Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، شناخت مشترکات و توسعه آن‌ها را یکی از راه‌های تقویت همزیستی میان مسلمانان دانست و گفت: شناخت این مشترکات باید در فرآیند دانش سازی و دانش افزایی رخ دهد که دانشگاه مذاهب اسلامی می‌تواند در این موضوع نقش کلیدی ایفاء کند.


به گزارش ایران اکونومیست به نقل از امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه مذاهب اسلامی، نشست صمیمی هم اندیشی با علما، اساتید و فرهیختگان اهل سنت تهران به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی  در سالن همایش های شهید ماموستا شیخ الاسلام دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست دکتر سید عباس صالحی، ایجاد همزیستی مسالمت آمیز و تقریب را از فلسفه‌های تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی دانست و بیان کرد: هر چند تقریب مذاهب نقطه کانونی این دانشگاه به شمار می‌آید، ولی نگاه وسیع‌تری از منظر نوع زیست جمعی می‌توانیم داشته باشیم.
وی عنوان کرد: زیست جمعی انسانی به سه نوع علیه هم بودن، بی تفاوت بودن و جدای از هم بودن و  همزیستی و در کنار هم بودن تقسیم می‌شود که تفکر اسلامی و انسانی زیست در کنار هم بودن را می‌پذیرد. از نگاه اسلامی همزیستی یک تاکتیک و امر موقتی نیست بلکه یک نگرش ایدئولوژیک  و نگاه مبنایی به شمار می‌آید که  اسلام به همزیستی جمعی از سطح روابط عام انسانی تا روابط بیناادیانی و بینا مذهبی و در سطوح بعدی همزیستی ملی و همزیستی سازمانی و حتی گروههای خرد و ازجمله همزیستی خانوادگی دعوت می‌کند.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، شناخت مشترکات و توسعه آن‌ها را یکی از راه‌های تقویت همزیستی میان مسلمانان دانست و گفت: شناخت این مشترکات باید در فرآیند دانش سازی و دانش افزایی رخ دهد که دانشگاه مذاهب اسلامی با این هدف تشکیل شده است که  در این موضوع نقش کلیدی ایفا کند.
وی اضافه کرد: دومین هدف در اهداف تقریبی دانشگاه مذاهب، استفاده از ظرفیت فکری و نخبگانی جهان اسلام برای حل چالش‌های فراروی امت اسلامی در ابعاد عقیدتی،فرهنگی، اجتماعی، و.. است که برخی از این چالش‌ها، کیان اسلام را مورد هدف قرار داده است. دانشگاه مذاهب اسلامی باید تلاش کند تا ظرفیت فکری مذاهب اسلامی را استخراج کند و در خدمت حل این چالش‌ها قرار دهد
دکتر صالحی، سومین مسولیت دانشگاه مذاهب اسلامی را  در تقریب توجه به موضوع گفتگو برشمرد و با بیان این‌که تضارب افکار و گفتگو یک سرمایه بسیار ارزشمندی در جهت کشف زوایای پنهان و رفع سوء تفاهم‌هاست، اظهار کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی باید برای گفتگو مجال سازی کرده و این فضا را در  محیط نخبگانی وفرهیختگانی گسترش دهد تا از این طریق فضای عمومی پیروان مذاهب  هم تلطیف و تحت تاثیر آن قرار گیرد.
وی ادامه داد: توجه به اخلاق علمی تقریبی، ایجاد فرصت تعامل علمی نخبگان مذاهب در آموزش و پژوهش و تربیت کنشگر اجتماعی نخبگانی و دانشگاهی تقریبی را سه هدف‌گذاری  دیگر  تقریبی برای دانشگاه مذاهب اسلامی دانست.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی،  در مسیر اصلی رسیدن به این اهداف  عنوان کرد  که دانشگاه بایستی از ظرفیت بیشتر پیروان مذاهب اسلامی بهره ببرد و اساتید هسته اصلی این اتفاق علمی هستند. از این رو به هر میزان تعامل دانشگاه با اساتید مذاهب مختلف  بیشتر باشد، ما راحت تر می‌توانیم به این برداشت از همزیستی برسیم.
وی افزود: دانشگاه مذاهب اسلامی باید خانه  نخبگان علمی  مذاهب اسلامی و از جمله اهل‌سنت باشد و از ظرفیت ایشان استفاده حداکثری شود. باید راهکارهای بالا بردن استفاده از ظرفیت آنان در امور مختلف آموزشی، پژوهشی و... بررسی شود که در این زمینه نیز نیازمند کمک و همفکری شما فرهیختگان هستیم.
دکتر صالحی، بالا بردن کمی و کیفی دانشجویان پیروان مذاهب گوناگون  دانشگاه مذاهب اسلامی را از دیگر راهکارهای رسیدن به همزیستی بین المذهبی دانست و بیان داشت: دانشگاه مذاهب اسلامی افزون بر دانشجویان داخلی، باید به جذب دانشجویان پیروان مذاهب مختلف و ازجمله  اهل‌سنت خارج از کشور نیز توجه ویژه داشته باشد، چرا که این دانشگاه با عنوان بین المللی تأسیس شده است.

در پایان این نشست برخی از علما، اساتید و فرهیختگان حاضر، پرسش‌های خود را با ریأست دانشگاه در میان گذاشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دانشگاه مذاهب اسلامی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دانشگاه مذاهب اسلامی دانشگاه مذاهب اسلامی دانشگاه مذاهب اسلامی پیروان مذاهب هم بودن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۰۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد

به مناسبت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، و گرامیداشت مقام استاد، همایشی به منظور تجلیل از اساتید برتر دانشگاه با حضور اساتید و دانشجویان در سالن شهید ابومهدی المهندس برگزار گردید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به مناسبت سالروز شهادت فیلسوف و فقیه عالی مقام استاد مرتضی مطهری (ره)، و گرامیداشت مقام استاد همایشی به منظور تجلیل از اساتید برتر دانشگاه با حضور اساتید و دانشجویان در سالن شهید ابومهدی المهندس برگزار گردید.

 

در این مراسم آقای حسین قدیانی، رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، ضمن خیر مقدم به بررسی ابعاد شخصیتی علامه بزرگ شهید مطهری پرداختند و در ادامه گزارش مختصری از فعالیت دانشگاه در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری در یک سال اخیر ارائه نمودند.

سپس میهمان ویژه مراسم، آقای دکتر سعد الله زارعی از کارشناسان خبره حوزه بین الملل و به ویژه غرب آسیا بیاناتی را پیرامون تحولات اخیر منطقه مطرح نمودند.

در این همایش بسیج دانشجویی بیانیه‌ای در راستای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و همینطور دفاع جانانه دانشجویان دانشگاه‌های هاروارد و کلمبیا از مردم مظلوم و بی دفاع غزه آماده کردند که متن بیانیه توسط یکی از دانشجویان فعال بسیج دانشجویی قرائت گردید.

در پایان توسط ریاست دانشگاه از اساتید برتر گروه‌های مختلف آموزشی تجلیل به عمل آمد. در انتها طوماری در محکومیت جنایات و برخورد وحشیانه پلیس آمریکا با دانشجویان بصیر و بیدار آمریکا و همینطور همبستگی با مردم مظلوم و بی دفاع غزه توسط دانشجویان به امضاء رسید.

دیگر خبرها

  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی
  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی