Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@14:40:20 GMT

نجفی مطرح کرد: اثرگذاری اندیشه میرداماد در هند

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۷۷۰۷

نجفی مطرح کرد: اثرگذاری اندیشه میرداماد در هند

یک پژوهشگر گفت: آثار میرداماد در قرن دهم و یازدهم هجری وارد شبه قاره هند شده و جریانی پویا در خصوص فلسفه میرداماد متشکل از حدود ۴۵ چهره تاریخی فلسفی از ملااحمد جانپوری تا میرزا محمدقاسم اخگر حیدرآبادی شکل گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسین نجفی امروز _ شنبه هفدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱_ در «همایش بین‌المللی میرداماد و مکتب فلسفی اصفهان» اظهار کرد: در تاریخ نگاری اندیشه اسلامی گسست‌های فراوانی وجود دارد که یکی از آنها غفلت از زنجیره تاریخی شارحان هر اندیشه است؛ در خصوص میرداماد دو جریان تاریخ شارحان و مدافعان وجود دارد، شارحان میرداماد در جایگاه خود بررسی نشده و همین موجب شده مکاتب فلسفی در اصفهان عصر صفوی مغفول بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در اواسط قرن هفتم تا اواخر قرن دوازدهم، هندوستان بزرگترین شریک داد و ستد علمی، فرهنگی و فلسفی با ایران است. در اوایل قرن دهم هجری، اندیشمندان ایرانی به هند مهاجرت می‌کنند، میرفتح‌الله شیرازی در این دوره به هند رفته و تدریس متون سهروردی و ابن سینا در حوزه‌های درسی هند را آغاز می‌کند.

این پژوهشگر و محقق اضافه کرد: آثار میرداماد در قرن دهم و یازدهم هجری وارد شبه قاره هند شده و جریانی پویا در خصوص فلسفه میرداماد متشکل از حدود ۴۵ چهره تاریخی فلسفی از ملااحمد جانپوری تا میرزا محمدقاسم اخگر حیدرآبادی شکل گرفته است که حدوث دهری، نظریه میرداماد درباره وجود ماهیت و نسبت شریعت و فلسفه که همان حکمت یمانی است مباحث محوری آن است.

نجفی ادامه داد: مکاتبات میرداماد با دیوان‌های رسمی و رجال سیاسی هندوستان، شاگردان هندی میرداماد از جمله فردی ناشناخته با نام دستور لاهوری، خویشان و بستگان میرداماد از جمله سید عمادالدین حسن، برادر بزرگ‌تر وی و متون درسی کانال‌هایی است که فلسفه و اندیشه‌های میرداماد را در شبه قاره هند منتشر کرد.

وی اضافه کرد: اما جریان شارحان، مدافعان و منتقدان میرداماد در شبه قاره هندوستان مورد توجه قرار نگرفته و از آن بی اطلاع هستیم.

کد خبر 573315

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هفته فرهنگی اصفهان شهر کلانشهر مدیریت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شبه قاره هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد

پیمان جبلی که به همراه معاونانش امروز در نشستی، میزبان وزیر نیرو و معاونان این وزارتخانه در ساختمان شیشه‌ای سازمان صداوسیما بود، با اشاره به اهمیت موضوع مصرف بهینه برق و انرژی در کشور و فرهنگ‌سازی درخصوص آن، اظهار کرد: طی دوسال اخیر شاهد قطعی برق به‌ویژه در تابستان نبودیم که دستاوردی خوب است و ان‌شاءالله امسال هم همین‌گونه باشد.

وی به رشد تولید برق در سطح کشور با تدابیر وزارت نیرو اشاره و تعامل مشترک با این وزارتخانه را روبه‌جلو و اثرگذار توصیف کرد و گفت: خوشحالیم که رسانه ملی در جلب و بازنمایی رضایتمندی مردم از عملکرد حاکمیت در حوزه انرژی، سهیم است.

وی با بیان اینکه در قالب هم افزایی دو نهاد، اقدامات مشترک بزرگی در حوزه نیرو انجام شده است، اظهار کرد: به عنوان نمونه با کار رسانه‌ای هم‌افزایی که داشتیم، سیل دوسال گذشته جاده چالوس که می‌رفت تهدیدی باشد، به یک فرصت بزرگ تبدیل شد یا سیل اخیر سیستان و بلوچستان که تلاش شد کمترین میزان خسارات را در پی داشته باشد.

رئیس رسانه ملی در خاتمه از ضرورت ثبت و به تصویر کشیدن دستاورد‌های افتخارآمیز وزارت نیرو در قالب تولیدات ماندگاری، چون مجموعه نمایشی و پویانمایی سخن گفت و عنوان کرد: در کنار اطلاع‌رسانی مطلوب و واکنش سریع، ورود به حوزه تولید در گونه‌های مختلف نمایشی و غیرنمایشی نیز می‌تواند اثرگذاری درخوری در تبیین اهداف وزارت نیرو برای مصرف بهینه انرژی و نمایش توفیقات داشته باشد که صداوسیما در این زمینه نیز آمادگی و توان لازم را داراست.

افتتاح پروژه‌های امیدآفرین طی سال جاری

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز بااشاره به هم‌افزایی و همکاری با رسانه ملی که واجد اثرگذاری خوبی در زمینه مصرف انرژی بوده است، گفت: علاوه‌براین، طی تعامل با رسانه ملی و براساس پیش‌بینی‌های قبلی، توفیقات خوبی در جلوگیری از بروز تلفات و خسارات سنگین در سیل‌های اخیر سیستان و بلوچستان رقم خورد.

وی افزود: همچنین با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی خوب انجام‌شده، محدودیت برق خانگی در تابستان ۱۴۰۲ نداشتیم، این درحالی‌است که دومیلیون مشترک جدید برق خانگی به فهرست قبلی افزوده شده بود و با ۲۵ درصد افزایش مصرف برق در صنایع نیز روبه‌رو بودیم.

وزیر نیرو ضمن قدردانی از رسانه ملی برای مددرسانی به وزارت نیرو در اطلاع‌رسانی به موقع و مدیریت مصرف انرژی گفت: برای سال جاری با اتکا به تجارب قبلی و استفاده از شیوه‌های نوین، طراحی دقیقی متناسب با روحیه مردم انجام شده است. البته منظور ما از مدیریت مصرف، کاهش رفاه مردم نیست، بلکه کاهش مصرف بخشی از انرژی است که هیچ رفاهی ایجاد نمی‌کند.

محرابیان ضمن تشریح جزئیات طرح تشویقی جدید تابستان امسال در قالب مسابقه‌ای با ۸۰ میلیون جایزه برای ۴۰ میلیون مشترک برق، از افتتاح پروژه‌های قابل‌توجه زیربنایی و توسعه‌ای در داخل و خارج کشور خبر داد که اغلب آنها دارای ظرفیت امیدآفرینی بالایی برای مردم‌اند که رسانه ملی می‌تواند در این باره نیز ایفای نقش کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • (تصاویر) تشییع پیکر آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی
  • بررسی اندیشه های فلسفی شهید مطهری در برنامه رادیویی سوفیا
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • معرفی قهرمانان تالوکار قمی
  • روبیکا در سال ۱۴۰۳ به بیش ۱۰ حوزه جدید ورود خواهد کرد