Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@18:10:20 GMT

بانک مرکزی سهام بانک سرمایه را تملک می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۱۴۶۲

بانک مرکزی سهام بانک سرمایه را تملک می‌کند؟

بانک مرکزی مقرر کرده بود در صورتی که بانک سرمایه تا پایان سال ۱۴۰۰ سرمایه خود را از محل آورده نقدی ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش ندهد، سهام آن به میزان طلب بانک مرکزی تملک و اداره آن به صندوق ضمانت سپرده‌ها منتقل خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، بانک مرکزی برای سه بانک دی، سرمایه و آینده مهلت افزایش سرمایه تا پایان سال ۱۴۰۰ را تعیین کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس مصوبه بانک مرکزی این بانک‌ها باید به‌گونه‌ای افزایش سرمایه دهند که از شمول ماده ۱۴۱ خارج شوند و در همین راستا باید تا پایان سال ۱۴۰۰ بانک سرمایه و آینده به ترتیب ۱۰ هزار میلیارد تومان و ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه می‌دادند.

در این میان بانک فقط بانک دی با تجدید ارزیابی و انتقال دارایی نیروگاه دماوند سرمایه ثبتی خود را تا حدی قابل توجهی افزایش داد. البته در همان زمان نقدهایی زیادی به این اقدام بانک دی و افزایش سرمایه صورت مطرح شد؛ اما در نهایت بانک مرکزی با تعدیل‌هایی، افزایش سرمایه بانک دی از این محل را پذیرفت.

اما بانک‌های سرمایه و آینده تا پایان سال گذشته هیچ اقدامی برای افزایش سرمایه انجام ندادند.

یکی از مسئولان ارشد بانک مرکزی در آبان ماه سال ۱۴۰۰ در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد: تا پایان سال سرمایه بانک سرمایه باید ۱۰ هزار میلیارد تومان به صورت آورده نقدی افزایش یابد. در صورتی عدم تحقق این الزام بانک مرکزی به میزان مطالبات خود از بانک سرمایه، سهام بانک را تملک کرده و مدیریت بانک را به صندوق ضمانت سپرده‌ها محول خواهد کرد.

وی همچنین تصری کرد: بانک آینده باید تا پایان سال ۱۴۰۰ از محل آورده نقدی ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه دهد.

به‌تازگی با تایید مصوبه بانک مرکزی توسط دیوان عدالت اداری و رد اعتراض سهامدار اصلی بانک آینده، حق رای ۶۰.۳ درصد از سهام بانک آینده باید به وزارت اقتصاد تفویض شود.

طلب بانک مرکزی از بانک سرمایه تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰(آخرین صورت مالی حسابرس شده بانک سرمایه) معادل ۲۷ هزار و ۷۲۳ میلیارد تومان است. باتوجه به اتمام مهلت بانک سرمایه برای افزایش سرمایه اجرای مصوبه بانک مرکزی مبنی بر تملک سهام این بانک به اندازه بدهی بانک سرمایه به بانک مرکزی، بخش عمده سهام بانک سرمایه به نام بانک مرکزی باید به ثبت برسد.

در صورت مالی ۶ ماهه ۱۴۰۰ بانک سرمایه، حسابرس در بند ۱۴ با توجه به غیرجاری بودن ۹۰ درصد تسهیلات اعطایی بانک، بدهی ۲۷ هزار و ۷۲۳ میلیارد تومانی به بانک مرکزی، کفایت سرمایه منفی ۴۰۳ درصد و ادامه زیان‌دهی بانک به دلیل پرداخت سود سپرده مازاد بر درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی، تاکید کرده است: موارد بالا نشان‌دهنده ابهامی بااهمیت نسبت به توانایی بانک به ادامه فعالیت است.

همچنین آخرین صورت مالی بانک آینده(حسابرسی نشده) که مربوط به ۹ ماهه ۱۴۰۰ است، زیان انباشته این بانک به ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. این زیان در شرایطی به‌وجود آمده که کل سرمایه ثبتی این بانک ۱۶۰۰ میلیارد تومان است.

در ماهیت اقدامات نظارتی بانک مرکزی برای مدیریت بانک‌های زیان‌ده نسبت به گذشته، تغییراتی رخ داده است؛ اما به نظر می‌رسد برای حل چالش بانک‌های بسیار ناتراز باید اقدامات جدی‌تری انجام شود تا در یک بازه زمانی مشخص و به تدریج، شاهد ادامه فعالیت بانکی با وضعیت بحرانی در کشور نباشیم.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بانک سرمایه تملک سهام بانک سرمایه هزار میلیارد تومان تا پایان سال ۱۴۰۰ افزایش سرمایه بانک مرکزی بانک سرمایه بانک آینده سهام بانک بانک دی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی بانک رفاه کارگران، مدیرعامل بانک رفاه کارگران طی سخنانی در این بازدید برخی از دستاوردهای این بانک در سال‌های اخیر را تشریح کرد و گفت: حرکت در مسیر افزایش سودآوری از جمله این دستاوردها است. تلاش کردیم با توسعه اقدامات و ارائه خدمات متمایز و مطلوب بانکی به مشتریان نسبت به ارتقای سودآوری بانک رفاه کارگران اقدام و این بانک را به دومین بانک سودآور کشور تبدیل کنیم.  

 

دکتر اسماعیل للـه‌گانی به افزایش سرمایه بانک رفاه کارگران اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت مردمی سیزدهم سرمایه این بانک بسیار پایین و کمی بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال بود که عملاً به سمت صفر می‌رسید و قدرت پرداخت تسهیلات از سوی بانک در حال از بین رفتن بود که با اقدامات صورت گرفته این مشکل برطرف و شاخص بهبود یافت و سرمایه بانک به بیش از ۶۲۰ هزار میلیارد ریال رسید و در حال افزایش سرمایه ۹۰ میلیارد ریالی هستیم که جمعا به ۷۱۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد. 

وی انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار، ویژه سرمایه‌گذاری (خاص) در قالب طرح بانکداری اسلامی را به عنوان یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای بانک رفاه کارگران در سال‌های اخیر برشمرد و گفت: این اوراق با هدف حمایت از تولید ملی و در راستای تامین مالی طرح‌های مختلف اقتصادی (تولیدی، ساختمانی و خدماتی) بر اساس ضوابط و مقررات بانک مرکزی منتشر می‌شود.

 

مدیرعامل بانک رفاه کارگران به افزایش بهره‌وری این بانک در سال‌های اخیر اشاره کرد و از این مهم به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای بانک نام برد و گفت: سازمان مدیریت صنعتی هر ساله 500 شرکت برتر کشور را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و جای بسی خرسندی است که در آخرین ارزیابی این سازمان که نتایج آن اواخر سال گذشته اعلام شد، بانک رفاه کارگران در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری رتبه نخست در شاخص بهره‌روی کل عوامل (TFP) را به دست آورد و نشان می‌دهد که بهره‌وری در بانک افزایش پیدا کرده است. در شاخص فروش نیز رتبه دوم را کسب کردیم که نشان‌دهنده افزایش بسیار خوب عملیات و ظرفیت بانک است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی