Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی کیایی دبیر اولین جشن بزرگ کارگردانان ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برگزاری این رویداد گفت: شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران در سال جاری تصمیم گرفت تا مراسم شب کانون کارگردانان را که پیش از این هرسال برگزار می‌شد، تغییر داده و از یک سیستم سنتی به یک شب جذاب‌تر و البته رقابتی تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از کشورهای دارای صنعت سینما، جوایز تخصصی در حوزه‌های مختلف سینما اهدا می‌شود که هر کدام اعتبار و جایگاه خود را دارد، به همین دلیل کانون کارگردانان سینمای ایران تصمیم گرفت تا چنین جشنی را برگزار کند.

وی ادامه داد: در همین راستا، پیشنهاد شد تا کارگردانی را کلی‌تر دیده و فیلم‌های کوتاه و مستند نیز داوری شود، اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که سه بخش فیلم‌های بلند سینمایی، فیلم اولی‌ها و شبکه نمایش خانگی را مورد داوری قرار دهیم. البته این جشن قرار است به صورت سالانه برگزار شود اما با توجه به اینکه طی ۲ سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری جشن‌های سینمایی وجود نداشت، در اولین دوره جشن کانون کارگردانان سینمای ایران فیلم‌هایی که از سال ۹۹ تا پایان ۱۴۰۰ اکران شده‌اند، مورد داوری قرار گرفته‌اند.

دبیر اولین جشن کانون کارگردانان سینمای ایران بیان کرد: تاکید می‌کنم جشن کارگردانان ایران، در امتداد شب کانون کارگردانان برگزار می‌شود و تنها فرم برگزاری آن تغییر کرده و جوایزی نیز در آن به بهترین‌ها تقدیم می‌شود. البته طبق سنت دوره‌های گذشته تقدیر از نسل‌های مختلف کارگردانان سینمای ایران را نیز خواهیم داشت.

وی ادامه داد: همه صنوف برای خود مراسم‌هایی را برگزار کرده و جوایزی نیز اهدا می‌کنند، به همین دلیل برگزاری جشن کانون کارگردانان و جوایزی که در آن اهدا می‌شود تاثیری در اهمیت جوایز جشن خانه سینما نخواهد داشت و هیچکدام از دو جشن یکدیگر را تحت شعاع قرار نمی‌دهند. بلکه صنف کانون کارگردانان سینمای ایران تصمیم گرفته تا برای ارزش گذاری به اعضای صنف خود جوایزی اهدا کند.

این کارگردان سینما بیان کرد: کانون کارگردانان سینمای ایران برای ارتقای فضای کاری کارگردانان برنامه‌های مختلفی را بررسی کرده است که از جمله این برنامه و یا راهکارها این است که کانون جایزه‌ای را برای بهترین‌ها در نظر بگیرد تا هم تشکری باشد از کارگردانانی که با کیفیت کار می‌کنند و هم اینکه فضای رقابتی ایجاد کنیم برای کسانی که وارد عرصه کارگردانی سینما می‌شوند.

وی توضیح داد: به هر حال کانون کارگردانان سینمای ایران معمولاً هنگام برگزاری جشن بزرگ سینمای ایران نهایت همکاری را با ستاد برگزاری جشن داشته و به نوعی می‌توان برگزارکننده این جشن را هم بچه‌های کانون کارگردانان سینمای ایران دانست و تاکید می‌کنم که ما با همان قدرت کنار خانه سینما هستیم.

کیایی در ادامه گفت: درباره بخش شبکه نمایش خانگی نیز باید بگویم که معمولاً کارگردانانی که در حال حاضر در شبکه نمایش خانگی فعالیت می‌کنند، کارگردانان سینمای ایران هستند و ما تصمیم گرفتیم برای ارتقای سطح شبکه نمایش خانگی آثار این بخش نیز در جشن داوری شود، تا کارگردانان شبکه نمایش خانگی بدانند که آثار آنها نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

دبیر اولین جشن بزرگ کارگردانان ایران در پایان در واکنش به برخی انتقادات مطرح‌شده درباره ترکیب نامزدهای بخش‌های مختلف این جشن، با اشاره به اینکه فردا یکشنبه هجدهم اردیبهشت ماه، اسامی داوران جشن اعلام خواهد شد، تأکید کرد: ملاک اصلی داوری در این جشن، تنها و تنها مساله کارگردانی است و هیچ‌یک از موارد دیگر درباره فیلم‌ها مورد توجه قرار نگرفته است.

کد خبر 5483508 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: مصطفی کیایی کانون کارگردانان سینمای ایران خانه سینما نادر طالب زاده تئاتر شهر کارگردان تئاتر تئاتر ایران شبکه تماشا جشنواره فیلم کن سینمای مستند سریال ایرانی شبکه پنج سیما خانه تئاتر خانه هنرمندان ایران رادیو نمایش هنرمندان تئاتر برنامه رادیویی کانون کارگردانان سینمای ایران شبکه نمایش خانگی برگزاری جشن جشن بزرگ فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۳۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش

مجموعه پویانمایی «شتر و آسیابان» به کارگردانی عبدالله علیمراد برای بار سوم در کشور مراکش در سومین جشنواره سینمای مستقل «کازابلانکا» برای کودکان و نوجوانان به نمایش در می‌آید.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «شتر و آسیابان» عنوان مجموعه‌ای از سه فیلم کوتاه عروسکی پویانمایی شامل «جایگزین»، «کشاورز و ربات» و «سپید بالان» به کارگردانی عبدالله علیمراد است که به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۱۱ و ۲۰۲۲ میلادی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شیوه استاپ‌موشن تولید شده است.

بر اساین این خبر، از این مجموعه در بازار فیلم هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن در کشور فرانسه رونمایی شد.

این مجموعه چندی پیش نیز در بخش غیر رقابتی بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم مراکش، بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن «مکنِس» مراکش، جشنواره «بلک مووی» سوییس، بخش مسابقه «مخاطبان بزرگسال» بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم سینمای آسیایی «وزوول» کشور فرانسه حضور داشته است.

سومین دوره جشنواره سینمای مستقل «کازابلانکا» از ۳ فروردین تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۱۹ تا ۲۵ آوریل ۲۰۲۴) در شهر کازابلانکا کشور مراکش در حال برگزاری است.

دیگر خبرها

  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»