Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@22:03:57 GMT

خاموشی های تابستان موجب کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۷۷۴۸

خاموشی های تابستان موجب کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش شد

معاون تولید و بهره‌برداری مجتمع صنعتی و معدنی چادرملو: مجتمع صنعتی و معدنی چادرملو در تابستان ۱۴۰۰، رکورد تولید یک میلیون و ۴۰۰هزارتن تولید شمش را ثبت کرده است، اما به دلیل قطعی‌های برق بدون برنامه معادل ۱۵۰هزارتن از تولید شمش این مجموعه کاسته شده است.

وحید خلیلی مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در بازدید از این مجتمع در نشت خبری در پاسخ اختصاصی به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره آسیب‌های قطع برق به صنایع اظهار کرد:سال گذشته کارخانه ما همه رکوردهای تولیدی را جا به جا کرد و حدود ۱۲ میلیون تن داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رکورد سه میلیون و ۸۰۰ هزار تنی را در گندله سازی داشتیم.

 وی ادامه داد: علیرغم اینکه کارخانه فولادسازی کاهش ۱۵۰ هزار تنی را به دلیل قطعی برق داشت ولی سرجمع تولید ما در این بخش یک میلیون و ۵۰ هزار شمش فولادی بوده است که ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تن صادر و بقیه در داخل تحویل داده شده  است.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو بیان کرد: ما جزو شرکت های بورسی هستیم و کسانی که سهامدار چادرملو هستند دچار کمترین افت و خیزها در بازار بورس می شوند.

وی با بیان اینکه ظرفیتی همانند چادرملو در کشور بسیار کم است، گفت: شرکت هایی همانند چادرملو محرک رشد اقتصادی کشور هستند ما به دنبال این هستیم که از این ظرفیت استفاده کنیم و در استان خط ورق ایجاد کنیم. در حال حاضر در بحث توسعه چابهار در استان سیستان و بلوچستان شرکت کرده ایم. هر جا زمینه توسعه باشد شرکت چادرملو در انجا حاضر می شود.

 خلیلی با اشاره به خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران گفت: خط انتقالی آب از خلیج فارس به طول ۸۰۰ کیلومتر است که این آب شیرین سازی می شود و به مجتمع می آید. ما بنا داریم با اجرای ۳۰ کیلومتر در حومه یزد صرفه جویی را در شبکه احداث آب در استان انجام دادیم.

وی تاکید کرد: با انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران کویر کشور گوارا شد و ما می توانیم در زمان بحران از آب شرب مردم استان یزد حمایت کنیم.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو با تاکید بر بحث مسئولیت های اجتماعی شرکت صنعتی چادرملو گفت: ما در حال حاضر ورزشگاه شش هزار نفری  و بیمارستان شهرستان اردکان را توسعه و تجهیز می کنیم و قصد داریم ارتباط بدنه صنعت و جامعه را به شکل قوی تقویت کنیم. معتقدیم توسعه واقعی توسعه انسانی است و ما باید در راستای توسعه انسانی گام برداریم.

وی همچنین با اشاره به بحث زیرساخت های گاز، آب و برق در این شرکت صنعتی گفت: صنعت فولاد جزو صنعت هایی است که وقتی در جایی شکل بگیرد نیازمندی های خاص خود را دارد. خوشبختانه با پروژه انتقال آب مشکل ما در بخش آب حل شد به ازای هر تن فولاد کمتر از یک متر مکعب آب مصرف می شود و این کمترین میزان آب مصرفی برای صنعت فولاد است. برای یک میلیون تن فولاد تولیدی یک الی دو میلیون متر مکعب آب مصرف می شود.

خلیلی تاکید کرد: ما نیروگاه برقی ۵۰۰ مگاواتی تولید برق در اینجا داریم که ۱۸۰ مگاوات برق مصرفی ماست و بقیه را نیز تحویل شهرستان و استان می دهیم البته سال گذشته به دلیل قطعی برق همین ۱۸۰ مگاوات را نیز تحویل دادیم البته دو نیروگاه ترکیبی هزار مگاواتی نیز در حال احداث است.

به گزارش راه دانا؛ معدن سنگ آهن چادرملو، بزرگترین معدن روباز خاورمیانه است و بیش از ۲۰سال از فعالیت مجتمع بهره‌برداری از این معدن می‌گذرد. 

سنگ آهن استخراج شده از این معدن، ماده اولیه تولید فولاد است که طی سال‌های گذشته تولید و صادرات آن به یکی از اولویت‌های کشور بدل شده است و این شرکت تنها شرکت در کشور است که صفر تا ۱۰۰ زنجیره فولاد را در درون خود دارد و در آن سنگ‌آهن پس از برداشت از معادن زیرمجموعه چادرملو به کنسانتره، سپس به گندله و آهن اسفنجی تبدیل شده و در نهایت طی فرایندی شمش فولادی از آن تولید می‌شود.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنعتی چادرملو مجتمع صنعتی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۷۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان بر ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی تأکید کرد.

مجتبی رضانژاد در گفت‌وگو با ایسنا پسماندهای پلاستیکی را از جمله مهمترین عامل آلاینده حال حاضر ایران ذکر کرد و گفت: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و تمامی اطراف زباله‌گاه‌ها و اطراف مجتمع‌های بین‌راهی با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است که باید ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه آلاینده‌های زمین عوامل متعددی هستند که یکی از آنها پسماندهایی است که توسط انسان‌ها تولید می‌شود، به انواع مختلف پسماندها اشاره کرد و افزود: پسماندها به طور کلی به انواع پسماندهای عادی یا عمومی شامل زباله‌های شهری و روستایی، زباله‌ها و پسماندهای کشاورزی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای الکترونیک، پسماندهای پزشکی و ... تقسیم می‌شوند و در این بین مهمترین عامل آلاینده که بیشتر از همه به چشم می‌آید پسماندهای عمومی و کیسه‌های پلاستیکی هستند که توسط انسان‌ها در طبیعت رهاسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: هفته زمین پاک از سوم تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور برگزار می‌شود و با توجه به شعاری که با عنوان «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» برای سال جاری در نظر گرفته شده است، مشخصاً به مهمترین معضل آلودگی در زمین که زباله‌های پلاستیکی است اشاره می‌کند.

رضانژاد افزود: متأسفانه پلاستیک‌ها در همه جا قابل مشاهده هستند و در گوشه و کنار کره زمین، در همه مناطق با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی مواجه هستیم که قطعاً توسط انسان‌ها رها شده‌اند.

وی ادامه داد: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و اطراف زباله‌گاه‌ها و مجتمع‌های بین‌راهی ازجمله مکان‌هایی هستند که با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: اطراف مجتمع‌های بین‌راهی یکی از جاهایی است که بیشترین حجم زباله‌های پلاستیکی را دارد و افرادی هم که برای استراحت در مجتمع‌های بین‌راهی توقف می‌کنند زباله‌هایی را در طبیعت رهاسازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر رهاسازی زباله‌های پلاستیکی توسط مردم و مسافران، خود این مجتمع‌ها نیز ممکن است خیلی به پاک‌سازی محیط اطرافشان اهمیت ندهند و همین باعث شده که اطراف این مجتمع‌های بین‌راهی و کنار جاده‌ها مملو از زباله‌های پلاستیکی باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان تأکید کرد: چاره کار شاید این باشد که مسئولان این مجتمع‌های بین‌راهی و افرادی که به نحوی از این مجتمع‌ها سود می‌برند را مجاب کنیم تا اطراف مجتمع خودشان را پاک‌سازی کرده و برای این پاک‌سازی هزینه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر با ارائه آموزش‌های لازم باید مردم را به آن سطح از آگاهی برسانیم که کاهش زباله‌ها و کاهش مصرف زباله‌های پلاستیکی، به زمین پاک و نهایت سلامت ما کمک زیادی می‌کند.

 مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به درستی انجام نمی‌شود

رضانژاد در ادامه اظهار کرد: یکی از معضلات مهم دیگر در رابطه با زباله‌های پلاستیکی که با آن روبرو هستیم، انباشت زباله‌های پلاستیکی اطراف زباله‌گاه‌های شهری و روستایی است.

وی تصریح کرد: متأسفانه در کشور و خراسان رضوی مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به خصوص در شهرهای کوچک به درستی انجام نمی‌شود، از سویی چون زباله‌ها به صورت سنتی دفع می‌شوند با هر بادی به اطراف پراکنده شده و علی‌رغم پاک‌سازی توسط شهرداری و دهیاری‌ها، شاهد حجم زیادی از زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه‌ها هستیم.

 رضانژاد عنوان کرد: بهترین راهکار این است که جلو تولید این زباله‌ها از مبدأ گرفته شود، اما متأسفانه بازیافت و تفکیک در مبدأ در شهرهای کوچک مثل شهرستان بجستان و شهرهای همرده بجستان، کمتر انجام می‌شود.

وی افزود: در این شهرها زمانی که زباله‌ها، به خصوص زباله‌های پلاستیکی توسط ماشین‌های مخصوص به زباله‌گاه حمل می‌شوند چون در آنجا پوشش‌دهی لازم انجام نمی‌شود با باد به اطراف پراکنده می‌شوند، می‌طلبد برای رفع این معضل به تفکیک زباله از مبدأ اهمیت بیشتری داده شود؛ چراکه علاوه بر پاک‌سازی محیط‌زیست این تفکیک زباله می‌تواند منبع درآمدی برای روستا و شهر باشد.

رضانژاد تأکید کرد: علاوه بر تفکیک زباله از مبدأ، مدیریت این پسماندها و پوشش‌دهی مناسب در زباله‌گاه نیز خیلی مهم است و اگر دهیاران و شهرداران‌ در شهرهای کوچک به پوشش‌دهی مناسب و سریع‌تر پسماندها اهمیت بیشتری بدهند، قطعاً آلودگی اطراف زباله‌گاه کمتر شده همچنین فنس‌کشی اطراف زباله‌گاه و محصور کردن آن هم می‌تواند در جلوگیری از پراکنده شدن زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه مؤثر باشد.

وی در رابطه با راهکارهای حل معضل زباله‌های پلاستیکی نیز توضیح داد: به منظور اینکه محیط‌زیست خودمان و زمین اطراف را کمتر آلوده کنیم تا از آسیب‌های آن در امان باشیم، یکی از مهمترین راهکارها کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

وی افزود: باید سعی کنیم در مصارف روزانه از کیسه‌های پلاستیکی کمتر استفاده کنیم و حتی‌الامکان کیسه‌های پارچه‌ای را جایگزین کنیم، به عنوان والدینی که دغدغه محیط‌زیست داریم سعی کنیم خوراکی‌ها و ساندویچ فرزندان را به جای پلاستیک در ظروف مخصوص یا کیسه‌های پارچه‌ای قرار دهیم تا هم به محیط‌زیست آسیب کمتری وارد شود و هم با کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

رضانژاد خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم کاهش پلاستیک نمود پیدا کند باید بحث بازیافت و تفکیک زباله را به کودکان و خودمان آموزش دهیم و کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در محیط کار و در محل زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: مهمترین کاری که در سال‌های اخیر در حوزه شهرستان بجستان انجام دادیم، آموزش و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش زباله و تفکیک زباله از مبدأ بوده و به همین منظور کلاس‌های متعددی برای نیمی از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از طرفی طی چند سال گذشته تعدادی از مدارس در حوزه شهرستان بجستان تفکیک زباله را در مدارس انجام می‌دهند و از محل فروش این زباله‌ها در راستای کمک به آموزش دانش‌آموزان هزینه می‌کنند، همچنین با پایش‌های مکرری که از زباله‌گاه‌های شهری و روستایی و مجتمع‌های بین‌راهی داشتیم، مواردی که منبع آلودگی بودند شناسایی و ضمن صدور اخطاریه راهنمایی‌های لازم به آنها آموزش داده شد.

رضانژاد یادآور شد: کاهش پسماندها و به خصوص پسماندهای پلاستیکی، همت بیشتر دهیاران، شهرداران، بخشداری‌ها، نظارت و پیگیری‌های بیشتر محیط‌زیست و سایر افرادی که در این زمینه مسئولیت دارند را می‌طلبد که در زمینه مدیریت زباله، جمع‌آوری به موقع زباله‌ها و کاهش تولید زباله احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان