Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر روابط عمومی شرکت چادرملو گفت: اقدامات زیادی در زمینه کاهش آلودگی هوا توسط شرکت چادرملو انجام گرفته تا خروجی احتمالی آلوده زا کاهش یابد و در این راستا از فیلتر‌های مناسب و تجهیزات به روز استفاده می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- مهران شفاعتی؛ چادرملو، معدنی با ذخایر غنی سنگ آهن که سال هاست همچون نگین در دل کویر ایران می‌درخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کویر بی آب و علفی که سهم بزرگی در تأمین نیاز سنگ آهن کارخانه جات فولادسازی کشور دارد، به طوری که به عنوان یکی بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های سنگ آهن دانه بندی شده در ایران با حجم روزانه ۳۰ هزار تن به شمار می‌رود.
در همین رابطه وحید خلیلی؛ مدیر مجتمع صنعتی چادرملو با اشاره به اینکه فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و سایرین از سنگ آهن تولیدی چادرملو بهره‌مند می‌شوند، افزود: روزانه ۳۰ هزار تن تولید محصول داریم و از این میزان، حدود ۱۳ هزار تن به سایت چادرملو منتقل می‌شود.
وی ادامه داد: چادرملو تنها شرکت کشور است که کل زنجیره فولاد را درون خودش دارد که این موضوع در ایران مصداق دیگری ندارد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

سود خالص ۱۶ هزار میلیارد تومانی
به گزارش دانشجو، شرکت معدنی، صنعتی چادرملو همانطور که از نامش پیداست، از ۲ بخش معدنی و صنعتی تشکیل شده است که در مرحله اول، بعد از استخراج سنگ آهن از معدن و تبدیل آن به کنسانتره آهن، با قطار و کامیون به مجتمع صنعتی منتقل می‌شود و به گندله، سپس آهن اسنفجی و در نهایت شمش فولاد تبدیل می‌شود.
این شمش فولاد، دسترنج کارگرانی است که به صورت شبانه‌روز در تلاش برای جهش تولید کشور و افزایش صادرات هستند. کارگرانی که در کنار کوره‌هایی با دمای بیش از ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد، آن هم در گرمای طاقت فرسای کویر یزد مشغول کار و جهادند و به چیزی جز پیشرفت، شکوه و عظمت کشورشان فکر نمی‌کنند. این درحالی است که کارگران و خدمه این شرکت، سال گذشته توانستند سود خالص ۱۶ هزار میلیارد تومانی را نصیب چادرملو کنند.

 

 

بهره گیری از آب خلیج فارس در تولید صفرتا صد فولاد توسط چادرملو
شاید سؤالی برایتان پیش بیاید که چطور می‌شود در دل استان خشک یزد، کارخانه فولادسازی آن هم با حجم زیاد مصرف آب، ایجاد کرد؟ جالب است بدانید به گفته خلیلی؛ مدیر مجتمع صنعتی چادرملو، این کارخانه تمام نیاز آب خودش را از خلیج فارس تأمین می‌کند و مهم‌ترین کاری که از باب مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت صورت گرفته، خط لوله انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران بود که ارزش این دارایی بالای ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است.

موفقیت در زمینه کاهش آلودگی‌های زیست محیطی
به گزارش دانشجو، چادرملو در زمینه کاهش آلودگی‌های زیست محیطی نیز بسیار موفق عمل کرده است، به طوری که با بهره گیری از به روزترین امکانات ممکن و فیلتر‌های مناسب، میزان آلاینده‌های ناشی از تولید فولاد را به حداقل رسانده است. حسین طالبی؛ مدیر روابط عمومی این شرکت می‌گوید: اقدامات بسیاری در این زمینه انجام گرفته تا خروجی احتمالی آلوده زا کاهش یابد و در این راستا از فیلتر‌های مناسب و تجهیزات به روز استفاده می‌شود.

 


کاهش حوادث سیستم کنترل هوشمند معدن
یکی از مهمترین چالش‌های معدن ها، بروز حوادث، آسیب و مرگ و میر کارکنان و یا سردرگمی ماشین آلات در انتقال درست محموله‌ها به قسمت‌های مختلف است، اما چادرملو با سرمایه‌گذاری در بخش دانش بنیان و بهره گیری از سیستم کنترل هوشمند، این حوادث و مشکلات را به حداقل و حتی صفر رسانده است.
در همین رابطه امید حمیدخواه؛ معاون کنترل هوشمند معدن کاری با اشاره به کارایی سیستم کنترل هوشمند معدن اظهار دارد: به هر یک از رانندگان معدن کد پرسنلی یکتا داده‌ایم تا با آن وارد سیستم شوند و با سوار شدن ماشین، سیستم بالا می‌آید و از آن لحظه کل اطلاعات به اسم آن راننده ثبت می‌شود و دقیقاً مشخص است که یک راننده از چه ساعتی شروع به کار کرده و چند ساعت و چند کیلومتر کارکرد داشته است.
وی ادامه می‌دهد: این سیستم نشان می‌دهد که یک کامیون از کجا بارگیری کرده و ما مقصد را در این اتاق و بر روی سیستم برای رانندگان مشخص می‌کنیم. سیستم کنترل هوشمند به صورت آنلاین مشخص می‌کند که آیا راننده به درستی به سوی مقصد در حرکت است یا خیر. این مسأله باعث می‌شود تا مثلاً بار باطله به اشتباه به سوی دپوی آهن نرود و در صورت اشتباه، سیستم به راننده و اتاق کنترل هشدار می‌دهد تا بتوانیم به طور کامل رصد کنیم.
حمیدخواه با بیان اینکه این سیستم، سرعت لحظه‌ای ماشین آلات را کنترل می‌کند، معتقد است: این کنترل باعث می‌شود تا اگر سرعت ماشینی بیشتر از حد ممکن شود، سیستم آلارم می‌دهد تا رانندگان سرعت را کم کنند و از بروز حوادث جلوگیری خواهد شد و علاوه بر آن گزارش‌ها به صورت خودکار و لحظه‌ای ثبت می‌شود و همه واحد‌ها به صورت لحظه‌ای، گزارش را روی سیستم دارند.

 

 

کاهش تولید با قطعی برق در تابستان

با وجود اینکه چادرملو یکی از بنگاه‌های تولیدی موفق در کشور به شمار می‌رود که به گفته مدیر این مجموعه، توانسته میزان تولید سالانه شمش فولاد را به یک میلیون و ۵۰ هزار تن برساند، اما با مشکل قطعی برق در تابستان نیز دست و پنجه نرم می‌کند. موضوعی که نه تنها صنعت فولادسازی، بلکه تمامی صنایع کشور را با چالش مواجه ساخته است و باید فکری به حال آن کرد.
این درحالی است که وحید خلیلی؛ مدیر مجتمع صنعتی چادرملو از کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش فولاد در نتیجه قطعی برق تابستان ۱۴۰۰ خبر داد که این مسئله هزینه‌های میلیاردی را بر این شرکت به جا گذاشته است! در همین رابطه داریوش خادمی؛ مدیر بهره برداری سایت گندله سازی چادرملو با بیان اینکه مشکل کمبود برق و گاز برای صنایع وجود دارد، مطرح کرد: نگاهی که همکاران ما در شرکت برق و یا گاز دارند، نگاه بسیار ساده‌ای است که کارخانه در شرایط کمبود، باید دکمه برق را خاموش یا روشن کنند!
وی ادامه داد: در صورتی که ۳ روز زمان لازم داریم تا تنش‌های حرارتی به نسوزمان وارد نشود، ولی متأسفانه هیچ ایده‌ای از صنعت وجود ندارد و به راحتی به ما می‌گویند تا گاز و برق را قطع کنیم و خسارتی که ناشی از این بی برنامگی‌ها بوده، بسیار بالا است.
جمع بندی
به گزارش دانشجو، کمبود برق یکی از معضلات مهم کارخانه‌های تولیدی کوچک و بزرگ کشور همچون چادرملو است که باعث بالا رفتن هزینه و ایجاد خسارات بسیار زیاد برای آن‌ها شده است. خساراتی که دود آن به صورت غیرمستقیم به چشم مردم و کارگران می‌رود و به نظر می‌رسد که دولت باید به دنبال راهکاری برای جلوگیری از قطعی برق و گاز تولیدکنندگان باشد تا صنعت کشورمان به هدف جهش تولید و صادرات خود در این جنگ اقتصادی برسند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: چادرملو معدن فولاد شمش فولاد سنگ آهن قطعی برق سیستم کنترل هوشمند صنعتی چادرملو بهره گیری مجتمع صنعتی خلیج فارس شمش فولاد قطعی برق سنگ آهن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، افزود: تا نیمه اردیبهشت‌ماه با اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر محرابیان در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته 180 پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند.

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک 225 مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.

وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل 1.5 سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.

وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.

محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت. 

شرکت برق حرارتی پیشتاز حمایت از تولید بار اول در کشور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 95 درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.

محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.

وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسمی: خطیر در استقلال ماندنی شد
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم