Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@02:59:41 GMT

رقابت ۴۶ ایده اجتماعی مروج ازدواج در مشهد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۱۷۶۷

رقابت ۴۶ ایده اجتماعی مروج ازدواج در مشهد

رقابت ۴۶ ایده و استارتاپ اجتماعی مروج ازدواج در قالب دومین رویداد ملی کار آفرینی اجتماعی با رویکرد ترویج ازدواج و تحکیم بنیان خانواده شامگاه جمعه در مشهد پایان یافت.

به گزارش قدس آنلاین، این رویداد استارتاپی ۱۴ اردیبهشت ماه آغاز و طی این مدت ایده های برگزیده توسط صاحبان ایده برای کارگاه ها و داوران تشریح شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در حاشیه این رویداد ملی  گفت: یکی از دغدغه‌های دانشگاههای کشورمان از جمله دانشگاه فردوسی مشهد این است که دانشگاهیان ما با مسائل روز جامعه درگیر شده و برای حل مسائل جاری جامعه راه حل ارائه کنند، از طرفی با این حضور اجتماعی علاوه بر ایجاد نوعی کسب و کار برای خود، گروهی دیگر را نیز به کار مشغول کنند. سید محسن اصغری نکاح افزود: یکی از راه حل‌ها برای ارائه راه های دانشگاهی، برگزاری همایش های استارت آپی است، یعنی افراد ایده های خود را مطرح کرده تا پس از ارزیابی، طی یک فرآیند کارشناسی پخته و تکمیل شود در ادامه نیز این ایده پس از معرفی به حامیان از حمایت برخوردار شده و تبدیل به یک کسب و کار گردد. وی گفت: نخستین رویداد ملی کار آفرینی اجتماعی به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد ۲ سال قبل با محوریت رفع آسیب‌های اجتماعی برگزار شد اما رویداد ایده پردازی کنونی با رویکرد ترویج ازدواج و تحکیم بنیان خانواده بوده است. مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: مقدمات برپایی این رویداد ایده پردازی از دی‌ماه پارسال فراهم شده و ۴۶ ایده از ۲۴ دانشگاه کشور به این همایش ارسال شده است، ایده پردازان این رویداد قشر متنوعی از دانشگاهیان شامل دانشجویان کارشناسی تا اساتید دانشگاه و متخصصان دانشگاهی می باشند. اصغری نکاح افزود: از میان این ۴۶ ایده بررسی شده، ۱۱ ایده برگزیده طی دو روز گذشته با همراهی مربیان و متخصصان کسب و کار و همچنین روانشناسان و جامعه شناسان و متخصصین مسائل خانواده مورد بررسی قرار گرفته اند. وی به معرفی چهار ایده برتر در مراسم اختتامیه اشاره و بیان کرد: در نشست امروز نمایندگانی از وزارت علوم، وزارت کشور و شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد حضور داشتند و به نوعی ایده های برتر ارائه شده را مورد بررسی قرار دادند تا اگر این ایده ها قابل پیاده سازی در کشور باشد از آنها حمایت کنند. مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد همچنین گفت: ایده ای در خصوص مشاوره ازدواج به ناشنوایان و خانواده آنها و همچنین ایده هایی برای ایجاد یک بازی رایانه ای ویژه بانوان و خانواده با محوریت مشاوره ها و آشنایی های پیش از ازدواج از جمله استارتاپ های قابل توجه امروز بوده است. اصغری نکاح گفت: در این نشست مطرح شد که این بازی می تواند توسط شهرداری مشهد برای پیاده سازی در پارک های مخصوص بانوان این کلانشهر مورد بررسی قرار گیرد. وی گفت: تجمیع صندوق های وام خانگی و هم افزایی آنها برای راه اندازی کسب و کار های بزرگ، تغییر کاربری یک فضای اقامتی رها شده در مشهد برای تبدیل به سکونتگاه دو ساله برای تازه مزدوجین و تجمیع وام های ازدواج برای تامین هزینه رهن مسکن زوج های تازه ازدواج کرده از دیگر ایده های جذاب و قابل بررسی در دومین رویداد ملی ایده پردازی دانشگاه فردوسی مشهد است. دومین رویداد ملی کار آفرینی اجتماعی به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد و با رویکرد ترویج ازدواج و تحکیم بنیان خانواده با حضور ۱۰۰ فعال دانشگاهی و داور حوزه استارآپ های کارآفرینی از ۱۴ اردیبهشت ماه آغاز شده بود. انتهای پیام منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استارتاپ ازدواج مشهد دانشگاه فردوسی دانشگاه فردوسی مشهد رویداد ملی کسب و کار ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۱۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • رویداد استارتاپی شتاب در قم به کار خود پایان داد
  • جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده‌های خاص مدارس است
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز
  • جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده های خاص مدارس است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد