Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@02:10:41 GMT

معرفی کتاب | ابهام‌زدایی از اقتصاد اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۷۸۲۸

معرفی کتاب | ابهام‌زدایی از اقتصاد اسلامی

حسن سبحانی، استادتمام اقتصاد دانشگاه تهران، در آخرین اثر خود به نام «ابهام‌زدایی از اقتصاد اسلامی» تلاش کرده به پرسش‌هایی پیرامون مفهوم پرچالش و گفتمانی «اقتصاد اسلامی» پاسخ دهد. - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم، کارگروه اندیشۀ اقتصاد

گفت‌وگو پیرامون «اقتصاد اسلامی» سکۀ رایج این روزها در گفتمان چالشی حوزۀ اقتصاد انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه طیف گسترده‌ای از اندیشه‌وران اظهارنظر کرده‌اند. از اندیشمندانی که معتقدند این مفهوم مشتمل بر یک نظام بسته و محفوف و محصور در آموزه‌های وحی است، و جز اجتهاد و تتبّع در منابع وحیانی و الهی راهی به‌سوی این مفهوم گشوده نیست، تا دانشمندانی که حضور دین در یک مفهوم «علمی» ــ به‌معنی حسی، قابل راستی‌آزمایی و ابطال‌پذیر ــ را برنمی‌تابند، و تا کسانی که به‌کارگیری وجوهی از دین با کمک بخش‌هایی از علوم روزآمد، را بهترین الگو برای برساختن مفهوم «اقتصاد اسلامی» می‌پندارند، و طیف‌های گسترده و مشکّک مابین این گروه‌ها نیز وجود دارند که هریک هدفی و مسیری را برگزیده‌اند و بر آن پای‌می‌فشرند. وجود این طیف متنوع از نظرات به این دلیل است که این مفهوم در تلازم تاریخی «علم و دین» تعریف می‌شود و مفهومی نهایی‌نشده به‌شمار می‌رود که طی دهه‌های متمادی در زد و خورد اندیشه‌ای در حال  صیقل خوردن و جلا یافتن است. این فضای گفتمانی، ارزش کتاب دکتر سبحانی را بیش از پیش نمایان می‌کند.

وی خود در معرفی این کتاب می‌نویسد: 

«ابهام‌زدایی از اقتصاد اسلامی» مجموعۀ جامعی مرکب از چهل‌وپنج پرسش اساسی درخصوص وجوه گوناگون اقتصاد اسلامی است که طی هشت فصل طبقه‌بندی و ضمن پاسخگویی تبیینی به آنها مباحث مطروحه با افزودن پی‌نوشت‌های لازم مورد پشتیبانی قرار داده شده است.

این سؤالات معطوف به ابهامات، پرسش‌ها، کنجکاوی‌ها، انکارها، تمجیدهاو قابلیت‌سنجی‌هایی است که پیرامون اقتصاد اسلامی شکل گرفته و ابهاماتی را در کنار مشکلات اجتناب‌ناپذیر دوران رشد و نضج اقتصاد مقید به اسلام فراهم آورده است. این کتاب بر آن است تا از این مسیر بر سرعت رشد و گسترش ادبیات اقتصاد اسلامی افزوده شود و در عین حال با عجین شدن مجدد اخلاق و اقتصاد و به‌طور خاص اسلام و اقتصاد، ضمن کاستن از گسترۀ فقر، بر وسعت و سیطرۀ رشد و فراوانی امکانات لازم برای زمینه‌سازی نائل شدن انسان به هدف اصلی از خلقت وی، که همانا عبادت پروردگار است، افزوده گردد.

بیشتر بخوانید

نفوذ تاریخی زبان و ادب پارسی در بالکان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد اقتصاد اقتصاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۷۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله

دریافت 23 MB کد خبر 6095283

دیگر خبرها

  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • نشست تخصصی «نگاهی به مفهوم امت در کلام و سیره امام صادق(ع)» برگزار می‌شود
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • شکارچی در عملیات وعده صادق شکار شد
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • افتتاح ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در خراسان جنوبی
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود