجارت جهانی کالاها را تضعیف کرده و باعث افزایش شدید قیمت انرژی شده است.

پیش‌بینی می‌شود که قیمت مواد غذایی امسال نیز 22.9 درصد افزایش یابد، که بیشترین افزایش از سال 2008 محسوب می‌شود چرا که قیمت گندم با جهش 40 درصدی به بالاترین سطح خود رسیده است.

بانک جهانی گفت: این امر بر اقتصادهای در حال توسعه که متکی به واردات گندم به ویژه از روسیه و اوکراین هستند، فشار وارد خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، انتظار می‌رفت که اوکراین 10 درصد گندم جهان را در سال 2022 تولید کند، اما این بانک می‌گوید که بین 25 تا 50 درصد این تولید تحت تأثیر درگیری قرار گرفته است.

در عین حال، انتظار می‌رود قیمت فلزات قبل از کاهش در سال آینده 16 درصد رشد کند، اما طبق گزارش‌ها در سطوح بالا باقی خواهد ماند.

بر اساس این گزارش، افزایش قیمت کالاها به نرخ تورمی که در بیش از 40 سال گذشته در ایالات متحده مشاهده نشده است، و جهش بی سابقه 7.5 درصدی قیمت مصرف کننده در اروپا کمک کرده است.

گیل گفت: این تحولات کم کم در حال ایجاد سایه شوم رکود تورمی بوده است. سیاست گذاران باید از هر فرصتی برای افزایش رشد اقتصادی در داخل کشور خود استفاده کنند و از اقداماتی که به اقتصاد جهانی آسیب می زند اجتناب کنند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۷۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی