Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند؛ خانم فرخنده امیری که حدود ۲۱ سال سابقه دارد یکی از مدیرانی است که علاوه بر مدیریت یک مدرسه به کارهای خیر و رفع مشکلات محرومان روی آورده است، او معتقد است: کمک به هم نوع خود آن هم دختران معصومی که نقشی در شرایط به وجود آمده خود ندارند کاری خدا پسندانه است.

این معلم و مدیر که حس خوب را در کلامش به مخاطب منتقل می‌کند، می‌گوید: هر بار که از مشکلات دانش آموزی مطلع می‌شوم فکر می‌کنم دختر خودم است و نمی‌توانم بی تفاوت از کنار آن رد شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت کردن در خصوص جایگاه معلم کار سختی است آن هم در شرایطی که می‌بینی برخی از معلمان علاوه بر وظیفه خود یعنی تعلیم و تربیت به کارهای خدا پسندانه روی می‌آورند، معلمانی که به حق الگویی برای همه اقشار جامعه هستند.

به بهانه روز و هفته معلم با فرخنده امیری که در منطقه‌ای محروم فعالیت دارد و همه فکر و ذکرش این است که دانش آموزی به دلیل شرایط نامساعد مالی ترک تحصیل نکند گفت‌وگویی کوتاه اما صمیمانه داشته‌ای.

این معلم و مدیر آنقدر پر انرژی و مهربان است که صحبت کردن با او خاطره یکی از بهترین معلمان دوران ابتدایی را در ذهن من زنده می‌کند‌ و حسی خوب در من ایجاد می‌شود.

 

 چطور شد شغل معلمی را انتخاب کردید؟

راستش من دوران دبیرستان دبیری داشتم خانم خسروی به اندازه‌ای به او علاقه داشتم که آرزویم این بود معلم سوم و مانند خانم خسروی با دانش آموزان ارتباط خوبی داشته باشم و بتوانم علاوه بر اینکه فردی مفید در جامعه باشم به دانش آموزان خدمت کنم. همین برایم انگیزه شد و در ادامه تصمیم گرفتم پا در عرصه معلمی بگذارم.

به عنوان کسی که سال‌ها کار معلمی کرده است، از نظر شما یک معلم چگوه موفق می شود؟

من حدود ۱۳ سال است که مدیر مدرسه هستم تجربه به من ثابت کرده که برای موفقیت علاوه‌ بر داشتن قاطعیت و برنامه باید ارتباط دوستانه‌ای با دانش‌آموزان برقرار کرد. من در همه این سال‌ها طوری رفتار کرده‌ام که نه تنها دانش آموزان بلکه اولیا هم ارتباط خوبی دارند و به نوعی یک اعتماد دو طرفه ایجاد شده و همین ارتباط در موارد بسیاری مانند شناسایی دانش آموزان بی بضاعت موثر بوده است.

در همه این سال‌ها باور کنید حتی در خانه هم فکر و ذکرم دانش آموزان بوده است.

خانم امیری چطور شد در کنار معلمی به سمت کارهای خیر روی آوردید؟

من در منطقه‌ و بخشی هستم که البته اکنون به شهر تبدیل شده است، اما تمام آبادی‌ها و حتی عشایر هم برای پایه تحصیلی راهنمایی و دبیرستان به این مدرسه مراجعه می‌کنند، متاسفانه جزو مناطق محروم شهرستان چگنی است.
 
من متوجه شدم برخی از دانش آموزان به علت نداشتن کرایه ترک تحصیل می‌کنند و این موضوع به شدت من را آزار می‌داد و در واقع به دغدغه من تبدیل شده بود. یعنی راستش فکر می‌کردم دختران خودم هستند و دچار عذاب وجدان شدم.

به همین دلیل تحقیق کردم و متوجه شدم که بسیاری از دانش‌آموزان در خانواده‌های بدسرپرست و یا بی‌سرپرست زندگی می‌کنند و شرایط مالی بدی دارند. همین شد که در یک گروه جهادی موضوع را مطرح کردم و از آنها خواستم برای جلوگیری از ترک تحصیل این دانش آموزان کاری کنند.

این صحبتی را که مطرح می‌کنم مربوط به ۸ سال پیش است، با مطرح کردن موضوع گروه جهادی پای کار آمد و ماهانه مبلغی برای تامین کرایه دانش آموزان تامین می‌شد و مانع ترک تحصیل دانش آموزان شد.

پس از مدتی همکاران متوجه شدند و خودشان پای کار آمدند و حالا علاوه بر تامین کرایه با کمک همکاران کارهای دیگری هم انجام می‌دهیم.

یعنی مایحتاج دانش آموزان بی بضاعت و خانواده آنها را تامین می‌کنید؟

بله ، می‌توانم بگویم حالا دیگر همه ما فکر و ذکرمان رفع مشکلات و دغدغه‌های دانش آموزان در حد وسع و توانمان است.

به عنوان نمونه سال گذشته متوجه شدم یکی از دانش آموزان ازدواج کرده اما توان تهیه جهیزیه را ندارد، همه همکاران و حتی خانواده و آشنایان را درگیر کردیم و توانستیم جهیزیه‌ای برای او تهیه کنیم، یکی پتو آورد دیگری جارو برقی و مابقی وسایل.

 یا مثلاً یک دانش آموز به من پیام داد که نمی‌توانم پول کتاب را پرداخت کنم، باور کنید وقتی وضع خانه‌شان را دیدم نتوانستم خودم را کنترل کنم و اشک ریختم.

دختری که مادر نداشت و پدری که سکته کرده بود، شرایط سختی بود وقتی متوجه شدم این دختر با دستان کوچکش‌ خودش لباس‌های پدر را شست و شو می‌کند بهم ریختم، با کمک همکاران ماشین لباسشویی تهیه کردیم.

باور کنید به حدی خوشحال شد که سرش را روی سینه‌ام گذاشت، صحنه‌ای که هیچگاه فراموش نمی‌کنم، حس کردم چقدر به محبت و توجه نیاز دارد.
ما قبل از عید هم برای ۲۰ دانش آموز بدسرپرست و بی سرپرست لباس و مایحتاج دیگر مانند برنج و قند تهیه کردیم.

دانش آموزان بی بضاعت را چطور شناسایی می‌کنید؟

 ‌کار سختی نیست، به قول شاعر رنگ رخسار خبر می‌دهد از سر درون، اما  اولین کاری که می‌کنم از دانش آموزان وضع مالی دانش آموزان دیگر را می‌پرسم،  اولیا دانش‌آموزان هم در این میان کمک زیادی می‌کنند البته اولیایی که راز دار هستند، پس از پرس و جو تحقیق می‌کنیم و آمار دانش آموزان ضعیف را می‌گیریم و بنا به شرایطشان تلاش می‌کنیم به آنها کمک کنیم.

چه حسی دارید وقتی گره از مشکلی باز می‌کنید؟

حس خوبی که به انسان دست ‌می‌دهد قابل وصف نیست، یک آرامشی که شاید با هیچ کاری به دست نمی‌آوری، نقش بستن لبخند روی لبان دانش آموزان هدیه‌ی است با ارزش که با هیچ چیزی در این دنیا عوضش نمی‌کنم.

اینکه دانش آموز تو را تکیه گاه خود می‌داند علاوه بر بار مسوولیت یک حس و لذت ناب را هم در انسان ایجاد می‌کند که تو را وادار به ادامه این راه می‌کند.
دو دانش آموز داریم که وضع مالی خیلی بدی دارند، برای عید گفتم من چهار دختر دارم همانطور که برای دختران خودم لباس تهیه کردم برای این ۲ دانش آموز هم تهیه کردم.

چه باید بکنیم که فرهنگ کارهای خیر نهادینه شود؟

ببینید همین کاری که ما با کمک همکاران انجام می‌دهیم خودش یک الگو سازی است، مدارس دیگر هم می‌توانند به این موضوع ورود کنند و با شناسایی دانش آموزان کم بضاعت کاری کنند.

شاید همه مشکلات را نتوان رفع کرد اما همین که بار کوچکی هم از روی دوش دانش آموزی که پناهی ندارد برداشته شود کار بزرگی است، وقتی متوجه می‌شوی که دانش آموزی به علت نداشتن کرایه یا پول کتاب ترک تحصیل می‌کند نمی‌توانی بی‌تفاوت باشی. 

کار در منطقه و بخش محروم سخت است؟

ببینید هر کاری سختی خاص خودش را دارد ، من هر روز با مینی بوس ۴۰ کیلومتر را طی می‌کنم اما چون علاقه دارم و هدف برایم سخت نیست این مسیر را ادامه می‌دهم. هدف من کار و خدمت در این مناطق است و لذا سختی‌ها برایم مهم نیست.

از خاطراتی که در ذهنتان ماندگار شده‌اند، بگویید.

خوشحالی آن دانش آموزی که با دیدن ماشین لباسشویی خودش را در آغوشم رها کرد را هیچگاه فراموش نمی‌کنم.

در مسیری که قرار دارید خانواده هم پای کار هستند؟

بله،  همسرم نه تنها مانع نیست بلکه من را هم تشویق می‌کند، دخترم هم کلاس دهم است همیشه پای کار است و می‌گوید : نمی‌دانی کادو کردن لباس برای این دانش آموزان چه لذتی دارد، گاهی هم به بهانه اندازه نبودن لباس‌هایش آنها را برای دانش آموزان نیازمند کادو می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روز معلم چگنی دانش آموزان دانش آموزی متوجه شدم ترک تحصیل پای کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۸۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت

چه چیزی بهتر از دیدار با بزرگ‌ترین معلم انقلاب و ایران می‌تواند خستگی یک سال تدریس را از تن معلمان جدا کند؟! پس بی‌تابانه منتظر لحظه دیدار ماندیم تا بلکه با ملاقات آقا این شوق و التهاب آرام شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه جمعی از معلمان سراسر کشور و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی با رهبر انقلاب دیدار کردند.

چه چیزی بهتر از دیدار با بزرگ‌ترین معلم انقلاب و ایران می‌تواند خستگی یک سال تدریس را از تن معلمان جدا کند؟! پس بی‌تابانه منتظر لحظه دیدار ماندیم تا بلکه با ملاقات آقا این شوق و التهاب آرام شود.

از ساعت ۷:۳٠ درب‌های حسینیه امام (ره) برای دعوت‌شدگان باز بود. ما نیز همراه جمعی از دانشجومعلمان و اساتید دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، به حسینبه وارد شدیم، اما جمعیت بسیار زیادی تا پشت ورودی اصلی نشسته بودند، جوری که امکان نداشت بشود از نزدیک آقا را دید و تنها صدای سخنران به گوش می‌رسید.



اما ناگهان جمعیت در یک لحظه قیام کرد و موج مشتاقان دیدار، صفوف را به جلو حرکت داد و شور حیدری حاضران را به هیجان وا داشت. حالا تقریبا همه در داخل حسینه جا شده بودند و با فریاد «حیدر حیدر» و سر دادن شعار «ای رهبر آزاده، آماده‌ایم آماده» به پیشواز سخنان رهبری می‌روند.

در میان جمعیت، معلمانی حضور دارند که از نقاط دور و نزدیک خودشان را به دیدار رسانده‌اند. چهره‌های پیر و جوان، در کنار هم تصویری زیبا از گذشته و معلمان با سابقه را در کنار نمایی از آینده و دانشجومعلمان جوان ایجاد کرده است.

قاب دیدار با حضور برخی معلمان با لباس محلی خودشان زیباتر می‌شود. از بختیاری و عرب خوزستان، تا کرد‌های غیور و اهالی عزیز سیستان و بلوچستان، همه آمده بودند تا عمق اتحاد ملت ایران را نشان دهند.

وقتی آقا وارد می‌شوند، دوباره موج جمعیت قیام کرده و صفوف به جلو فشرده می‌شود. قاری قرآن با قرائت آیاتی زیبا و دلنشین درباره تزکیه و تعلیم، فضای حسینیه را با نور آیات الهی روشن می‌کند و جمعیت آرام می‌شوند.

ساعت حدود ۱٠ شده است. حاضرین در حسینیه شعری را که پیش از این با هم تمرین کرده بودند، شروع به هم‌خوانی می‌کنند. شعری که هم از معلمی می‌گوید و هم به حال و هوای جهان اشاره دارد. معلمان ایرانی یاد شهدای معلم و دانش‌آموز غزه را نیز گرامی می‌دارند.

وزیر آموزش و پرورش اذن می‌گیرد و می‌رود تا سخنرانی خود را آغاز و گزارشی از دستاورد‌ها و عملکرد نظام تعلیم و تربیت ارائه کند. وزیر از تصویب نقشه راه اجرایی سند تحول بنیادین می‌گوید. از اینکه پس از آمد و شد چندین دولت و مجلس، طرح تاثیر معدل دانش‌آموزان و سوابق تحصیلی داوطلبان در پذیرش دانشگاه بر زمین مانده بود، اما حالا اجرایی شده است.

وزیر پس اینکه استخدام چندین هزار معلم توانمند را در سالی که گذشت بی‌سابقه خواند، از جایگاه دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی در جذب و تربیت معلم سخن به میان آورده و از افزایش ظرفیت مراکز تربیت معلم می‌گوید. وزیر اشاره‌ای هم به احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان و کسب عناوین قهرمانی در المپیاد‌های علمی و میزبانی از این المپیاد‌های جهانی دارد.

راستی این دیدار مهمان‌های ویژه‌ای هم دارد، تیم ملی دانش‌آموزی والیبال که در مسابقات جهانی، پرچم ایران را به اهتزاز درآورده و قهرمان شدند، حالا به دیدار آقا آمده‌اند.


پس از وزیر، حضرت آقا شروع به ارائه بیانات می‌کنند. رهبر انقلاب در ابتدا از «تکریم معلّم» سخن می‌گویند و اینکه تکریم کار لازمی است، «مَن لَم یَشکُرِ المَخلوقَ لَم یَشکُرِ الخالِق» همه باید از معلّمین شکرگزار باشند.

رهبری در ادامه در باب انتظار از معلّمان، و انتظاراتی که از جامعه‌ی معلّمین کشور وجود دارد، نکاتی را مطرح کرده و در قالب چند سرفصل، رهنمود‌هایی را برای آینده آموزش و پرورش ترسیم می‌کنند.

ایشان با اشاره به نقش معاونت پرورشی و هویت‌ساز بودن معلم، به این نکته اشاره دارند که باید به دانش‌اموزان نگاه ملّی داد. حضرت آقا تاکید دارند که کلاس درس معلمان بخشی از مجموعه حرکت دهنده کشور است. رهبری بر اجرای سند تحول بنیادین تاکید کرده و از عدم عمل به این سند در سال‌های گذشته اعلام نارضایتی داشتند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


حضرت آقا اشاره‌ای هم به اعتراضات دانشجویان در آمریکا داشته و بیان کردند: امروز غزه مسئله‌ی اول دنیا است.

رهبری در قسمت آخر بیاناتشان نیز به جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم غزه اشاره داشته و عنوان می‌کنند که حقانیت این موضع همیشگی جمهوری اسلامی ایران ثابت شد که چرا ده‌ها سال است در جمهوری اسلامی می‌گویند: «مرگ بر رژیم صهیونیستی» به همه‌ی دنیا نشان داده شد که حق با جمهوری اسلامی است. تا وقتی که فلسطین به صاحبان خودش برنگردد، مشکل غرب آسیا حل نخواهد شد. در این لحظات صدای شعار «مرگ بر اسرائیل» و «حسین حسین شعار ماست، شهادت افتخار ماست» در فضای حسینیه طنین انداز می‌شود.

 

پیش از ساعت ۱۲ و در میانیه روز، جلسه پایان پذیرفت و این دیدار نیز همیشه در ذهن و دل معلمانی که توفیق حضور در آن را داشتند، به یادگار می‌ماند.

 

متن کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان

دیگر خبرها

  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • معلمی که هوشیارانه دانش‌آموزانش را زیرنظر دارد
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • روایتی از رنج دانش آموزان مازندرانی
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • بندبازی مرگبار برای تحصیل
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند