Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@17:20:37 GMT

دو امتیاز جدید دولت برای ارزانی لوازم خانگی

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۷۶۴۲

دو امتیاز جدید دولت برای ارزانی لوازم خانگی

بازار لوازم خانگی هر چند همانند سایر بازارها در رکود قابل توجهی به سر می برد، اما در سایه همین رکود شاهد رشد قیمت برخی از لوازم خانگی در بازار هستیم؛ رشدی که به گفته محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت از سوی کارخانه ها نبوده و بیشتر جو روانی حاکم در بازار بر آن اثر داشته است.

به گزارش ایران اکونومیست؛ انحصاری شدن بازار لوازم خانگی و ناتوانی تولیدکنندگان داخلی برای پاسخگویی به این نیاز از جمله دلایلی است که به گفته فعالان بازار لوازم خانگی موجب شده تا قیمت در بازار آزاد افزایشی شود؛ هرچند تولید کنندگان مدعی هستند این افزایش قیمت در کارخانه ها رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل تولیدکنندگان با توجه به بالا رفتن هزینه های تولید بارها درخواست افزایش تولید داده اند و حتی در مقطعی بدون مجوز دولت اقدام به افزایش قیمت کرده اند که با برخورد سازمان های مرتبط مجبور به تعدیل قیمت شدند.

با توجه به اینکه تولیدکنندگان افزایش قیمتی نداشته اند، اما چه عاملی موجب شده تا بازار روند صعودی به خود گیرد. فعالان بازار در این باره به یک عامل پنهان اشاره می کنند. به گفته آنان، با توجه به اینکه تولیدکنندگان تنها با عمده فروشان در ارتباط هستند تبادل قیمتی با عمده فروشان صورت می گیرد و با این شرایط هرچند رشد قیمت در بازار دیده نمی شود، اما به راحتی لمس می شود. فعالان بازار لوازم خانگی از افزایش 10 تا 18 درصد قیمت در بازار خبر می دهند، رشدی که معتقدند تا 20 روز آینده افزایش بیشتری نیز خواهد داشت.

از سوی دیگر هرچند بازار لوازم خانگی به صورت نرم در حال رشد قیمت است، با این حال عدم انتشار لیست قیمت از سوی کارخانه ها موجب شده تا وزارت صمت از عدم افزایش قیمت لوازم خانگی خبر دهد. وزارت صمت قبل با ممنوع کردن واردات لوازم خانگی از کره جنوبی امتیاز بزرگی به تولید کنندگان داد. اما حال گفته می شود برای ارزانی لوازم خانگی دو امتیاز جدید در راه است.
بسته حمایتی در راه است

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه برخی از افزایش قیمت ها در ابتدای سال موجب شده که هزینه های تولید در محصولات مختلف لوازم خانگی افزایش پیدا کند به «اکوایران» می گوید: با وجود افزایش هزینه های تولید به صورت مکرر با تولیدکنندگان جلساتی داشته ایم و سعی کرده ایم تا با استفاده از روش های جایگزین برخی از هزینه های واحدهای تولیدی را کاهش دهیم که این امر می تواند از افزایش قیمت در بازار جلوگیری کند.

برادران در خصوص اینکه چه روشی برای جلوگیری از افزایش قیمت لوازم خانگی در نظر گرفته اید می گوید: تعدیل حقوق گمرکی از جمله اقداماتی است که در این خصوص صورت گرفته است، براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار بود از ابتدای سال حقوق گمرکی جدید اعمال شود که با همراهی هیات وزیران این اقدام صورت نگرفت.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت معتقد است با تعدیلی که در نرخ حقوق گمرکی صورت خواهد گرفت تاثیر پذیری تولید از حذف دلار 4200 کنترل خواهد شد. برداران در خصوص اینکه حقوق گمرکی تا چه میزان تعدیل خواهد شد می گوید: در روزهای آینده این تعدیل به صورت رسمی اعلام می شود.

تدوین مشوق برای واحدهای تولیدی که در سال جاری افت تولید نداشته اند و توانسته اند نیروی کار خود را حفظ کنند یکی دیگر از مواردی است که معاون وزیر صمت به آن اشاره کرده و می گوید: این تسهیلات در غالب سرمایه در گردش و برخی کاهش جرایم مالیاتی به تولیدکنندگان واجد شرایط اختصاص می یابد.

برادران در خصوص افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار نیز می گوید: هنوز کارخانه ها به صورت رسمی افزایش قیمت اعمال نکرده اند و در بازار هم همیشه تلاطم هایی وجود دارد هرچند در بازار هم در حال حاضر رکود وجود دارد و این رشد قیمت در بازار بیشتر جو روانی است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار لوازم خانگی قیمت در بازار حقوق گمرکی کارخانه ها وزارت صمت موجب شده رشد قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد