Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@06:24:17 GMT

سبزی‌های فصل بهار را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۲۶۰۳

سبزی‌های فصل بهار را بشناسید

به گزارش جام جم آنلاین ، معمولا بزرگسالان سبزی‌ها را به خوبی می‌شناسند واز آن‌ها به عنوان خورش، آش وچاشنی در تهیه غذا استفاده می‌کنند؛ بهتر است شما هم با این سبزی‌ها آشنا شوید.

پونه
یکی از سبزی‌هایی که در فصل بهار می‌توانید آن را پیدا کنید، پونه است. پونه از جمله سبزی‌هایی است که حتی می‌توانید در باغچه نیز بکارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان گونه‌های پونه، خواص پونه کوهی از پونه جویباری بیشتر است. البته گونه‌های مختلف آن شبیه هم است. پونه ضد درد و کوفتگی ماهیچه است و طبیعت گرمی دارد و برای افراد کم خون مفید است. پونه، اشتهاآور و مقوی معده است و سکسکه را برطرف می‌کند. پونه آب پز ادرار آور است ویک صد گرم آن مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین‌های A و C دارد.

ترخون
از این سبزی به دلیل خاصیت بی حس کنندگی برای تسکین درد دندان استفاده می‌شود. ترخون باعث هضم بهتر غذا، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و چاقی می‌شود. همچنین برای درمان درد‌های شکمی وافزایش اشتها به کار می‌رود. این سبزی معطر تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش می‌دهد و باعث افزایش سرعت فرایند سم زدایی در بدن می‌شود.
از ترخون می‌توان به جای نمک در غذا استفاده کرد. روغن آن ضد روماتیسم و برای گردش خون مفید است. این سبزی باعث تحریک سیستم عصبی، گوارشی، گردش خون و هورمون‌ها نیز می‌شود. ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز است.

مرزه
این سبزی از گیاهان خانواده نعناع به شمار می‌رود. مرزه جزو سبزی‌های خوراکی است که به صورت خام و پخته مصرف می‌شود. مرزه، چاشنی خوبی برای غذا‌های گوشتی به ویژه ماهی محسوب می‌شود و دارای خواص ضدمیکروبی و یک ضدعفونی کننده قوی است که برای معالجه اسهال بسیار مناسب است. مرزه خواص ضدالتهابی و ضد درد دارد و برای درمان درد‌های عصبی به کار می‌رود. مصرف مداوم مرزه باعث کاهش چربی خون می‌شود.
مصرف مرزه هضم غذا را آسان و نفخ و التهابات شکم را برطرف می‌کند. استفاده از مرزه کرم‌های معده و روده را دفع می‌کند. در درمان سوءهاضمه، یرقان و در رفع اسهال‌های حاد و مزمن موثر است. همچنین از آن برای درمان کودکان مبتلا به راشیتیسم استفاده می‌شود. ۱۰۰ گرم مرزه خشک حدود ۲۱۰ درصد کلسیم دارد.

والک یا سیر کوهی
نوعی سبزی صحرایی است که از مناطق کوهستانی برداشت می‌شود. برگ‌های آن نواری شکل و دارای یک پیاز کوچک و گل است. برگ و پیاز آن خوراکی است، اما گل آن تلخ است و در غذا استفاده نمی‌شود. خواص خام آن بیشتر از پخته‌اش است و از آن در کوکو، سبزی پلو، آش و… استفاده می‌شود.
این سبزی سرشار از ویتامین‌های A، B، C و املاح معدنی منگنز، روی، گوگرد و کلسیم است.
والک قاعده‌آور خوبی است و به دلیل داشتن کلسیم برای درمان پوکی استخوان و التیام درد‌های استخوانی و مفصلی مفید است. این سبزی اثر آرامبخش دارد و درد نقرس، روماتیسم و آرتروز را تسکین می‌دهد.

ترشک
این سبزی گونه‌های زیادی دارد. برگ‌های آن به دلیل داشتن اسید‌های آلی طعم ترشی دارد. تصفیه کننده خون، معرق، مدر، تب بر، اشتهاآور و صفرآور است. این سبزی به دلیل ویتامین C فراوان خون ریزی لثه را التیام می‌بخشد و بوی بد دهان را رفع می‌کند. ترشک سرشار از ویتامین C، آهن، فسفر و پتاسیم است.

غازیاغی
این سبزی اغلب در کنار نهر‌ها رشد می‌کند و در این فصل با سبزی‌های دیگر با نام سبزی کوهی مخلوط به فروش می‌رسد. این سبزی بسیار معطر است و طعم دلپذیری دارد و در تهیه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزی پلو به کار می‌رود. غازیاغی، شیر مادران شیرده را زیاد، خون را تصفیه و ترشحات غدد داخلی را تنظیم می‌کند و برای درمان بیماری‌های پوستی موثر است. این سبزی، گرمی و حرارت بدن را بالا می‌برد و انرژی زاست، بی اشتهایی را رفع می‌کند و برای آرامش اعصاب مفید است.

ریواس
ریواس دارای برگ‌های ضخیم و گوشت‌دار است و طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین C و فیبر است. خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد، زخم اثنی‌عشر را بهبود می‌بخشد و برای تقویت کبد و افزایش ایمنی بدن، عفونت‌های ویروسی را از بین می‌برد. یکی از مهم‌ترین خواص برگ‌های ریواس آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین می‌کند و برای کاهش قند خون سودمند است.

کنگر
کنگر گیاهی با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه کرفس است. از برگ‌های سبز آن به صورت خام در تهیه سالاد و از ساقه آن در تهیه خورش استفاده می‌شود.
کنگر، طبع گرمی دارد و بسیار نیرو بخش و مقوی قلب است. برگ‌های این سبزی، موجب کاهش چربی خون می‌شود و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون مفید است. کنگر به دلیل داشتن هورمون‌های گیاهی، ترشحات غدد را تقویت می‌کند و باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود. این سبزی، دارویی موثر برای جلوگیری از حالت تهوع و ویار زنان باردار است. قابل‌توجه آن که برگ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا و کلیه است و افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند، نباید از آن استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سبزی بهار تغذیه استفاده می شود برای درمان سبزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۲۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله

از خواص گیاه کنگر با ارزش غذایی مناسب در کنار طعم ترش و اشتها آور غوره و عطر زعفران در خورش کنگر لذت ببرید.

طرز تهیه خورشت کنگر

به گزارش نمناک، خورش کنگر از آن دست خورشت‌های قدیمی و خوشمزه می‌باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد، این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می‌باشد، زیرا کنگر از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است می‌شود. این خورشت خوشمزه به دو صورت تهیه می‌شود که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد، برخی از افراد آن را با سبزی و تهیه می‌کنند که در آن صورت شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد برخی دیگر از افراد آن را با رب و لپه تهیه می‌کنند که شباهت بسیاری به قیمه پیدا می‌کند.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود، ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم خورش کنگر

نکات طبخ خورشت کنگر خوشمزه:

برای تهیه کنگر به جای استفاده از سبزی می‌توانید از رب گوجه فرنگی همچنین زعفران استفاده کنید. در این صورت نوع قرمزی از خورشت کنگر را خواهید داشت.

برخی از افراد در نوع قرمز این خورش لپه نیز می‌ریزند که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد.

اگر دوست دارید که نوع ترشی از این خورشت کنگر داشته باشید می‌توانید آب غوره به آن اضافه کنید.

برای تهیه سبزی خورشت کنگر شما حتما باید اندازه یک سوم جعفری نعنا داشته باشید.

می‌توانید میزان سبزی خورشت کنگر را نصف کنید و برای نصف دیگر از سبزی، قورمه سبزی استفاده کنید که این نیز سلیقه‌ای می‌باشد.

بسیاری از افراد به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می‌کنند.

میزان آب حدودی میباشد اگر دیدید که گوشت شما کاملا طبخ نشده و نیاز به آب بیشتری دارد می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.

برای گرفتن تلخی لیمو عمانی‌ها می‌توانید حدود یک ساعت آن‌ها را در آب بگذارید سپس با کمک چنگال یا چاقو آن را سوراخ کنید و در خورشت بریزید.

کنگر گیاهی خاردار با ساقه‌های ضخیم می‌باشد که از آن در تهیه خورشت‌ها و سوپ نیز استفاده می‌شود که بر اساس برخی از طبع‌ها گیاهی خوشمزه به شمار می‌آید که ارزش غذایی نیز دارد.

تاریخچه گیاه کنگر:این گیاه نخستین بار در کشور اتیوپی کشف شد که بعد‌ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.

کنگر اصلی‌ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد؟

استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می‌شود.

تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر می‌باشد.

گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادرار آور بودن آن می‌باشد.

چه کسانی کنگر نخورند؟

کسانی از ناراحتی‌های کلیوی و مشکلات کبد رنج می‌برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.

فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.

نکات تکمیلی در مورد خورشت کنگر

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.

خورشت کنگر را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.

دیگر خبرها

  • بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله
  • افتتاح گلخانه سبزی و صیفی هفشجان
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • آموزش روز چهارم، پخت مرغ با سبزی معطر
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید