Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در تهران در مصاحبه با روزنامه «ایزوستیا» با اشاره به تحریم‌ های غرب تصریح کرد: مسکو و جمهوری اسلامی ایران مذاکرات در خصوص ادغام سامانه‌ های پرداخت ملی «میر» و «شتاب» را در مقابل تحریم‌ ها علیه روسیه تسریع می‌بخشند.

وی در بخش دیگری از گفتگوی خود با جلب توجه به چشم‌انداز گردشگری در ایران از مسافران روس درخواست کرد که در کشو‌رهای منحصراً دوست فدراسیون روسیه به تفریح و گردش بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاگاریان با اشاره به تحریم‌ ها علیه ایران گفت که پس از لغو تحریم‌ های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی، هیچ‌گونه مانعی برای توسعه همکاری در زمینه تسلیحات بین ایران و روسیه وجود نخواهد داشت و ادامه داد که تهران تنها برای اهداف دفاعی از روسیه تسلیحات خریداری می کند.

رسانه‌ های انگلیس کارخانه تولید اخبار جعلی هستند

خبرنگار ایزوستیا در سؤالی درباره ادعاهای رسانه‌های انگلیسی مبنی بر عرضه تسلیحات از سوی ایران به روسیه از جمله سکوهای پرتاب موشک ضدهواپیما گفت: «بگذارید اول اینگونه شروع کنم که رسانه‌ های انگلیسی و نه تنها رسانه‌ های انگلیسی به کارخانه تولید اخبار جعلی معروف هستند. من نمی‌خواهم در این باره اظهارنظر کنم. ما قاطعانه واکنش نشان داده‌ایم. این اولین بار نیست و اولین بار هم نخواهد بود».

جاگاریان سپس با اشاره به این موارد ادامه داد: «همکاری نظامی - فنی با ایران تاریخچه طولانی دارد. زمانی سامانه‌های دفاع ضدموشکی اس-۳۰۰ عرضه کردیم. پس از اجرای توقف تحریم‌ های تسلیحاتی (محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران) در اکتبر ۲۰۲۰، هیچ مانع دیگری برای توسعه همکاری روسیه و ایران در این زمینه بسیار مهم و حساس وجود ندارد».

سفیر روسیه در جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: «ما در تماس با ایرانی‌ها هستیم و به شدت در راستای تعهدات بین‌المللی خود در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای و کنترل صادرات (تسلیحات) پیش می‌رویم».

جاگاریان ادامه داد: «بعنوان سفیر روسیه در ایران، تمامی تلاش خود را به کار می‌گیرم تا اطمینان حاصل کنم که این همکاری تا حد امکان در وسعت وسیع و به سرعت به نفع کشورهای ما توسعه یابد. تمایل دارم تأکید کنم که برخلاف ادعاهای برخی کشورها در منطقه مبنی بر اینکه ایران در فعالیت‌های خرابکارانه در منطقه مشارکت دارد، ایران تسلیحات منحصراً با اهداف دفاعی خریداری می کند و من این (ادعاها) را رد می‌کنم».

سفیر روسیه در ایران در بخشی از گفتگوی خود به توافق هسته‌ ای ایران اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر در مذاکرات وین توقف ایجاد شده است. مذاکرات در حال انجام نیست زیرا پارامترهای توافق آتی هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است اما موضوعات مهمی وجود دارد که ایران و آمریکا باید آنها را حل کنند. حل این موضوعات آسان نیست. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سؤالاتی از ایران دارد که باید این موضوعات را شفاف‌ سازی کنند که هم مشکلات فنی و هم برخی از مشکلات مربوط به روابط دوجانبه میان ایران و آمریکا همچنان باقی مانده است».

سفیر ایران در اتهام در خصوص برخی اتهام‌زنی‌ها مبنی بر اینکه روسیه در مسیر مذاکرات وین درباره احیای برجام و لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی مانع‌تراشی می‌کند، گفت: «این اصلاً ارتباطی به روسیه ندارد. ما همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا توافق را به وضعیت قبل از خروج غیرقانونی دولت ترامپ ماه می 2018 بود برگردانیم.آنها آشکارا قوانین بین‌المللی را نقض کردند اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم».

بسیاری در اسرائیل خواهان شکست برجام هستند

وی درباره چشم‌انداز احیای برجام گفت: «در خصوص چشم‌انداز‌‌ها، باید ببینیم. اول منتظر می مانیم. هیچ‌کس نمی تواند هیچ تضمینی دهد که برجام همین امروز احیا می شود».

جاگاریان در ارتباط با ادعای رسانه‌های اسرائیلی چون اسرائیل هیوم و کانان کانل مبنی بر اینکه دولت آمریکا آماده اعلام شکست مذاکرات هسته‌ ای با ایران می شود، گفت: «رسانه‌های اسرائیلی منبع قابل اعتمادی برای اطلاعات نیستند....من با تردید و بی‌اعتمادی با آن‌ها برخورد می‌کنم. آن‌ها افکار پوچ و واهی است. بگذارید منتظر بمانیم. قطعاً بسیاری در اسرائیل تمایل به شکست توافق و ایجاد کانون جدیدی از تنش‌ها دارند اما این مسئله در راستای منافع مردم این منطقه نیست».

سفیر روسیه در ایران در ارتباط با عادی سازی روابط بین عربستان و ایران گفت: «ما شاهد عادی‌سازی این روابط بین عربستان و ایران هستیم. فرایند مذاکرات در جریان است. دور پنجم اخیراً در بغداد برگزار شد و ازسرگیری این مذاکرات اعلام شد. امیدوارم علی‌رغم تلاش‌های مصرانه اسرائیل برای ثبات‌زدایی در اوضاع این منطقه، چنین تماس‌های مقام‌های ایرانی با امارات و عربستان سعودی به ثبات و عادی‌سازی در منطقه خلیج فارس منتهی شود».

جاگاریان در ارتباط با نحوه پرداختی‌های بین روسیه و ایران با توجه به قطعی دسترسی دو کشور به سامانه‌ سوئیفت، گفت: «- البته، روند تا حدودی پیچیده تر است، اما نه چندان. در مسکو، شعبه بانک تجاری میر، افتتاح شد - این یک نهاد حقوقی روسی با سرمایه 100٪ ایرانی است. بسیاری از پرداخت ها از طریق این ساختار بانکی انجام می شود. مذاکرات بین ساختارهای بانکی ما در مورد یکپارچه سازی سیستم های پرداخت بانکی میر و شتاب ادامه دارد که البته تاکنون نتیجه مطلوب حاصل نشده است اما فکر می کنم بعد از رخدادهایی که شما درباره آن حرف زدید، این فرایند تسریع بخشیده شود و ما بتوانیم این سامانه‌های پرداخت را هرچه سریع‌تر ادغام کنیم».

برای ادغام سامانه پرداختی میر و شتاب تلاش می‌کنیم

جاگاریان در پاسخ به این سؤال که «آیا می دانید سیستم میر چه زمانی در ایران کار می کند؟»، گفت: «نمی‌توانم اتفاقات را پیش بینی کنم. تمایل دارم بگویم: هرچه زودتر، بهتر».

شهروندان روس برای گردشگری به کشورهای دوست روسیه بروند

سفیر روسیه در ایران در بخش پایانی مصاحبه خود در ارتباط با لزوم توسعه روابط گردشگری با ایران گفت: «امیدوارم که گردشگران ما به کشورهای غیردوست سفر نکنند و ارز کشور را در آنجا صرف و هزینه نکنند. من شهروندان روس را ترغیب می‌کنم زمان خود را در کشورهای منحصراً دوست با روسیه بگذارند».

منبع: فارس

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: میر شتاب تحریم اخبار جعلی تحریم های تسلیحاتی توافق هسته ای مذاکرات وین برجام مذاکرات هسته ای سوئیفت لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۰۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور تحولات و حذف دشمن مشترک

به گزارش قدس آنلاین، در این یادداشت آمده است: همکاری این کشورها فقط منحصر به نبرد روسیه و اوکراین نیست.

این فقط نوک کوه یخ است و عمق همکاری‌ها بسیار بیشتر است. جنگ اوکراین صرفاً به تعمیق روابط اقتصادی، نظامی، سیاسی و فناوری آن‌ها سرعت بخشیده است. در حال حاضر همگرایی در روابط این کشورها به ایجاد یک محور جدید تحولات منجر شده که می تواند چشم انداز ژئوپلتیکی جهان را تغییر دهد.

وقتی دولت‌های ناراضی کارشکنی می‌کنند
این اندیشکده آمریکایی تأکید می‌کند : همگرایی این گروه، به منزله ایجاد یک بلوک انحصاری و متحد نیست، بلکه به منزله شکل‌گیری مجموعه‌ای از دولت‌های ناراضی است که بر سر هدف مشترکی برای براندازی اصول فعلی، اتفاق‌نظر دارند. وقتی این چهار کشور همکاری می‌کنند، اقدامات آن‌ها هم‌افزایی پیدا می‌کند و اثربخشی ابزارهای سیاست خارجی ایالات متحده برای تحریم‌ها را کاهش می‌دهند. در حقیقت باید گفت هدف جمعی آن‌ها ایجاد جایگزینی برای نظم فعلی است که به نظر آن‌ها تحت سلطه ایالات متحده است. 

تشکیل باشگاه ضدغرب
این دو عضو ارشد برنامه‌های امنیتی ایالات متحده ادامه می‌دهند: همکاری میان اعضای این محور چیز جدیدی نیست. چین و روسیه شراکت خود را از پایان جنگ سرد تقویت کرده‌اند. ایران و روسیه نیز پس از شروع جنگ سوریه با یکدیگر همکاری کردند. چین با پیوستن به همکاری‌های روسیه و مشارکت در توافق‌نامه‌های انرژی با ایران، از تهران در برابر اثرات تحریم‌های ایالات متحده حمایت کرده است. مسکو در دو دهه گذشته یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان تسلیحات تهران بوده و اکنون بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی آن است. صادرات روسیه به ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۲، ۲۷ درصد افزایش یافته است. برای سه سال متوالی چین، ایران و روسیه مانورهای دریایی مشترکی را در خلیج عمان برگزار کرده‌اند که آخرین آن در مارس ۲۰۲۴ بود. 

مجله فارین افرز معتقد است: همکاری فزاینده میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه ناشی از مخالفت مشترک آن‌ها با نظم جهانی تحت سلطه غرب است؛ رویکردی که ریشه در این باور دارد که این سیستم به آن‌ها موقعیت یا آزادی عملی را که شایسته آن هستند، نمی‌دهد. البته تاریخ نشان می‌دهد ممکن است برای گروهی از قدرت‌های ناراضی، آینده مثبت پیش‌رو نباشد. مانند پیمان سه‌جانبه ۱۹۴۰ که آلمان، ایتالیا و ژاپن را متحد کرد و آن‌ها موفق نشدند، اما جنگ جهانی دوم قطعاً تحولات جهانی را به همراه داشت.
 
تهدید چهار قدرت
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین ضمن بررسی همکاری رو به رشد میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه معتقدند اختلافات جدی میان این کشورها وجود دارد؛ چرا که با روی آوردن مسکو به پکن، مسکو به پذیرش نقش شریک کوچک‌تر باید قانع باشد. البته در چنین تحلیلی شدت تهدید نادیده گرفته می‌شود. از سویی دیگر اقتصاد آمریکا بسیار بزرگ‌تر، ارتش آن به طور قابل توجهی قدرتمندتر و سیستم دموکراتیک آن پایدارتر است و واشنگتن هنوز هم می‌تواند از تحولات این محور جلوگیری کند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • روسیه : آماده گسترش همکاری‌ های نظامی با ایران هستیم
  • وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم