Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مصطفی عظیمی‌تبار که از ایران بیرون آمده است پس از اطلاع از اینکه جزء نامزد‌های نهایی جایزه پرتره آرچیبالد است که از سال ۱۹۲۱ به با استعدادترین نقاشان استرالیا اعطا می‌شود به خبرگزاری فرانسه گفت که یکی از بهترین لحظات زندگی خود را سپری می‌کند.

او نقاشی با مسواک را در سال ۲۰۱۴ یعنی زمانی که به تازگی در یکی از اردوگاه‌های مهاجران غیرقانونی در جزیره مانوس، پاپوآ گینه نو محبوس بود، آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استرالیا در آن سال‌ها مهاجران غیرقانونی مرد را که با قایق وارد این کشور می‌شدند به این جزیره منتقل می‌کرد.

در آن زمان نگهبانان به دلیل ترس از اینکه این پناهجوی بازداشتی رنگ را ببلعد تا به خودش آسیب برساند، ابزار‌های نقاشی را از او گرفتند. آقای عظیمی‌تبار در آن زمان به خوابگاهی با ده‌ها پناهنده دیگر منتقل شد و در آنجا نگاهش روی یک فنجان قهوه و مسواک قفل شد.

او گفت: «نمی‌دانم چه شد… لحظه خاصی بود. مسواک را گرفتم. آن را در قهوه فرو بردم و روی کاغذ کشیدم.» وی این لحظه را لحظه «پیروزی» توصیف کرد.

آقای عظیمی‌تبار در گفت‌وگوی دیگری به گاردین گفت: «من هیچ تجربه‌ای از هنر نداشتم، هیچ معلم هنری در زندگی‌ام نداشتم. اما وقتی به مانوس رسیدیم خیلی می‌خواستم از این همه سر و صدا و نگهبانان دور شوم. آرامش را در کاغذ، قهوه و مسواک یافتم.»

او نام پرتره خود را «KNS۰۸۸» نامید، شماره‌ای که در طول هشت سال بازداشت با آن شناسایی می‌شد. او می‌خواست این پرتره «درد، اندوه و قدرت» زندگی پناهجویان را به تصویر بکشد.

او گفت: «هنر و نقاشی به من کمک کرد تا قوی باشم و ادامه دهم. زیرا وقتی نقاشی می‌کنم دیگر هیچ آسیبی را حس نمی‌کنم.»

وی دلیل نقاشی با قهوه را توضیح داد: «من از قهوه استفاده می‌کنم، زیرا می‌خواهم اتفاقاتی را که به مدت هشت سال پشت سر گذاشته‌ام مستند کنم. قهوه و مسواک چیز‌های کوچکی هستند که نشان دهنده سادگی و مقاومتند. آن‌ها نشان می‌دهند که من زنده مانده‌ام، آن‌ها نشان می‌دهند که ادامه داده‌ام.»

عظیمی‌تبار سرانجام در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱ بدون اطلاع قبلی یا توضیحی آزاد شد. از آن زمان او در تلاش برای بازسازی زندگی خود در استرالیا بوده و در یک موسسه خیریه کار می‌کند.

او به نقاشی کردن ادامه می‌دهد و می‌گوید که مسواکی که با آن نقاشی می‌کشید دوست خوبی برایش بوده است.

برنده نهایی جایزه آرچیبالد با هدیه ۱۰۰ هزار دلار استرالیا (۶۸ هزار یورو) در تاریخ ۱۳ مه اعلام خواهد شد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پناهنده جایزه هنری استرالیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۸۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه فردی خوشحالم نمی کند/ قرارداد کادرفنی باید زودتر مشخص شود

به گزارش خبرنگار مهر، سعید احمدعباسی در بازگشت کاروان تیم ملی فوتسال به ایران اظهار داشت: ما پله به پله بالا آمدیم و قدرت خود را به حریفان نشان دادیم. ما دو سال قبل با اینکه خیلی از تیم ها را با اختلاف شکست د ادیم اما مردم از ما انتظار قهرمانی داشتند و من به شخصه بسیار ناراحت بودم. خیلی از بازیکنان تیم ملی نسبت به گذشته عوض شده اند و این تورنمنت اولین تجربه آنها بود.

او ادامه داد: در جام ملت های امسال، بازی ها را سخت آغاز کردیم اما در فینال قدرت خودمان را به آسیا نشان دادیم، تایلند در بازی فینال و در مقابل ۱۲ هزار هواداری که داشت نتوانست برابر ما حرفی برای گفتن داشته باشد از مردم ایران بابت انرژی که به ما دادند واقعا تشکر می کنم و کاپ قهرمانی از آن آنها است.

احمدعباسی در رابطه با کسب دو جایزه (بهترین گلزن و بهترین بازیکن) جام ملت های آسیا گفت: تمام بازیکنان ایران لیاقت دریافت بهترین بازیکن را داشتند ما مکمل هم بودیم و کسب جایزه های فردی برای من اهمیت زیادی ندارد.

او درباره خواسته اهالی فوتسال از مسئولان گفت: مدیران فدراسیون فوتبال باید هر چه سریعتر تکلیف قرارداد اعضای کادر فنی تیم ملی را مشخص کنند. ما ۳ ماه دیگر باید در رقابت های جام جهانی حضور داشته باشیم و نیازمند حمایت های بیشتری نسبت به جام ملت های آسیا داریم. جام جهانی رویدادی است که باید با آمادگی ۱۰۰ درصدی در آن حضور پیدا کنیم.

او در خصوص دریافت پاداش برای قهرمانی در آسیا خاطر نشان کرد: فعلا به ما گفته اند که در آینده پاداش ها پرداخت خواهد شدو باید ببینیم که آینده چه زمانی خواهد بود.

احمدعباسی در خصوص اشک هایی که در هنگام دریافت جایزه بهترین بازیکن آسیا می ریخت، گفت: اشک های من به خاطر خانواده ام بود، چون این عزیزان از نزدیک دیده اند که در این ۱۲، ۱۳ سال چه سختی هایی کشیده ام و فقط برای آنها خوشحال بودم. من فردا عازم اسپانیا هستم و پس از آن اندکی استراحت خواهم کرد و در ادامه باید به اردوی تیم ملی اضافه شویم.

کد خبر 6092390 مهدی مرتضویان

دیگر خبرها

  • نامزدی امباپه و انریکه برای دو جایزه ارزشمند
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • درخشش رادیو خراسان جنوبی در سومین جشنواره پژواک
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • جایزه فردی خوشحالم نمی کند/ قرارداد کادرفنی باید زودتر مشخص شود
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • گراوید از میاندوآب نامزد دریافت بهترین فیلم کوتاه جشنواره لتونی شد