Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@16:28:29 GMT

رکورد ۴۰ ساله تورم و ۲۲ ساله نرخ بهره بانکی در آمریکا شکست

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۲۵۰۰

رکورد ۴۰ ساله تورم و ۲۲ ساله نرخ بهره بانکی در آمریکا شکست

براساس بیانیه بانک مرکزی آمریکا، نرخ بهره بانکی در این کشور ۰.۵ درصد افزایش یافت که از ۲۲ سال پیش تاکنون بی سابقه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ براساس بیانیه فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا)، نرخ بهره در آمریکا نیم درصد افزایش یافت؛ سی ان بی سی نوشته که این دومین افزایش در دو ماه گذشته است زیرا از این طریق، استقراض پول از بانک مرکزی می‌تواند کاهش پیدا کند و اقتصاد، قابل کنترل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ تورم نیز در آمریکا رکورد زده است؛ در تاریخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ وزارت کار آمریکا اعلام کرده، شاخص قیمت مصرف کننده در ماه مارس (اواسط اسفند تا اواسط فروردین) نسبت به ۱۲ ماه پیش از آن، ۸.۵ درصد افزایش یافته که بیشترین رقم از سال ۱۹۸۱ میلادی (۴۱ سال پیش) به شمار می‌رود.

نرخ بهره بانکی در آمریکا افزایش یافت

نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، سودی است که نهایتاً بانک‌ها در وام‌هایشان باید رعایت کنند و وقتی بالا و پایین می‌رود، دلار به همان میزان تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

نرخ بهره در آمریکا بین ۰.۲۵ تا ۰.۵ درصد بود که در هرجلسه‌ای مربوط به نرخ این بهره که در بانک مرکزی آمریکا برگزار می‌شود، براساس تورم، ۰.۲۵ تا ۰.۵ درصد افزایش پیدا می‌کرد؛ اما آن طور که کارشناسان سی ان بی سی پیش بینی کرده اند، براساس افزایش ۸.۵ درصدی نرخ تورم در آمریکا پس از بحران روسیه و اوکراین، ممکن است تغییرات نرخ بهره در این کشور حتی به یک درصد هم برسد.

براساس نمودار نیویورک تایمز، افزایش ۰.۵ درصدی دیشب برای نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، بیشترین میزان تغییر از سال ۲۰۰۰ میلادی (۲۲ سال پیش) تاکنون است.

افزایش نیم درصدی نرخ بهره، راهی برای کنترل تورم

آقای رادپور، کارشناس اقتصادی گفت: در اقتصاد‌های درست، نرخ بهره بالاتر از نرخ تورم است و یا فاصله‌ی آن زیاد نیست؛ اما اکنون نرخ تورم تفاوت بسیار زیادی با نرخ بهره دارد و این اوضاع نتیجه پول پاشی و خلق نقدینگی آمریکاست.

او می‌گوید: طبق این بیانیه، احتمال دارد نرخ بهره‌ای که الان ۰.۵ درصد است، به یک درصد افزایش پیدا کند و این می‌تواند بیشترین جهش نرخ بهره در آمریکا باشد. باتوجه به شرایط بحرانی اقتصاد آمریکا، باید افزایش نرخ بهره اتفاق بیفتد؛ وگرنه اتفاقات خوبی در انتظارش نخواهد بود.

طبق اعلام خبرگزاری‌های آمریکایی، نگرانی‌هایی وجود دارد که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) در مبارزه با تورم، عقب مانده و ممکن است مجبور شود نرخ‌ها را چنان افزایش دهد که در نهایت اقتصاد این کشور را وارد رکود کند.

آقای ایزدی، کارشناس مسائل بین الملل گفت: نرخ بهره یکی از ابزار‌های کنترل در اقتصاد و یکی از رکن‌های کنترل تورم است. تغییر نرخ بهره در کشور‌هایی که اقتصادشان به اقتصاد آمریکا گره خورده، تاثیرگذار خواهد بود و با توجه به تحولات اوکراین، نرخ تورم در آمریکا رکورد ۴۰ ساله را شکست و نرخ بهره هم باید افزایش پیدا کند.

آقای آصفی یکی دیگر از کارشناسان مسائل اقتصادی بین الملل می‌گوید: اقتصاد آمریکا ۴ درصد تولید ناخالص جهانی را پوشش می‌دهد؛ بنابراین هراتفاقی که بیفتد، در تمام اقتصاد جهان تاثیرگذار خواهد بود و می‌تواند بازار‌های مالی را رشد دهد. آمریکا قصد دارد با افزایش نرخ بهره، از رکود اقتصاد خود جلوگیری کند و آن را پرورش دهد.

بانک مرکزی آمریکا عقیده دارد، افزایش نرخ بهره باعث می‌شود بازار‌های مالی مانند دلار، طلا و قیمت نفت رشد پیدا کنند و تورم‌ هم کاهش یابد؛ این بانک همچنین اعلام کرده در رابطه با افزایش نرخ بهره به صورت تهاجمی عمل نخواهد کرد چرا که کاهش سرعت فعالیت‌های تولیدی ایالات متحده آمریکا را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران
 

منبع: دانا

کلیدواژه: بانک مرکزی آمریکا افزایش نرخ بهره نرخ بهره بانک درصد افزایش نرخ بهره نرخ تورم ۰ ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۲۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا

به گزارش قدس آنلاین طلا در معاملات روز جمعه در بحبوحه کاهش سود اوراق قرضه خزانه داری آمریکا و ضعف دلار حدود ۲۳۰۰ دلار معامله می‌شود. تاجران در حال بررسی اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه در مورد ثابت نگه داشتن نرخ بهره هستند.

قیمت هر انس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۲۶ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم بدون تغییر به ۲۳۰۹ دلار و ۶۰ سنت رسیده است.

شرکت کنندگان بازار انتظار سیاست‌های سختگیرانه‌تری را از سوی فدرال رزرو آمریکا داشتند، اما این بانک نرخ بهره را ثابت نگه داشته است.

جروم پاول در اظهارات خود در روز چهارشنبه گفت تا زمانی که مطمئن نشوند نرخ تورم به سمت هدف ۲ درصد کاهش می‌یابد، پایین آوردن نرخ بهره درست نیست.

وی اضافه کرد هنوز هیچ اطمینانی نسبت به روند کاهشی تورم به وجود نیامده است، بنابراین در هر اجلاس در مورد نرخ بهره تصمیم گیری خواهد شد.

فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه تصمیم گرفت نرخ بهره را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ ثابت نگه دارد. بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

شاخص دلار هم ۰.۲۳ پایین آمده و به ۱۰۵.۳۹ رسیده است که خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره امروز با ۰.۴۷ درصد افزایش به ۲۶ دلار و ۹۶ سنت رسید. پلاتین هم با ۰.۴۰ درصد افزایش ۹۵۸ دلار و ۵۶ سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/۶۳

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا