Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@22:53:13 GMT

افزایش اعتماد عمومی به بازار، با واریز سود‌های رسوب کرده

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۹۸۹۰

به گزارش بورس تابناک، سال ها بود که برخی شرکت ها از پرداخت سود به صورت سجامی سرباز می زدند و برای این کار نیز دلیل داشتند. دلیل آن ها این بود که برخی سودها ارزش آن را نداشت که سهامدار برای دریافت آن به بانک مراجعه کند در نتیجه شرکت ها سعی می کردند تا سود سالیانه را به هر طریقی که شده از طریق بانک ها واریز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ارجاع سهامدار به بانک ها برای دریافت سود اندک قطعا بسیاری از سهامداران را از دریافت سود منصرف می کرد و این پول در حساب شرکت ها باقی می ماند و شرکت ها از آن بهره می بردند. 

در سال گذشته و با روی کار آمدن مجید عشقی در سازمان بورس، وی اعلام کرد که سود سهامداران باید پرداخت شود و وی این سود و سود رسوب کرده از سال های گذشته را حق الناسی بر گردن شرکت ها دانست. 

سرانجام تصمیم بر آن شد که این سودهای رسوب کرده از عید فطر امسال به حساب سهامداران واریز شود. در گفتگو با پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه به بررسی این تصمیم پرداخته ایم. 

افزایش اعتماد عمومی به بازار، با واریز سود‌های رسوب کرده

پیام الیاس کردی در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک در ارتباط با اقدام سازمان بورس در الزام شرکت‌های بورسی برای پرداخت سود‌های رسوب کرده و اثر آن در بازار سرمایه و بین سهامداران اظهار کرد: واریز سود‌های رسوب کرده در شرکت‌ها اتفاق بسیاری مثبتی است و به شدت می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی کمک کند و مفید باشد.

وی ادامه داد: دلیل آن هم این است که وقتی مردم خودشان قصد دریافت سود را داشتند باید پروسه طولانی‌ای را طی می‌کردند که از تماس شروع می‌شد و با مراجعه حضوری به شرکت‌ها و ... ادامه می‌یافت. سامانه سجام روی کار آمد و قرار بود این اقدامات را انجام بدهد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد، ولی با پیگیری‌هایی که شده می‌بینیم که در بازار سرمایه، این رخداد در شرف انجام است.

الیاس کردی تاکید کرد: نکته دوم این است که پرداخت سود‌ها تاخیر زیادی داشت و یکباره دیده می‌شد که به‌عنوان مثال وقتی سهامداری قصد دریافت سود از شرکت را داشت که در هر صورت حق او محسوب می‌شود، فردای روز اعلام واریز، این سود باید در حساب بانکی سهامدار می‌نشست، بعضا مبلغ بسیار کمی از این سود نصیب برخی از این سرمایه‌گذاران می‌شد و صرفه‌ای نداشت که بخواهند آن را پیگیری کنند. به‌عنوان مثال بعضا سود نقدی یک سهامدار دو تا سه هزار تومان بود و جذابیتی برای پیگیری نداشت. 

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بخش دیگری از مردم گاهی سهمی را می‌فروختند و فراموش می‌کردند که باید به دنبال سود نقدی آن بروند، به‌نظرم برای این دسته از سهامداران بازار سرمایه جذابیت دارد و با این تصمیم حقی از آن‌ها ضایع نخواهد شد و این اقدام و تصمیم برای احقاق حق سهامداران بسیار مفید خواهد بود.

به پروسه افزایش سرمایه هم شدت ببخشیم

وی اضافه کرد: البته به‌نظرم می‌شد در کنار این اقدام، به پروسه افزایش سرمایه شدت ببخشیم یعنی در خیلی از شرکت‌ها موضوع افزایش سرمایه هم مشمول زمان می‌شود و خیلی از وقت‌ها سرمایه‌گذاران نمی‌دانند که حق تقدم خود را به چه حسابی باید واریزی کنند و چه زمانی بسته می‌شود یا اینکه اگر این حق تقدم از سوی شرکت فروخته شود پول آن چگونه به سهامداران برمی‌گردد.

الیاس کردی در پایان تصریح کرد: این موارد هم قابلیت حل شدن از همین روشی را دارد که سود‌های رسوب شده پیگیری شده‌اند. به‌نظرم وقتی به مجموع این موارد نگاه کنیم می‌توان گفت که اتفاق خوبی افتاده است. هر چه سریع‌تر سازمان بورس به این سمت حرکت کند که هم موضوع پروسه افزایش سرمایه کوتاه‌تر و هم تکلیف حق تقدم‌ها روشن شود و هم پروسه آورده نقدی شرکت‌ها در صورت نیاز از طریق سجام انجام شود تا مشخص‌تر، راحت‌تر و قانونمند باشد؛ اعتماد به بازار زودتر برمی‌گردد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده روز ملی خلیج فارس دعای روز بیست و نهم رمضان بورس سود سهام ماه رمضان کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده روز ملی خلیج فارس دعای روز بیست و نهم رمضان افزایش سرمایه بازار سرمایه دریافت سود شرکت ها سود ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۹۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد

کارشناس بازارهای مالی گفت: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است. - اخبار اقتصادی -

علی حیدری کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت بازارهای مالی در روزهای اخیر گفت: نوسان نرخ ارزی که در هفته های گذشته شاهد آن بودیم ناشی از تشدید هیجانات سیاسی و امنیتی بود و تغییری در بنیادهای اقتصاد ایران روی نداده است.

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/ خبری از افزایش قیمت دلار نیست

وی گفت: بنیاد اقتصاد ایران نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است، به عنوان نمونه میزان صادرات نفت ایران به قبل از تحریم ها برگشته است و هم‌زمان قیمت این طلای سیاه نیز روند صعودی را طی کرده است، این عوامل نشان می دهد که با گذشت زمان درآمدهای ارزی کشور افزایش یافته و در آینده نیز بیشتر خواهد شد.

این کارشناس بازار ارز اظهار کرد: همچنین رشد اقتصادی و رشد سرمایه‌گذاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد، این عوامل موجب شده تا امیدها به ادامه بهبود وضعیت اقتصادی بیشتر شود، در نتیجه همه این عوامل نشان می دهد که افزایش نرخ ارز توجیه اقتصادی ندارد.

وی اضافه کرد: حال که بحران های سیاسی امنیتی و نظامی کاهش یافته است، شاهد روند کاهشی نرخ ارز هستیم.

این تحلیل گر اقتصادی تصریح کرد: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده است و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است.

حیدری در پایان تاکید کرد: در این شرایط بازار ارز و طلا روند نزولی را طی خواهند کرد و بازار سرمایه که دچار عقب ماندگی زیادی بوده و اکنون بسیار جذاب شده، نقدینگی را به سمت خود جذب می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «سیاوش عبدی» مشاور مدیرعامل، مدیر گروه روابط‌عمومی و حوزه مدیرعامل شد
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود