Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@05:38:24 GMT

مدل‌سازی چندین اندام بدن تنها بر روی یک تراشه

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۷۲۶۵

مدل‌سازی چندین اندام بدن تنها بر روی یک تراشه

محققان مرکز پزشکی ایروینگ (Irving) دانشگاه کلمبیا، با همکاری دانشکده مهندسی کلمبیا، یک سیستم اندام روی تراشه (organ-on-a-chip) متشکل از بافت‌های قلب، کبد، استخوان و پوست انسان و سلول‌های ایمنی برای تقلید از فیزیولوژی بدن انسان ایجاد کرده‌اند.

به گزارش ایمنا، امروزه بافت‌های مهندسی‌شده پایه و اساس اصلی مدل بیماری‌ها هستند و شرایط ایده آلی را برای بررسی پیشرفت بیماری و اثربخشی داروها فراهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، بدن انسان مجموعه‌ای متشکل از انواع بافت است که به صورت مجزا کار نمی‌کنند و از نظر فیزیولوژیکی با یکدیگر ارتباط دارند. بنابراین، محققان در حال کار بر روی توسعه سیستم‌های ارگان روی یک تراشه هستند که می‌توانند بدن انسان را شبیه‌سازی کنند و اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی پیشرفت بیماری‌ها و تأثیر داروها بر سایر اندام‌ها ارائه دهند.

تقلید از بدن انسان به صورت منحصربه‌فرد

سیستم "چند اندام روی یک تراشه" که توسط محققان توسعه یافته است، تنها به اندازه یک لام میکروسکوپ است و از قلب، استخوان، کبد و بافت‌های پوست انسان تشکیل شده که هر کدام از نظر منشأ جنینی، ویژگی‌های ساختاری و عملکردی منحصربه‌فرد هستند و به محیط مستقل خود نیاز دارند. بافت‌های اندام‌ها همگی توسط جریان عروقی سلول‌های ایمنی به هم مرتبط هستند.

رشد و بالغ شدن این نوع بافت‌ها چهار تا ۶ هفته طول به طول انجامید و محققان همچنین توانستند این بافت‌ها را در محیط‌های مجزا برای چهار هفته دیگر حفظ کنند.

مطالعه داروهای ضد سرطان

محققان اثرات داروی ضد سرطان دوکسورابیسین (doxorubicin) را مورد مطالعه قرار دادند که به طور گسترده در بین بیماران مبتلا به این بیماری استفاده می‌شود و گزارش شده که اثرات نامطلوبی دارد. این تیم یک مدل محاسباتی جدید برای شبیه‌سازی جذب، توزیع و متابولیسم دارو بر روی "تراشه چند اندامی" ایجاد کردند و دقت آن را با مطالعه متابولیسم دوکسورابیسین تأیید کردند.

گوردانا وونژاک-نواکویچ (Gordana Vunjak-Novakovic)، رهبر این پروژه می‌گوید: ما توانستیم برخی از نشانگرهای مولکولی اولیه مسمومیت قلبی (cardiotoxicity) را که عارضه جانبی اصلی این دارو است، شناسایی کنیم. "تراشه چند اندامی" به دقت مسمومیت قلبی و بیماری‌های عضله قلب (cardiomyopathy) را پیش‌بینی می‌کرد، این عوارض اغلب به مداخله پزشک نیاز دارند تا دوزهای درمانی دوکسورابیسین را کاهش دهند یا حتی درمان را متوقف کنند.

این تیم در حال حاضر از انواعی از تراشه‌ها برای مطالعه متاستاز در سرطان پستان، پروستات، خون و همچنین تأثیر عفونت سارس-ک وو-۲ که عامل بیماری کووید -۱۹ است بر قلب، ریه و سیستم عروقی استفاده می‌کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 572691

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری آزمايشگاه بافت هاي بدن محققان آمریکایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بدن انسان بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۷۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد

ابوالفضل حمزه لوییان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سال گذشته واکسیناسیون ۱۸۵ هزار نوبت سر دام در اراک انجام شد، گفت: همچنین یک میلیون و ۹۷۳ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین علیه بیماری‌های مشترک و دامی ایمن سازی شد.

رئیس اداره دامپزشکی اراک اظهار کرد: ۴۹۵ هزار و ۵۰۳ رأس از این مقدار دام علیه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله بروسلوز و شاربن ایمن سازی، همچنین ۶۸۳۱ قلاده سگ گله، نگهبان و خانگی علیه بیماری هاری واکسینه شدند.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی در راستای مبارزه با بیماری سل از ۱۲ هزار و ۳۱۷ رأس گاو تست گرفته شده و تعداد ۹ هزار و ۳۰۴ نمونه خون برای تشخیص بروسلوز اخذ و مورد آزمایش غربالگری قرار گرفته است.

حمزه لوییان بیان کرد: در راستای کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی و پیشگیری از انتشار بیماری نیوکاسل، سال گذشته طرح واکسیناسیون رایگان با حدود ۳۶۰ هزار دز واکسن در سه مرحله برای طیور بومی از طریق واکسن خوراکی رایگان نیوکاسل در سطح روستاهای شهرستان اجرا شد.

وی در خصوص عملکرد واحد نظارت بر فرآورده‌های خام دامی این اداره در سال گذشته نیز گفت: ۴۱ هزار و ۶۹۲ مورد بازدید و بازرسی بهداشتی از مراکز تولید، نگهداری، بسته بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام شده که در این راستا ۳۱ هزار و ۴۳۸ کیلوگرم فرآورده غیرقابل مصرف و غیر بهداشتی کشف و ضبط و ۵۱ مورد تخلف بهداشتی به مراجع قضائی ارجاع شد.

وی عنوان کرد: در این مدت نظارت‌های بهداشتی بر کشتار و استحصال ۱۰۵ هزار و ۸۱۰ رأس دام سبک و سنگین و ۳۷۸ هزار و ۶۷۰ قطعه مرغ گوشتی توسط کارشناسان مستقر در کشتارگاه دام و طیور این شهرستان انجام گرفته است.

رئیس اداره دامپزشکی اراک ادامه داد: در این بازه زمانی در واحد دارو و درمان ،۱۹۷ مورد نظارت بر مراکز درمانی، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، خودروهای حمل دارو، واکسن و شرکت‌های دارویی دامپزشکی انجام شده است.

حمزه لوییان گفت: صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی برای ۳ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۸۴۰ قطعه جوجه یک روزه در مزارع طیور گوشتی و ۶۳۵ هزار و ۱۱۷ قطعه جوجه یک روزه تخمگذار (پولت) در مزارع پرورش پولت و ۸۵۳ هزار ۵۹۵ قطعه پولت ورودی به مزارع مرغ تخم گذار از دیگر اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی شهرستان اراک است.

وی صدور مجوز ۷ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۴۱۳ عدد تخم چشم زده ماهی قزل آلا، انجام ۸۵ مورد بازدید بهداشتی و مراقبت فعال مزارع پرورش ماهی، انجام ۹۶۰ قطعه نمونه بردای ماهی زنده و هم چنین ۲۰۰ مورد نمونه برداری از زنبورستان های شهرستان اراک را از فعالیت‌های واحد طیور، آبزیان و زنبور عسل این اداره عنوان کرد.

کد خبر 6090705

دیگر خبرها

  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • تصویری باورنکردنی از بهروز افخمی روی ویلچر؛ بیماری افخمی چیست؟
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن